reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

A w ogole to mam do was pytanie... czy to moze oznaczac ze z moimi hormonami lub z męza moze byc cos nie tak czy niekoniecznie a mianowicie:

w listopadzie 2013 mialam takie objawy jak:
- opozniony okres
- 3-4 dni samych plamien
- test chyba pozytywny - jedna ciemna i jedna jasniutka (od razu)

ale po tych 4 dniach mialam siln bol brzucha i okres trwal dluzej niz zwykle i obficie...
Jak mowilam to swojej gin to mowila ze to nie musi oznaczac niczego zlego i ze jak sie powtorzy to wtedy dac znac... - nie powtorzylo sie

Jak zaczelam szukac informacji to wyczytalam ze mogla to byc ciaza ale biochemiczna i samoistne poronienie - ciaza i tak nie mialaby racji bytu ze wzgledu na polaczenie zlych genow

no i wlasnie a propo zlych genow czy jesli to bylo to - oznaczac moze to ze mozemy na cos byc chorzy czy niekoniecznie?

Nie, przepraszam moze i sie powtorzylo ale tylko to ze same plamienie bylo przez kilka godzin i potem normalna jak zwykle @ ale nigdy sie nie powtorzylo zeby trwalo to conajmniej caly dzien i po tym dluga obfita @...

Dlatego jak przez te kilka cyklow nie wyjdzie to robimy badania...

Ostatnia edycja:
reklama
Annamaria
Pewnie ze sierpien nasz :-) ja mam umowe do polowy listopada takze tez nie wiem co dalej raczej nie wtoze ze mi przdluza.
Co do samoistnych poronien. Moja mama miala duxo przeciwcial i plody i czesto wczesne poronienia miala. Pozniej sie leczyla. Ale ona przeciwciala miala po wypadku bo duzo krwi jej przetoczono.
Pogadaj z ginem podpowie cos napewno

A jakby mi sie umowa konczyla i bylabym na l4 w ciazy ale w koncowce 2 miesiaca albo pocz 3 to mi musza do dnia porodu przedluzyc umowe?

Anna na podstawie pozytywnego testu to nie wiem bo tutaj duzo dziewczyn mialo 0ozytywne bladziochy a ciazy nie bylo :/ lacznie ze mna pare miesiecy temu .. moglo to byc wczesne poronienie albbo po prostu test byl wadliwy ..
A co do plamien to mi sie pare razy pod rzad jedno dniowe zdarzyly na szczescie tfu tfu odpukac od paru cykli sie nie pojawiaja .. no ale ja badan jeszcze nie robilam wiec wiem tyle co Ty ..

Anna nie denerwuj sie na zapas :)

To jeszcze pozyje nadzieja ze z nami wszystko ok:) - przeciez nie mielismy zadnych chorob ja tez zadnych problemow z @ nie mialam... w rodzinie u nas zadnych genetycznych nie ma paskudztw... nawet nadzerki nie mam... @ w miare regularnie od 10 lat - wiec zyje z przeswiadczeniem ze wszystko ok :) damy sobie jeszcze pare szans i wtedy bedziemy myslec... do 30-stki chce byc mama... potem to chce myslec o drugim a nie pierwszym dziecku...

Watpliwosci no wlasnie mi chodzi o to czy to moglo byc wczesne poronienie i czy to zle wrozy..
w ogole to chyba zmienie gin... opowiedzialam jej o tym to ona ze to nic nie znaczy...
mowilam jej ze sie staramy, ze od ponad roku bez niczego ale nie licze dni a ona tylko zapytala czy palimy i pijemy i jaka mamy prace a jak jej odpowiedzialam to ze za wczesnie by mowic o nieplodności... i tyle:/

Wykryła u mnie też że lewy jajnik mam pod albo za macica nie tak jak prawy na poziomie... ale powiedziala ze to poprostu tak natura zadzialala i ze nie powinno to miec wplywu na zajscie - ogolnie to ona ma dobre opinie wiec nie wiem czy ma racje czy nie sprobowac do kogos innego - a tylko pozostaje mi taki facet-gin (podobno jeszcze lepszy) a ja tak nie chce isc do faceta... chyba sie przemoge...

Dzień dobry kobietki ...
Przesadzilismy chyba ze spaniem,jakas polamana sie czuje .... mlody juz bajki ogląda ... a ja na ogrodku z kawka ....

Podczytalam was ...ale się rozpisalyscie os rana ...
Współczuję tego porannego wstawania ...

Ja to po 6 .. kiedys po 4 wstawalam no ale sa i tego plusy, dzien dlugi ...

Malenka chyba faktycznie dr przesadzil z ta dawka ... pamietaj kochana o przypadku Rurki ,nigdy nie wiadomo ;-) zrób bete ... mi tez sie przy regularnych cyklach nagle przedluzyl,niby cien cos tam ten ale nic ....

Mam wrażenie że siedzę bezproduktuwnie na tym urlopie ... wyjeżdżamy w przyszłym tygodniu ...cos wymyślimy chyba bo zwarjuje ....

Mississ
Jak wynika z art. 177 § 3 K.p. umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.

Pracodawca nie musi przedłużać umowy z przyszłą matką zatrudnioną na czas określony, na czas wykonania określonej pracy oraz na okres próbny przekraczający 1 miesiąc, jeżeli umowa taka uległyby rozwiązaniu przed upływem 3. miesiąca ciąży. Trzeba jednak pamiętać, że miesiąc ciąży to nie to samo, co miesiąc kalendarzowy (miesiąc ciązy to 28 dni)

Czyli Masz odpowiedź - nie przedłuży umowy ale jak bedziesz przedluzac l4 to zaplaci ci ZUS zasiłek chorobowy - bedziesz miala zasilek po ustaniu zatrudnienia a na l4 mozesz sie poslugiwac NIPem pracodawcy ostatniego - gorzej jednak po tym z zasiłkiem macierzynskim bo on nie bedzie ci sie nalezec...

Jestem po studiach prawniczych ale ciagle przekonuje sie jak w praktyce inaczej wszystko wyglada niz w teorii... teoria jest latwa :)

mississ musimy zrobic tak (jesli chcemy i zasilek chorobowy i macierzynski) zeby byc chociaz w 3mscu i jeden dzien w ciazy na koniec umowy to nam przedluzy do dnia porodu i wtedy bedziemy spokojne... czasu niewiele

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry