reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Witajcie!

AsiaSzw- no wiesz, mandat za to, że sobie stałaś i patrzałaś? Masakra, co się dzieje w naszym kraju. Powoli wszystko jest monitorowane i państwo policyjne się nam znowu robi :no:

Malusiolka- Kobietko Kochana, odpuść sobie sprzątanie przed dwa dni. Niech rączki choć trochę Ci się wygoja i chociaż strupki Ci się porobią. Wiem, że łatwo mi mówić, bo nie jestem mama dwójki maluchów, ale zrób to dla swojego dobra, bo będzie Ci się goić w nieskończoność. Kochana ja robiłam już wielokrotnie chłopski garnek! Jest przepyszny, cała rodzina go uwielbia i koniecznie zrób z kapustą! Ona nadaje cały smak temu daniu :-)

Aschlee- jak tam cykl? Już po owu? Były intensywne działania? :-)

Olusia- no witaj śpiochu nasz forumowy!

Brrr- ten gin, u którego miałaś wizyte w klinice jest przykładem, jacy ludzie NIE POWINNI leczyć! Co za człowiek! Przecież podciął Wam strasznie skrzydła! Właśnie powinien Was szczegółowo przebadać, jeśli jeszcze nie mieliście badań, by dopiero wtedy stwierdzić na tej podstawie ewentualnie jakie są rokowania na naturalne poczęcie dziecka! Ja teraz jak byłam w tej klinice to ginka na wieść, że staramy się 1,5 roku, to powiedziała, ze teraz spokojnie naturalna granicą są 2 lata starań przed intensywnymi badaniami. Ale widzisz ja miałam już mnóstwo badań, wiec ona już nie zlecała mi po raz kolejny robienie ich, tylko od razu zaczęła proces leczenia, który póki co będzie polegała przez kilka mscy na "pokręceniu" owulacji u mnie. A dopiero potem mówiła, że spróbujemy jeszcze innych metod w razie potrzeby. I to ja rozumiem, że jest lekarz z powołania.

Dziewczyny pisałyście o badaniach- ja uważam i wiem sama po sobie, że po pół roku nieudanych starań zaczęłam się badać. I nie żałuje tego. Wyszła mi co prawda "jedynie" delikatna niedoczynność tarczycy, ale miałam ją na poziomie 4,5 i z takim wynikiem nigdy nie zaszłabym w ciążę wyobraźcie sobie! Optymalny poziom TSH to max. 2,5 przy czym najlepiej, gdy wynik oscyluje na poziomie 1,0-2,0. Dosłownie tydzień po zrobieniu wyników byłam już u endokrynologa i po miesiącu brania leku już tarczyca była uregulowana na poziomie 2 i wiem, że spokojnie "mogę" zachodzić w ciąże. Dziewczyny badajcie się, bo czasem przyczyna jest niewielka i np. wystarczy brać porcję progesteronu po owulacji, aby już się udało!

Dziewczynki u mnie po tym leku na stymulacje owu, chyba jest owu o wiele za szybko jak zawsze! Wczoraj miałam test owu pozytywny a dzisiaj przed chwila to miałam na papierze taki śluz owulacyjny, typowo książkowy jak nigdy! Surowe białko jajka kury rozciągające się z minimum na 5 cm! Jezu chyba nigdy jeszcze takiego śluzu nie miałam i w tak wczesnym dniu cyklu :szok: Dobrze, że pojutrze mam z rana ten monitoring, to się wszystkiego dowiemy :dry:

MotylkowaOna- tak mi przykro :no: oby kolejny cykl przyniósł upragnione wieści!

Cyntia, Mlogocka, Gochson- jak tam nasze zaciążone się czują? :-D

Olusia- no witaj śpiochu nasz forumowy! Jak tam się czujesz dzisiaj?

Ostatnia edycja:
Anula nie ma tak dobrze ze za nic ,taksie zagapilam na piekne morze,ze znaku zakazu ruchu nie zauwazylam ;-) ale na szczescie ostatecznie skonczylo sie na pouczeniu. Pani sierżant siezlitowalabo 5 punktow by bylo.

Apropo tsh to musze sprawdzic moj wynik jak tylko do domu wpadne bo robilam juz jakisczas temu. Dalas mi do myslenia.
Anula a gdzie ty mieszkaszbo wiedze ze pomorskie,a dokldniej?

