reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

My już po spacerku :)

Gosiaczek - wydaje mi się zew za włoski odpowiada testosteron
Ten hormon też bym zbadała.

Gosia - fajny brzuszek. U mnie już też ciężko ukryć :)

Jak mi się nie chce iść do pracy:( ma dodatek strasznie zawalony tydzień się szykuje.

reklama
A właśnie gosia - ładny brzusio. Jak to waga durzo nie zmieniła się?

Gosiaczek' - tak jak dziewczyny oisza, pojedyńczymi włoskami bym się nie zamartwiała ale jeżeli chcesz to możesz zbadać testosteron, choć by głebiej się w to wczytac, to za nadmierne owłosienie uważa sie te wystające ponad trujkącuk, włosy twarde na wewnętrznej stronie ud, włoski idące ku pępkowi.
Jeżeli chodzi o temperature to można ja mierzyc nawet pracujac na zmiany. Wyznacz sobie stała temperature pomiaru nap 9-tą i jezeli zmierzysz godzine, wczesnie to dodaj to pomiaru 0,1 a jezeli zmierzysz ok 10-tej to odejmij 0,1. Temperature mozna korygowac do ok 3 godz wiec nie ma problemu. Nawet pracujac na nock rano temperature mierzymy po kilkugodzinnym spoczynku. Jedne dane podaja 3 godz, inne 5 godz ale wiekszosc jest za tym 3 godz spoczynkiem. Ja zawsze biore ok 4 godz spodzynku pod uwage. Wtedy wpisujesz to co wyszlo na termometrze.
Zyfze by testy owulacyjne robione codziennie daly jskies wyniki. Pamietaj ze owu jest po ok 12 do 24 godz po pozytywnym tescie czyli linia testowa równa lub ciemniejsza od testowej. Jak jeszcze potwierdzisz to pózniej na usg to swietnie.
Powodzenia.

Iwo' - jak ja bym chciala isc do pracy a tak siedze w domu.

Ja mam dzisiaj zly dzien...normalnie najchetniej zaszylabym sie pod koldra I nie wychodzila...Mam nadzieje ze jak najszybciej sie skonczy.

Hej dziewczyny, mam na imię Asia i mam 23 lata...jestem mężatką od prawie 2 lat...od stycznia 2014 staramy się o dzidziusia,lecz nie ukrywam,Ale jest ciężko...nie wyobrażałam sobie że będą mu temu przeszkody, może moją jest to że lecze się na tarczycy tzw miałam raka tarczycy 2 lata temu wycieli mi ja całkowiciei od tamtego czasu biorę lewotyroksyne eutyrox175/200... W tym miesiącu pojawiła się mała nadzieja bo okres spóźnia mi się już 3 dzień a nie mam odwagi zrobić testu niechce się rozczarować.. Objawy jakie zauważyłam w.ostatnich dniach to takie ze kluje i boli ciągnie na dole brzucha senność i drazliwosc...noniewiem co o tym sądzić pomóżcie...

P.s. Jak ustawia się suwaki na tym forum?

Aschle, - co jest?

Asiaa - witaj.
Jezeli nie masz tarczycy i hormony są sztuczne to gdy okres się spóznia zrobiła bym natychmiast test. Brak tarczycy to poważna sprawa i gdy zaistnieje ciąża to musisz jak najbardziej być pod ścisła kontrolą lekarza.

Jolasia a daj spokoj od rana wszystko mi z rak leci wyszlam z psem na dwor I jakis palant puscil psa luzem (czego tutaj robic nie silbi) I upierdzielil I mnie I mojego psa:mad: rzadko jestem nie Mila ale teraz polecialy epitety...

Asiaa witaj :tak:
Mysle zeby nie czekac tylko zrobic test co ma byc to bedzie Kochana a przynajmniej bedziesz wiedziala na czym stoisz

Ostatnia edycja:
Asiaa- witaj! Co do objawów to nie ma reguły. Czasem tak bardzo liczymy na ciąże że organizm płata filge.

Aschlee - wróciły smutne wspomnienia ?:(

Jolasia - wiem że nie powinnam narzekać. Po prostu jestem zmęczona. Ciągle latam po lekarzach jak nie z młodą to wizyty i badania ciążowe. Za 3 tyg komunia czyli jeszcze kilka razy w tygodniu próby dochodzą a jeszcze badania w szpitalu nas czekają. Po prostu kociokwik.....

Asiaa' - brak tarczycy to poważny problem, co nie o powiem na ten temat bo mi tarczycę niszczy zapalenie hschimoto. Pewno niedlugo nie bedzie po co robic usg nkontroli bo i tak tarczyca juz jest tak mala ze niedlugo pewno znikne. Nawet jezeli to nie ciaza a kochalas sie bez zabezpieczenia, nie masz stu rocentowej oewnosci musisz wykluczyc ewentualna ciaze przed wizyta u lekarza. Teraz byly swieta, bieganina itd, przyszla wiosna. W takiej sytuacji moglo sie conieco poprzestawiac. Lepiej wpierw sprawdzic. Nie masz yarczycy, jestes na sztucznych hormonach wiec kolejno wyklucz ciaze, pozniej do lekarza rodzinnego, moze cos pomoze, jezeli nie to ginekolog i endokrynolog. Cos wplywa na poziom hormonow zatrzymujacych okres. @jest wrazliwa i tak, wysoki poziom prolaktyny mogl ja zatrzymac, jest to mozliwe przy '' chorej tarczycy''.

Aschle, no to przykro, ja swego psa luzem na ulicy nie puszczam, bo tak nie wypada. Poza tym nawet w ogole nie wychodE z nim bo jak ma sie nas uczepic jakiszzluzny burek lub mam sie urzerac z glupim zarozumialym wlascicielem to mnie trafia.
Poza tym jak juz masz tego psiaka to moze bys wstawila nowe foto. Od tamtego czasu juz troszke urusl. Pewno jest piekny.

Iwo,- wspolczuje ci tego biegania z mloda. Ze tez cos sie przypaletalo. Moe ona ma mlodzincze zapalenie stawow. Zaczela bardziej rosnac i wszystko ja teraz boli. Ja pamietam, ze sama nie spalam po nocy, wszystko mnie bolalo praktycznie caly czas. W drugiej klasie podstawowki na komunie wzrost mert z hakiem a po wakacjach bylo juz prawie 140 cm. To wszystko poprzedzily straszne dni z bolem i cierpieniem. Straszna to choroba bo w bardzo ingeruje w organizm ale mozna ja opanowac. Tylko potrzeba dobrego lekarza i uporu.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry