reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Gosia na razie jakos nie bardzo intensywnie o tym mysle ciesze sie ze wszystko jest w porzadku bo czarne mysli mnie nachodzily ze np nie bede juz nigdy mogla miec Malenstwa...

Malus to ja czekam z niecierpliwoscia na efekt koncowy:tak: ciekawa jestem nowej fryzurki:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
goska hmm w pracy ogolnie super bo bardzo ja lubie.czesto przychodze juz wykonczona bo sa i ciezkie przypadki ale nie narzekam:tak: przykre jest to ze np jest jedna kobietka bardzo fajna ktorej dzieci nie odwiedzaja bo wstydza sie tego ze jest chora:-( kompletnie nie rozumiem ich zachowania. No duzo by opowiadac.Ale ogolnie jestem bardzo zadowolona;-)

Malo czasu ostatnio mam bo tak rano praca potem a to jakies zakupy, a to cos zalatwic,obiad,porzadki potem z Corcia spedzic czas, wieczor przed ksiazkami zeby sobie pamiec odswiezyc przed studiami i spac...i tak w kolko.
Ale pozytywnie to zycie w biegu na mnie dziala

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Ale sie pysznie na forum zrobilo mniam. Ja polecam na taka szybka przekaske slimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynka. Naprawde pycha.

Ja Zaczynam dzis brac CLO i mam troche obaw. Powiedzcie czy mialyscie przy tym jakies skutki uboczne?

A zastanawia mnie jeszcze to dlaczego przy braku owulacji (potwierdzone na usg) mam ladny skok temp i pozytywne testy? Potraficie to wyjasnic?

bada m. ja chodze bardzo rzadko w sukienkach, nie lubie ich... jesli chodzi o spodniczki to czasem ubiore, ale to musze jakos miec dobry dzien.. he he :-)
Matik2012 zazdroszcze tobie tego ciepelka.... tez bym chciala zeby u nas tak bylo... no ale wiem ze to nie mozliwe...:tak:
Aschlee25 ciesze sie ze masz dobre wiesci... i ze wszystko w porzadku... wiec dzialajcie... ;-)a jak tam w nowej pracy?
Fabimama witaj.. a moze nie wszystko stracone jeszcze.. moze powtorz test za 2 dni albo pojdz na bete.. :happy2:

jussastar ja tez mam bardzo czesto rece i nogi lodowate.. cisnienie nawet mam ok, czasem troche za niskie ale za to puls mam przyspieszony do powyzej w granicach 100.. wtedy czuje jak mi serce wali i mam problemy by zlapac oddech ale tez nie zawsze... ale bywa tak ze nawet mam 70 i wtedy sie zdecydowanie lepiej czuje.... trzymam kciuki by @ nie przyszla i zebys zobaczyla 2 kreseczki na tescie..:-prz

mligocka ja ostatnio mam urwanie glowy w robocie, chociaz ostatnia nocka byla spokojna, nawet ani jednego dzwonka a do tego mialam nie przyjemnosci z powodu pewnej dziewczyny.. ktora zawinila a mi sie dostalo bo byla zemna na zmianie.. ale dlugo by opowiadac...chodzilam taka podminowana ostatnio i wsciekla...:wściekła/y:
ulenka7883 jaki to jest ten kurczak gong bao?;-)
Nuuuska a co tam u ciebie?:tak:
Malus :* przykro mi ze jednak @ przyszla... :-(

Lisica co to jest canneloni?

Ja wlasnie wrocilam z moim do domu, moj sobie kupil garnitur a ja oczywiscie nie.. owszem przymierzalam sukienki, ale w nie ktorych nie bardzo wygladalam, jak juz mi jakas wpadla w oko to nie bylo mojego rozmiaru, ale byly i takie sukienki ktore mi sie nie podoby, normalnie masakra to co jest w sklepach... nie wiem jak pojde na to wesele... chyba na boso... hehe nie no zartuje...

reklama
Olusia patrzyłam w necie za linkiem ale nie znalazłam takiego tylko zawsze coś było pozmieniane więc podaje szczegółowo jak ja robie i co daje. jest troche kosztowny ,ale jak się wszystko kupi to starczy na jakieś 15 takich dań,ja robiłam już parenaście razy a składniki nadal mam.

kurczak gong bao (kongo bongo hahah)
2duże piersi kurczaka
3 ząbki czosnku (ja daje 1,5)
2cm świeżego imbiru (ja daje 3cm) może być w proszku łyżeczka
5młodych cebulek (jak nie ma daje cała dużą i obojętnie czy stara czy młoda)
2 łyżki oleju z orzechów arachidowych (używałam takiego i normalnego i bez różnicy)
garstka chiili pokrojonego to ok.4małe (ja daje 1 szt plus szczypte w proszku)
1/2łyżeczki pieprzu syczuańskiego (daje ciut więcej)
1/2 szkl pokruszonych orzeszków ziemnych n/sol (chociaż używałam też sol i ok)

MARYNATA DO MIĘSA
1/2łyżeczki soli
2łyżeczki sosu sojowego jasnego
1łyżeczka wina ryżowego bądź cherry (ja daje najzwyklejsze cherry za 10zł/l)
2i1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej ( ja daje zwykła mąkę ziemniaczaną)
1łyżka stołowa wody

SKŁADNIKI SOSU
3łyżeczki skrobi kukurydzianej ( j.w daję mąkę ziemniaczaną)
1łyżka sosu sojowego ciemnego
1łyżeczka sosu sojowego jasnego
3łyżeczki octu winnego (ja daję jabłkowy)
4łyżki oleju sezamowego (dawałam też zwykły i ok)
1łyżka rosołku z 1/4 kos rosołowej ( do kieliczka wlewam łyżke wody i wrzucam 1/4kos rosołowej ,rozpuszczam w mikrofali i juz jest)

pokrojonego kurola wymieszać ze składnikami marynaty w misce i odstawić na 2h
na małej patelni podsmażyć na sucho orzeszki na złoty kolor. Drobno pokroić czosnek,cebulę,papryczke chili i imbir .
W małym naczyniu wymieszać wszystkie składniki sosu i spróbować ma być słodko-kwaśny i nie dobry fuj:) dopiero potem nabiera smaku

Rozgrzać olej i wrzucić pokrojone chili,smażyć by ulotnił się ostry smak. Odłożyć usmażoną papryczkę na talerzyk. na rozgrzany olej wrzucić kurczaka z marynaty i smażyć ok 20 min (smażę dobre pół godz). dodać paprykę,czosnek,cebulke,imbir oraz pieprz syczuański. Zalać zawartość patelni sosem i dodać orzechy. Smażyć do zastygnięcia sosu. podawać z ryżem i sałatka:)
sałatkę robię tak;
kapuche pekińska kroję do tego marchew ścieram i parykę kroję,przyprawiam solą,cukrem,cytryną,pieprzem,i dodaje chili a i olej na oko.

Do góry