MotylkowaOna kolejny cykl bedzie nalezal do nas !!

justynaU ja w sumie nie wiem jaka moja przemiana materii bo ja wogóle nie jadam za dużo słodyczy więc może dlatego nie tyję:-D, chociaż kawałkiem albo nawet dwoma dobrego ciastem nie pogardzę nigdy:-p

Olusia witaj:-) ja swój peirścionek zaręczyniwy muszę wkładac za obrączkę bo mi leci ze wszystkich palców:tak:

AsiaSZw super masz, ze możesz w każdej chwili popatrzec na morze....aż się rozmarzyłam:-D a o kleszczach to My własnie przeszliśmy podobnie z synem co Ty. Badania czy nie ma boreliozy, czy serce działa jak trzeba itd. dlatego teraz wolę się chociaż trochę zabezpieczyc i mam nadzieję, że nikt z Nas "dziada" nie załapie:tak:
Super, ze trafiłaś teraz na lepszego lekarza. ja też bardzo cieszę się, ze moja gin tak szybko postanowiła robic badania i to bez żadnego proszenia się.
Dobrze, że obeszło się bez mandatu:tak:...My niestety już kilka razy dostaliśmy właśnie za parkowanie...ostatnio nawet przed szpitalem zarobiliśmy kwitek:dry:

MotylkowaOna, Watpliwości moze następny cykl będzie lepszy. Trzymam kciuki:-)

Anula to owocnych starań życzę. Ja w sumie też jakoś teraz chyba mam owulację i dziś będziemy działac, ale nie nastawiam się zbytnio przy tych moich wynikach. Zobaczymy co jutro powie endo.

A My już w domu. Dzieciaki się pobawiły, My poplotkowałyśmy i powoli biorę Smyka do kąpania i spac, a My z emkiem "romantisze" wieczór robimy zanim pójdzie do pracy:happy2:

Anulka, żadnych kurzy nie wycierałam, nie odkurzałam i podług nie umyłam, ale za to ogarnęłam ten bałagan w naszych pokojach. Dzisiaj jakaś nie do życia jestem. Nawet przez telefon nie potrafiłam normalnie z mężem porozmawiać :-(Teść mnie wkurza. Dzisiaj w domu siedział, wolne wziął w pracy, aby tą kanalizą się zająć. Jego zdaniem M źle coś przy kanalizy zrobił, gdzie to teść sam robił i pieprzy też, że ja z moją starszą córką zapchałam kanalizę żółtym papierem :szok: Gdzie ja nawet takiego papieru nie używam tylko teściowa, a ja mam biały, albo biało niebieski. A tam widać było żółty. Przez to wszystko głowa mnie boli. Noc nie przespana i padam z nóg. Na 20 minut przysnęłam, bo inaczej nie mogłabym dalej funkcjonować dzisiaj. Powoli przestaje mieć na wszystko siłę. Teść stwierdził, że kanalizę zrobi dopiero na wiosnę, a ja mówię co z praniem? A On, że pranie raz na tydzień się robi. Ja mu powiedziałam, że ja potrafię przy dzieciach 2 razy w tygodniu prać, a ten z ryjem do mnie. Jak to możliwe, że tyle ja piorę skoro to nie lato i dzieci się nie pocą;/ Wkurzyłam się, bo co mam dzieci ubierać w brudne ciuchy? Wiedza jak wkurzyć ludzi. Tak samo M chciał wolne na jutro i nie dostał, bo u nich w pracy jest taki głupi Kierownik, że nie ważne praca, czy nie da wolnego, bo niby coś jest do roboty.

Asia, szkoda słów co do policji, która nie ma innego zajęcia tylko za głupie przewinienie daje mandat. Szkoda, że nie zajmą się czymś ważniejszym.

Cyntia, kiedy betę robisz?

Oluś, za Tobą zawsze będziemy tęsknić :D:*

Zanim napisałam tego mojego posta to dobra godzina zeszła. Coś dzisiaj weny nie mam.

Ostatnia edycja:
MotylkowaOna nio mnie ominelas..... :-( przykro mi ze nie wyszlo..

