reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Wynik tsh 2,23. Pani endokrynolog kazala mi brac euthyrox25 0,5 tabletki rano na czczo a w poniedziałek mam usg tarczycy. Czy wynik naprawde taki zly?:-( czy moze to zagrażać mojej fasolce? :-(
Ewelinka - nie martw się. Ja miałam jakoś 3,6 i też dostałam od gina receptę na Euthyrox 25 i biorę go od terminu @, co nie przyszła. Zmieniłam gina, a ten powiedział, że wynik jest ok. Po informacjach z netu nie chciałam ryzykować i zapisałam się do endokrynologa. Termin miałam za późno, bo już skończyłyby mi się tabletki, więc musiałam iść wpierw prywatnie, więc w marcu zaliczyłam 2 wizyty u 2 endokrynologów. Oboje powiedzieli, że trzeba brać tabletki. Babka, u której byłam prywatnie mówiła, że najlepsze TSH to jest 1 dla kobiet w ciąży i bardzo możliwe, że przez tarczycę wcześniej poroniłam. A poprzedni gin mówił, że jakoś między 1 a 2.

Ewelinka - nie jest jakoś źle u Ciebie. W ciąży TSH rośnie, więc lekarz pewno pomyślał już na zaś. I dobrze :tak: Lepiej zapobiegać. Euthyrox bardzo szybko zbije Ci do dobrego poziomu.

Moja przyszła świadkowa bierze Euthyrox 125 i urodziła zdrową córeczkę. Na forum mam październikowych parę kobietek bierze ten lek.

A i pamiętaj, że na czczo i pół godziny przed posiłkiem. Czasem było mi tak niedobrze, że musiałam zjeść coś szybciej ;-)

reklama
Ewelinko, nie jest zle z tym tsh. Dostalas lek bo zapewne na zas jak to już dziewczyny pisały. W ciąży tsh rośnie i za wysokie dzidzi by zaszkodziło a jak będziesz prayjmowała lek to dzidzi zdrowsze. Za wysokie tsh może przyczynić się do wad rozwojowych.

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny ;* a tego euthyrox25 kazala mi brac tylko pół tabletki dziennie. .. malutko ale mam nadzieje ze to wystarczy. No i ten duphaston 3 razy dziennie. Brala któraś? Bo ja czytałam ze przy braniu go nie ma sensu robic badania progesteronu bo badania go nie wykaza. Prawda to?

ewelinka duphaston u mnie nie ma skutkow ubocznych wiec calkiem go lubie ;-) a badania progesteronu nie zaburza bo to sztuczny progesteron. luteina za to zaburza.

Gochson tak wlasnie pamietalam o Twoim wykresie, ale u mnie az takie wysokie nie byly, wiec to musialo byc z przegrzania. dzisiaj bylo chlodniej w nocy i juz tempka jest normalna wiec jest ok :blink:

Witam sie w sobote.Dla mnie dzis ciezki dzien :baffled:
Zyze wszystkim udanego weekendu

Malus :*

Ewelinka ja jak mieszkalam w Polsce przy pierwszej ciazy bralam dupka i wszystko bylo ok.To sztuczny progesteron i ona ma za zadanie wyrownac jego niedobor w organizmie.

Lek Duphaston zawiera otrzymywany syntetycznie Progestagen, którego wielokierunkowe działanie podobne jest do naturalnego progesteronu. Zaletą tego leku jest o 10 – 30 razy silniejsze działanie, niż podawanego doustnie progesteronu. Ponadto Duphaston nie wywołuje efektów androgenizacji (trądzik, łysienie) ani wirylizacji (owłosienie typu męskiego u kobiet, łysienie). Nie hamuje też owulacji i nie zwiększa podstawowej temperatury ciała.
Wskazaniem do zastosowania leku Duphaston są wszelkie stany charakteryzujące się niedostatecznym wytwarzaniem progesteronu, w tym między innymi niepłodność związana z niedomogą lutealną, poronienie zagrażające lub nawykowe, zaburzenia miesiączkowania, endometrioza, wtórny brak miesiączki, nieregularne cykle, czynnościowe krwawienia maciczne, potwierdzony niedobór endogennego progesteronu oraz bolesne miesiączkowanie. Lek stosowany jest również w skojarzeniu z estrogenami w hormonalnej terapii zastępczej. Szczególnie dobre efekty uzyskuje się po operacyjnym usunięciu jajników oraz w trakcie zaburzeń ustroju związanych z menopauzą.

Trzymajcie sie Babeczki

Ostatnia edycja:
Hej kochane
Sorki ze nie pisze ale czasu brak. A do tego przez najblizsze dwa tygodnie jestesmy same. Firma a potem cora wiec nawet nie mam kiedy;(
W poniedzialek ide do pani dr po wyniki z quantec , ciekawe co wyjdzie dam znac. No i zapisalismy sie na wyjazd sluzbowy z mezem wiec tydzien w Turcji bedziemy w maju;) nie chcialam sie zapisuwac bo balam sie ze jak bede w ciazy to co? Poki co ciazy brak i trudno najwyzej polece i juz . Co ma byc to bedzie. Milego weekendu moj zawalony caly;( wiec nawet nie odpoczne.

reklama
No teraz to mogę powiedzieć dzień dobry.
Mój wyszedł do pracy i zasnęłam oglądając film. Obudziłam się 10 min temu.
Dziś temperaturka troszkę skoczyła do góry:dry:

Do góry