reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Jołasia - komunia 11.05 ale tydzień wcześniej jeszcze komunia kuzynki

Asiaa - strach po przezyciach cały czas prozostaje:zawstydzona/y:

Gosia - mój juz z m-c wie:cool2: przez to ciągłe jezdzenie po lekarzach mam straszne opoźnienia w pracy, dobrze że większość nie wie o ciazy bo by na to zwalali:-p

reklama
gosiaczek co do tempki to ja nie jestem za budzeniem sie o roznych porach i dodawanie/odejmowaniem stopni. moga wyjsc bardzo niedokladne pomiary zwlaszcza ze zmiany o 0,1 co godzine to teorie i nie u wszystkich tak jest. ja bym radzila budzic sie codziennie o tej wczeniejszej porze, a jak masz na popoludnie to szybko zmierz i idz spac dalej. trudne tylko na samym poczatku, ale bardzo szybko mozna sie przystosowac i w ogole nie odczuwa sie tej podbudki na mierzenie tempki.

Asia witaj i zycze zeby to byla upragniona ciaza! jezeli jednak nie to wcale nie musi oznaczac nic zlego, moze Ci sie po prostu owulacja przesunela, albo masz cykl bezowulacyjny co od czasu do czasu jest normalne.

ulenka nie stresuj sie bo nie ma czym! 5 maja nie tak daleko i pewnie juz bedziesz mogla wiele zobaczyc. a dla spokoju mozesz zrobic sobie bete i powtorzyc po 48h i jak wzrosnie 2x to napewno jest wszystko super.

Asiaa - witaj :)

Uleńka - ogłosiłaś już M tą dobrą nowinkę ?:) Jak samopoczucie ?:-)

tak:-D od razu po pierwszym tescie haha ja taka emocjonalna jestem ,że od razu ludzie czytają ze mnie hahah
najgorsze jest to, ze pow juz najblizszym (tak sie cieszyl,ze zaczal sie tym dzielic z innymi) a ja teraz w nerwach by bylo ok wszystko.
a jak sie czuje..? hm... od rana az do 17tej nie mam sily na nic,zasypiam na stojaco,chodze jak cien. jesli mialam wolne to lezalam caly czas jak tylko moglam. dzis ostatni raz bylam w pracy ,od jutra mam urlop az do 4 maja a od 5tego wezme L4 bo u mnie w pracy nie da sie pracowac w ciazy. za ciezko,niestety musze duzo dzwigac ,caly czas byc na nogach echh zreszta nie czuje sie na silach by wstawac jak do tej pory o 3:10 i ruszac na pociag i 30km do roboty smigac ,po czym dopiero po 11godz być dopiero w domku.

gosiaczek co do tempki to ja nie jestem za budzeniem sie o roznych porach i dodawanie/odejmowaniem stopni. moga wyjsc bardzo niedokladne pomiary zwlaszcza ze zmiany o 0,1 co godzine to teorie i nie u wszystkich tak jest. ja bym radzila budzic sie codziennie o tej wczeniejszej porze, a jak masz na popoludnie to szybko zmierz i idz spac dalej. trudne tylko na samym poczatku, ale bardzo szybko mozna sie przystosowac i w ogole nie odczuwa sie tej podbudki na mierzenie tempki.

Asia witaj i zycze zeby to byla upragniona ciaza! jezeli jednak nie to wcale nie musi oznaczac nic zlego, moze Ci sie po prostu owulacja przesunela, albo masz cykl bezowulacyjny co od czasu do czasu jest normalne.

ulenka nie stresuj sie bo nie ma czym! 5 maja nie tak daleko i pewnie juz bedziesz mogla wiele zobaczyc. a dla spokoju mozesz zrobic sobie bete i powtorzyc po 48h i jak wzrosnie 2x to napewno jest wszystko super.

jutro dla św.spokoju chyba zrobie ta bete.

Wpadam dosłownie na sekundę. Dziewczynki z Poznania nadal macie ochotę na spotkanie??Proszę na PW :-) Buzioleeeee i uciekam się pakować jutro 5:05 pociąg:szok:

Mala przerwa w seansie.
Film taki sobie. Czas na jakąs herbatke.

Asiaa' - domyslam sie co mirzesz przezywac. A tak ze zapytam, mialas chemie, jezeli tak to troszke utrudnia sytuacje. Sila chyba nie ma tu nic do zeczy. Silnym sie nie jest. Sile sie zdobywa z czasem. To co masz przed soba, checi i wsparcie bliskich jest duża pomoca. Wszystko przychodzi z czasem, nauczysz sie jeszcze tego. W koncu dzieli nas prawie 10 lat a my z M juz 11 to juz mamy swoje za soba.

Iwo' - to zeczywiscie juz niedlugo do tej komuni. Przygotowania pelna para

Ewelinka' - bylas pewnie przemeczona swietami i jakos sie to odbilo. Odpocznij i tyle a niedlugo wizyta

Ula' - mozesz zrobic z kilka razy bete a bedziesz wiedziala czy dobrze przyrasta

Suselku' - zgadzam sie z toba ze takie mierzenie w roznych godzinach nie zawsze daje adekwatnych wynikow w każdym przypadku. Ale jezeli ktos ma problemy ze snem, lub budzenie na zawolanie mialo by zaklucic dalszy rytm dnia to moze to powodowac zafalszowanie wynikow temperatury w kolejnych dniach.

Wiec Asiaa' - sprobuj tak jak bedzie ci najwygodniej. Ja stosuje metode opisana wczesniej, tak nauczylam sie z NPR i mi pasi.

Kiedys n ovu frend wpislam temperatury takie jkie wyszly mi po orzebudzeniu i te z korygowaniem co do danej godziny i tak ovu wyznaczyl owulacje ns ten sam dzien. Raz mierzylam budzac sie co godzine i realnie temperatura roznila sie o 0,1, tak przypadkiem sie budzilam i stwierdzilam ze sparwdze jak tam temperatura.

Wrracam na seans

Witam dziewczynki :) Nie pisałam, bo ciężko mi korzystać z forum na telefonie. Z laptopa korzystać nie mogę, bo nie chce mo się uruchomić. Coś system win8 pokazuje w nim problem. W środę musimy oddać laptopa na gwarancjie. Najgorsze jest to, że musimy złożyć dokumenty do przedszkola, a nie mam jak wejść aby wydrukować. Mam nadzieję, że księgowa męża nam to wydrukuje i podpisze. Święta u mnie zleciały bardzo szybko i jestem zmęczona. Wczoraj do 22-ej znajomi byli i fajnie było.

Aschlee:*Mychunia:*

Ewelina, odpoczywaj a będzie dobrze :*

Motylku, jak się czujesz?:*

Witam nowe dziewczyny :) Któraś z dziewczyn pytała o włoski na piersiach. Nie ma co się martwić też mam :)

reklama
Ewelinka ufff ulżyło mi. Odpoczywaj teraz ile tylko możesz,leń się i nic więcej nie rób.

Jołasia tak,masz racje ,zrobie bete. jutro pójde i zrobię. najpierw musze popatrzec gdzie robią...wiem ,że w przychodni rodzinnej ale czeka sie dzien na wynik a ja bym chciala w ten sam miec,pojde do szpitala popytac.

a ja już wykąpana i w piżamce z turbanem na głowie sobie odpoczywam miło:-D

Do góry