Anula1988 kochana bylam po nocnym dyzurze wiec musialam troszke pospac.... :-) a czuje sie jakas rozbita... padnieta... i zasypiam znow.. no ale nie pojde teraz spac bo pewnie w nocy sie obudze i bedzie zonk.... he he

Anula to owocnych starań życzę. :-)
AsiaSzw przykro mi ze dostalas mandat... :tak:

Watpliwości przykro mi ze nie wyszlo..
Malusiolka ciesze sie ze tesknicie za mna he he... :tak: osz kuzwa nie pozwol mu tak sie traktowac !! za kogo ten twoj tesc sie uwaza !! ja bym mu dogadala!! nie ma prawa tak po tobie jezdzil jak po szmacie !!

Ostatnia edycja:
Malusiolka Twój teśc niezle pojechał:szok:...oj chyba bym powiedziała Mu parę dosadnych słów... Ja pranie robię co 2 dni i nie wyobrażam sobie robic je raz na tydzien. Chyba by mi brudne rzeczy wyłaziły z łazienki.

Ojojojoj, pare dni mnie nie było a tyle się wydarzyło ;)
mligocka, mówiłam, mówiłam - gratulacje kochana, szczęśliwych i bezpiecznych 9 miesięcy ;)
gratuluję pozostałym mamom ;)
malusiolka, ja piorę nawet po 2-3razy dziennie przy jednym dziecku, jacyś dziwni są teście,powiedziałabym pare czułych słow teściom i już. ja najprawdopodobniej praktyczny będę miała w czwartek za tydzień, zostało mi 4h i podobno nie potrzeba mi dokupywać dodatkowych godzin, ale wydaje mi się, że te 4 h nie wystarczą mi, poza tym jestem na umowę zlecenie ( ciekawe kiedy umowę dostane..?) i grafik dostaję na 3-4 dni i żeby ugadac się na te jazdy to tez będzie ciężko;/. Mówili mi żebym dawała znać pare dni wcześniej jeśli chciałabym wolne albo inne godziny, więc zapytałam w poniedziałek o sobote i co usłyszałam "że powinnam wcześniej dawać znać i co od 13.00-21.00) a wyjdę przed 22.00, bo na kasie siedzę i trzeba się rozliczyć. Człowiek się kształci i co? siedzi na kasie w sklepie nie zebym cos miała co Pań siedzących na kasie, ale trochę szacunku by się przydalo. Dzis miałam dzień wolny, wyszłam z Malym na sanki i ponad 4 h zalatwialam sprawę zwiazana z wypowiedzeniem umowy OC, teraz synus bawi się ciastolina, wiec mam chwile żeby zajrzeć.
Malusiolka, odpuść trochę - szkoda nerwow i rak.

AsiaSzw- pochodzę z Gdyni, ale ostatecznie rodzice przenieśli się na wieś, gdy byłam mała i tu też zostałam :-) Wybudowalismy się z M. 5 km od miejscowości, gdzie mieszkaja moi rodzice. Teraz studiuje w Gdyni na AM i mam w Gdyni Dziadka, wiec Gdynie znam jak własną kieszeń, a zwłaszcza wszystkie centra handlowe :) Kojarzysz okolice nadmorskie: Karwia, Dębki? Daj znac jak Twoje TSH!

Olusia- rozumiem, ze zmeczeniem nie da się wygrac :-)

Maluś- Twój Teść już powoli grubo zaczyna przekraczać granicę przyzwoitości!

Ostatnia edycja:
reklama
Nacht, nie jest to takie proste. Nie raz mówiłam im i było coraz gorzej. Ale w końcu bomba ze mnie wybuchnie, bo już mam tego wszystkiego po dziurki w nosie. Teść z testem do mnie "Dlaczego bijesz małą, a ona tak płacze?" Ja do niego "Nie biłam dziecka tylko ona płakała, bo chciała butelkę ze smokiem, a już takiej nie ma, bo jej pękła i nie dostanie drugiej". A ten z buzią do mnie, że mała ma zaledwie rok, a ja jej butelkę zabrałam. No rzesz K.... Sama wiem co dla mojego dziecka jest dobre. Nie, pozwolę tak jak moja szwagierka, żeby cały czas z butelki ze smokiem dzieciak pił. Jej syn skończył 3 latka, a nawet nie umie z innej butelki/z kupka pić niż z butelki dla niemowlaków. To dla mnie chore.

Dominika, Anulka, on tak specjalnie robi. Nie powie mi prosto w oczy "Wyprowadź się", ale woli takimi przykrościami sprawić abym sama powiedziała, że wyprowadzam się. Oni nie chcą aby na nich poszło, że nas wyganiają.

Do góry