reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Kurde skaspwal mi sie post wrrrrrrrrr

Malena mi sie wydaje ze troszke za duza dawka CLO jak na pierwszy raz bez monitoringu.....
Ja bralam 1 dziennie i wyladowalam w szpitalu bo przez ta dawke za duzo pecherzykow sie utworzylo i jak pekny to pojawil sie plyn w jamie brzusznej do tego jeszcze ciaza byla gdzies wypchnieta przez plym ze podejrzewali pozamaciczna...poczytaj ulotke ze ten stan jest zagrozeniem zycia....
Teraz trafilam na lepszego lekarza i kazal brac mi polowke tabletki i pieknie bez problemu zaszlam w ciaze;-)
Takze na twoim miejscu zmiejszylabym dawke...jesli sie nieuda i niebedzie powiklan moze sprobowac z wieszka...
Jak bralam polowke to tam mnie janiki bolaly ze koniec:/
Przez ile dni kazal ci vrac? Od ktorego dnia cyklu?

reklama
Kurde skaspwal mi sie post wrrrrrrrrr

Malena mi sie wydaje ze troszke za duza dawka CLO jak na pierwszy raz bez monitoringu.....
Ja bralam 1 dziennie i wyladowalam w szpitalu bo przez ta dawke za duzo pecherzykow sie utworzylo i jak pekny to pojawil sie plyn w jamie brzusznej do tego jeszcze ciaza byla gdzies wypchnieta przez plym ze podejrzewali pozamaciczna...poczytaj ulotke ze ten stan jest zagrozeniem zycia....
Teraz trafilam na lepszego lekarza i kazal brac mi polowke tabletki i pieknie bez problemu zaszlam w ciaze;-)
Takze na twoim miejscu zmiejszylabym dawke...jesli sie nieuda i niebedzie powiklan moze sprobowac z wieszka...
Jak bralam polowke to tam mnie janiki bolaly ze koniec:/
Przez ile dni kazal ci vrac? Od ktorego dnia cyklu?

hej :-) powiem Ci, że tak właśnie pomyślałam o zmniejszeniu tej dawki do 1 tabletki clo i 1 dupka. czytam właśnie na innych forach o tym clo i sama już nie wiem co mam o nim myśleć. piszą, ze bez monitoringu to lipa bo jak nie pęknie pęcherzyk to cysty się robią, a ja już kiedyś miałam. spróbować zawsze mogę bo nie powiem że ciekawa nie jestem :-)
mam brać od 5 dc do 9 - clo, a później dupka od 16 dc przez 10 dni

Witam dziewczyny:)
malena100 ciągle brak @ oby tak dalej:)
Shawty i Mississ sieprien NASZ:) ja niestety mam tylko 3-4 cykle do zajscia w ciaze a pozniej musze sobie odpuscic na jakis czas - nie wiem co bedzie z moja praca i umowa, wiec bede musiala odpuscic na czas az bede miala dalej umowe o prace albo znajde inna na umowe o prace... takze tylko 4 msce ;(

AnnaMaria i wtedy zapewne się uda:-) wtedy kiedy nie będzie Ci pasować:tak::tak::tak: los lubi płatać takie figle :-)

co do mnie to nie wiem czy tak dobrze, że wciąż nie ma @ :no: testy wyszły na nie, ginekolog robił usg i nic chyba nie było bo nic nie powiedział tylko receptę wypisał, cycki mnie bolą, jak idę do toalety do przy podcieraniu dość mokro tam jest, że myślę że już się zaczęło - oglądam i lipa :no: teraz na nowy cykl będę czekać i czekać i czekać...

Malena100 pewnie masz racje... los lubi platac figle, zobaczymy jak to bedzie - troche sie stresowac zaczelam tym jak wyliczylam ile tak naprawde cykli mi zostalo do staran... jeszcze procz tych 3-4 sa 2 w zanadrzu (zawsze pod koniec umowy tez mozna cos wykombinowac z l4)...
A ile juz ci sie spoznia?

Dlatego tez postanowilam isc na prawko - przyda sie do poszukiwan nowej pracy:) a poza tym poki mam oszczednosci trzeba cos zrobic... no i troche przestane myslec o tych straniach :)

Malena
Tabasia ma racje jak ci sie spoznia juz w maire dlugo to idz na ta bete.

AnnaMaria na razie 4 dni, ale powiem Ci, że wcześniej bardziej mnie ten brzuch bolał, a ostatnio w ogóle mi się nie spóźniał bo jak nie wyszło to od razu się lało. pewnie znowu o jakieś 10 dni się przesunie, miałam tak jakieś 5 miesięcy temu że się przesunęło. no cóż, poczekamy :-)

Malena
nie chce ci nadziei zabierac bo mozesz byc w ciazy :)
ale ja mialam w tym wlasnie cyklu tak ze w ogole mnie brzuch nie bolal - w ogole bylo zupelnie inaczej niz zawsze a testy jeden po drugim negatywne... a to sie poprostu przesunelo wszystko:/ u mnie dopiero 5 dc...
Nigdy nic nie wiadomo z objawami u jednych sa myslace a u drugich nie.
Pozostało tylko czekac. No chyba ze jak tabasia mowila pojdziesz na bete i bedziesz wiedziec od razu.

reklama
AnnaMaria beta byłaby najlepszym rozwianiem tylko u mnie w "mieście" wiem, że robia w jednej przychodni ale ja wtedy byłam tam u ginekologa. tym razem byłam u innego bo tam są zapisy dopiero na wrzesień :confused::confused:
być może że dałoby radę tam zrobić bete prywatnie, podjadę po pracy i zapytam.

Do góry