reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Ewelinka na truskaweczki zapraszam do mnie bo juz ich calkiem sporo w sklepach:tak: a w lato jak juz beda takie w gruncie to niedaleko mamy taka farme ze jedziesz i zbierasz sobie sam tyle ile potrzebujesz i ceny sa calkiem fajne ...wiec juz sie nie moge doczekac.

Wiecie na co naszedl mnie smak ostatnio kupilam zjadlam dwa razy i sie chyba uzaleznilam tam byl taki delikatny ale gesty twarozek i on byl z dodatkiem zblendowanego mango...no po prostu pysznosci...

reklama
Ewelinka, ja wczoraj w Lidlu kupiłam truskawki, bo myślałam, że da się je zjeść, a tu lipa. Jak M wróci, bo musiał jechać, to jedziemy do sklepu po śmietanę 36% i zrobię biszkopt z bitą śmietaną z truskawkami i z galaretką ;) Szkoda mi truskawek, aby wyrzucić, to trzeba coś zrobić nich.

Aschlee, Kochana jesteś :*:* Zapisałam przepis :D

Mychunia, jak lubisz robić pierogi, to zrób mi trochę :D Nie no żartuje :) Jakbym miałam przepis i trochę czasu, to sama bym zrobiła :)

bada, Ty masz dwóch chłopców, a ja dwie dziewczynki i marzy nam się synek :)

Nuuuśka, lista była spora i jeszcze wcześniej z Centką prowadziłam ją :) Ze starych staraczek bardzo mało dziewczyn zostało i mam nadzieje, że zaraz też przejdą na liście do ciężarnych :)

Susel, Watpliwosc, zasłużyłyście na II kreseczki :*

Ostatnia edycja:
Aschlee25 no to ladnie wyszlo tobie 140 pierogow.. ja ja robie to robie ok 50... ale ja robie troche wieksze, bo moja mama robi mniejsze i wychodzi jej duzo...dzieki za przepis... musze sobie go spisac...:-)

Nuuuśka tak dalej w GC ale mam mieszane uczucia do kliniki i do lekarza.. widzialas jak wyremontowali i powiekszyli ? widac ze kasa i kasa !! dobrze ze znalazlas gina ktory ciebie zaczyna dobrze leczyc... a skad go masz? z Katowic?

ewelinka_shn moja tesciowa robi dobre pierogi z miesem... ale jednak chyba wole ruskie hehe:-)

Malus wpiszesz mnie na 1-2 maj na @

mychunia to ja poprosze kilka skoro lubisz robic pierogi hehe :tak:

Odnosnie truskawek to faktycznie u nas jakies przerosniete sa i nie bardzo mam ochote takie kupować...

ewelinka no tak to prawda - terazniejsze truskawki strasznie przerosniete sa :-p ale mimo wszystko smaczne, zjadlam juz pare razy nie obsypalo mnie wiec uwazam ze nie sa takie zle :happy2:

malus no tak...wierze ze najpierw sama siebie wyprawisz a potem zajmiejsz sie reszta :)))

olusia z Katowic, w sumie trafilam do niego dzieki dziewczynie z moejgo watku bo nawet nie wiedzialam ze u Nas jest Poradnia Leczenia Nieplodnosci. A jest takowa, na Powstancow :blink: gin mimo ze mlody, ma zupelnie inne podejscie do tematu widac, ze ma pojecie o tym o czym mowi, a pracuje w Rudzie w Szpitalu gdzie ordynatorem jest dr Sodowski, moze obilo Ci sie to nazwisko o uszy - wlasciciel Kliniki Invimed niedaleko mnie.

