reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Gabis - ja od 8 tyg jak ginka zaleciła a wcześniej to tylko folik i doraźnie no spe bo mnie brzuch bolał. Ja bym się zwoniła z pracy :) ps. Wychodzimy osoba od rezonansu będzie pod koniec tygodnia dopiero. W następny poniedziałek mamy dzwonić po wynik.

Nie dziękuję żeby nie zapeszac:p po porodzie miesiączki mi się trochę rozregulowaly, przed miałam co 30 dni jak w zegarku, teraz to różnie nawet do 35 dni. @ mam skąpe 2-3 dni, ale brzucho boli. Czytałam gdzieś na forum, że jak @ sa krotkie i "nie leje sie" to znaczy, że niby coś z endometrium jest nie tak i może być problem z zajściem w ciążę, slyszalyscie coś o tym?To prawda?Jako nastolatka miałam dość obfite @, a od paru lat to takie 2-3dniowki:) mam nadzieje, ze ten cykl będzie Nasz, w ok 95% jajniki odzywają się i po śluzie wiem kiedy najlepiej działac:) możecie mi powiedzieć coś więcej o inofolicu? Pierwszy raz słyszę nazwę, czy to kwas foliowy? Dziewczyny dajcie znać jak wyniki.

Anulka ja z tamtej pracy zrezygnowalam nic nie mowilam bo po prostu nie za bardzo jest sie czym chwalic...ja jestem taka ze uwazam ze w takiej pracy trzeba miec szacunek do tych ludzi a jak ktos go nie ma to nie potrafie patrzec na to i udawac ze jest ok.Jak cos widze co mi sie nie podoba to mowie o tym glosno i to chyba jest moja wada bo potem konczy sie awanturami.Nie chce dokladnie sie rozpisywac ale dostalam jasno do zrozumienia ze na chwile obecna jestem opiekunem powinnam robic swoje i nie przejmowac sie za bardzo co czuja Ci ludzie.Nie podchodzic do tego tak emocjonalnie...Wiec kulturalnie podziekowalam za wspolprace.Powiedzialam ze wg mnie w branzy medycznej empatia powinna byc na jednym z pierwszych miejsc zabral swoje rzeczy i juz:zawstydzona/y: z praca gdzie indziej nie mialabym problemu ale Maz stwierdzil zebym sie skupila na Corce,staraniach i szkole bo to i tak duzo obowiazkow wiec nigdzie nie wysylalam dokumentow.

Pewnie dlatego miedzy innymi ostatnio czasem mam taki wisielczy humor.Czasem sobie mysle ze chyba na prawde przesadzam z ta empatia skoro mi tak mowia ale nie potrafie byc inna...ciesze sie z kazdego usmiechu tych ludzi i milego slowa...po prostu wyobrazam sobie ze ja kiedys moglabym byc w takiej samej sytuacji i zachowuje sie tak jak sama chcialabym byc traktowana...z szacunkiem...

suselku jezeli potrzebujesz odpoczynku to zrob przerwe ale tak jak dziewczyny mowia z tymi tabletkami to bym odpuscila bo potem moga byc problemy gdybyscie jednak chcieli sie starac.Glowa do gory zbieraj sily i walcz dalej...my tu na Ciebie czekamy:tak:

Motylku czekamy na wiesci z wizyty:tak:

Dominika a badalas sobie prolaktyne i tarczyce?Mowilas o tym swojemu gin?Jezeli Cie to niepokoi powinnas powiedziec mu o tym co Cie niepokoi i on zrobi badania.
Teoretycznie normalny przedział od jednej do drugiej miesiaczi wynosi 21 dni - 35 dni a czas trwania wynosi od 3 do 7 dni.
Zbyt skape krwawienia miesiaczkowe mogą wynikać z takich schorzeń, jak niedomoga ciałka żółtego, zespół policystycznych jajników, niewydolność czynnościowa podwzgórza lub niewydolność jajników.Aczkolwiek nie znaczy to ze u Ciebie musi byc akurat cos...bo wtedy plamienia sa bardzo skape takie ze w zasadzie zamiast podpaski wystarczy wkladka.

Niby skape miesiaczki moga ale nie musza swiadczyc o cienkiej sluzowce.Jak martwi Cie endometrium to mozesz isc na USG w okresie okoloowulacyjnym, lub po owulacji i wtedy wszystko zobaczysz ;-)

Mysle ze u Ciebie bedzie wszystko w porzadku ale dla swojego spokoju mozesz umowic sie na wizyte i wszystko sprawdzic.

Ostatnia edycja:
Bylam na becie. Jak będą wyniki to dam znać. Normalnie nie pamiętam kiedy ostatnio się tak denerwowałam...
A jaki teraz powinien byc wynik zeby bylo dobrze? Pierwszy byl 22.44.

Aschlee niestety w dzisiejszym świecie najlepiej nie miec uczuc i isc do celu po trupach. Ja tez tego nie moge pojąć. Ale myślę ze dobrze zrobilas. Bo musialabys nie byc sobą zeby tam funkcjonowac. A jesli masz taką możliwość ze nie musisz pracować to korzystaj i tak jak ci mezus doradził skup sie na ważniejszych rzeczach.

Ostatnia edycja:
Aschlee25 rozumiem Cię i to doskonale, bo też mam podobną pracę. Przychodzę do domu wyczerpana psychicznie, mam już dość. Dlatego strasznie chciałabym zaciążyć :-) przynajmniej mogłabym to wszystko odłożyć na kilkanaście miesięcy, a to by mi bardzo pomogło.

gabis będzie dobrze, co Ja mówię będzie SUPER!!!!!!!!!!!!! :tak:

majdaczek no wlasnie to takie troche wyczeroanie psychiczne bo masz dwa wyjscia albo zrezygnowac albo dostosowywac sie do czegos co nie jest zgodne z tym co Ty myslisz i czujesz.A jak sie wyrozniasz albo ktos za to jaki jestes szanuje Ciebie bardziej niz innych to znowu wspolpracownicy traktuja Cie jak wroga:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no nic na pewno nie wszedzie tak jest.Po prostu nie najlepiej trafilam.

reklama
Ashlee, badania na tarczyce robilam te podstawowe, po prostu tak dla siebie 7-8mcy temu.Czytalam, że Panie robią więcej badan, estradiol tf itd zastanawiam się czy nie zrobić samej na własną rękę i iść z wynikami do gina. Chociaż liczę, ze obejdzie się bez żadnych badań i w ogóle ale gdyby coś to wiedziałabym na czym sstoję i co ewentualnie utrudnialoby zajscie.Czekam aż @ pójdzie i rozpoczynamy starania:)

Do góry