reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 :)

Asmi ( Asiu ) ja zawsze mialam cykle jak w zegarku nigdy mi sie nie spozniala, tylko cycki. Boze jak ja zawsze cierpialam masakra. Moze powinnas skonsultowac sie z jakims endo bo ponoc prolaktyna potrafi sie wiesz reaktywowac. Moja znajoma mowila ze normalnie badanie pro wyszlo jej w normie a jak zrobila z obciazeniem to miala mega wysoka i tez na dostinexie jedzie.

Aschlee tak jestem szczupla ale wiesz na takim patyczaku jak ja kazdy nadliczbowy kg widac a ja mam nadliczbowych z 4kg i zle sie z tym czuje. Wystaje mi bebzon i schabiki sie zrobily z tylu :-(

reklama
Wiesz ja w sumie 8 miesięcy temu skończyłam karmić córkę piersią. Może coś się poprzestawiało. Bo w sumie przy córce szybko mi @ wróciła mimo karmienia piersią. Córkę urodziłam we wrześniu 2012, a @ pojawiła się już w lutym 2013. Pierwszy cykl miał 51 dni, kolejny już 41, następny 42, później znowu 54 dni, i tak we wrześniu zaczęło się normować 32 dni, 10.2013 - 31 dni, listopad 28 dni, grudzień 30 dni, styczeń 2014 r. 29 dni, luty 26 dni i marzec 36 dni. A jak dostanę jutro @ to będzie 34 dzień.

A powiedz mi jeszcze jak wygląda badanie z obciążeniem? Miałaś robione? I jakbyś jeszcze była w stanie mi powiedzieć ile może ono mniej więcej kosztować byłabym wdzięczna.

No wlasnie ja tez planuje zgubic 5 kg :tak:
Chce dobic do swojej standardowej wagi. Niby waga miesci sie w normie po przeliczeniu ale jakos tak nie swojo sie czuje ;)
Najwieksza jazde mam na punkcie brzucha

asmi kochana,a czy Ty przypadkiem nie masz za niskiej tej prolaktyny -5,0 to dolna granica

mój brzuch też pozostawia wiele do życzenia i też 5 kg mniej to było by idealnie :tak:

Bada nie taka niska. Bo ja mam na wyniku zakres referencyjny 1,3 - 25,0. Mieszczę się, więc pięknie w normie.

Jejku jak ja Wam zazdroszczę. Mi byłoby dobrze zrzucić z 25 kilo. Choć jakby zeszło 15 nie było by źle. Po porodzie z córką ważyłam nie całe 10 kilo mniej. Jak ja mogłam się tak zapuścić to nie wiem. Ale niestety ja tak mam, że przez stres się objadam szczególnie słodkim.

Ostatnia edycja:
Ja nie pamietam ile czekalam na pierwsza @ po porodzie. To bylo dawnoooo temuuuuu :-)
Prl z obciazeniem mozesz tylko ze skierowaniem od lekarza robic, a u nas za zwykla prl placilam ok 20 zl.

Aschlee no ja o 5 to nawet marzyc nie bede.

Bada no wlasnie o co kaman z tym wynikiem.

Ja mialam norme do 500 a wyszla mi 555 i juz gin bil na alarm!!!

reklama
Kurczę nie wiem czy mi lekarz da na to badanie z obciążeniem. Może powtórzę pierw zwykła, bo jak widać coś się dzieję. Chyba, że na wyniku dali źle przecinek i miało być 50, a nie 5 hehe.

Dlatego ja Wam pisałam jednostki - u mnie to ng/ml i mam to na jednym i drugim wyniku.

Do góry