Starające się: 13 do potwierdzenia
II kreseczki: IV'14=>7, V'14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12,VIII'14=>9,IX'14=>3,X'14=>9,X'14=>3,XI'14=>3

Grudzień 2014
mychunia,Kraolina,ewelinka_shn

Czekamy na potwierdzenie:

julia0903 - @5.04

Kwiecień:

kasikz - @6.04
jołasia - @7.04
Blair87 - @9.04
jussastar - @9.04
KasiaP - @10
.04
Anulka1988 - @12.04
mligocka - @12.04
Nuuuśka - @17.04
ulenka7883 - @20.04
watpliwosci - @25.04

Maj:
susel - @1.05
Olusia7982 - @1-2.05

Poczekalnia:
wandzia_23,malenka100,missiiss1301,fox,Leemonca,Co nti,Dominika_89,kalisia,Gochson,Bezdzietna,Agaawaa ,Lisica.,AsiaSz,dziuneczka,Kocicowa_Mama,JustynaU, karolina859

Malus mowisz i masz:-D

Pierogi ciasto na ok 75 sztuk :
450 g mąki pszennej*
duża szczypta soli
375 ml gorącej wody
50 g masła

• Mąkę przesiać do miski, dodać sól. Do gorącej wody włożyć masło i roztopić, stopniowo wlewać do mąki, mieszając wszystko łyżką. Połączyć składniki i wyłożyć je na podsypaną mąką stolnicę. Wygniatać ciasto rękami przez około 7 - 8 minut, podsypując w razie konieczności mąką, tak aby ciasto się nie kleiło.
  • Włożyć do miseczki i przykryć wilgotną ściereczką, odstawić na 30 minut. Wyłożyć ciasto na stolnicę i powygniatać przez około 1 - 2 minuty, następnie podzielić na 3 - 4 części i kolejno rozwałkowywać każdą na cienki placek (około 2 - 3 mm), obsypując stolnicę i wałek mąką.
Farsz ja akurat robilam z miesem i cebulka.Zmielilam miesko, podsmazylam na patelce z cebulka i przyprawami i gotowe :)

Matik no mnie troche zeszlo robilam je ok 3 godziny:zawstydzona/y: ale przynajmniej wyszlo ich troche:-D

Malusiolka dzieki za wpisanie mnie do listy...:-)

Nuska... wlasnie na powstancow to moj m kiedys sie leczyl... a nigdy tam nie bylam ja osobiscie u żadnego lekarza.. hmm nie znam tego lekarza, ale moze moja kumpela bedzie znac bo pracuje w Ligocie na ginekologii... spytam sie jej... chociaz jesli dr Sodowski jest ordynatorem w Rudzie Śl to pewnie nie zna go.. Odnosnie lekarzy w Invimed nie znam w ogole... ale czekaj... mam kolezanke ktora tam dostala sie do rzadówki to jej sie zapytam...:-) tak jak pisalam mam wiele watpliwosci co do kliniki, chociaz podejrzewam ze wszystkie kliniki dzialaja podobnie.. hmmm

Ale mi smaka na robiłyście! A ruszę się zaraz i sałatkę zrobię :-) My już po obiedzie u rodziców dziś;-) trzeba korzystać z możliwości leniuchowania kuchennego, nie powiem lubię gotować ale jedynie jak mam wenę ;-)

reklama
Olusia ja do GC bym nie poszla powiem Ci. Jakos odpycha mnie ono strasznie...nie wiem dlaczego, ale mam wrazenie ze oni poprzez swoja renome i popularnosc zaczeli dzialac na ilosc, a nie ja jakosc, bo prawda taka, ze bedac na wizycie u dr Mercika nie uslyszalam ze zrobimy to czy tamto, ale od razu skierowal mnie do Kliniki i bez zadnych badan stwierdzil ze trzeba robic IUI skoro sie nie udaje. Na Powstancow przyjmuje dr Kierach :blink:
A co samego Invimed-u nie wiem za wiele o Nich ale opinie maja dobre, moze dlatego ze sa mniej znani od GC...ciezko ocenic. Ale specjalistow maja swietnych, zastanawialam sie tylko czy u Nich rowniez mozna sie dostac do rzadowki ?

mimozama widze ze Ty jestes po trzech nieudanych IUI tak ? no wlasnie...czytalam wiele i procent par ktorym udaje sie poprzez IUI jest malutki :zawstydzona/y: byl moment ze zaczelam sie zastanawiac czy nie startowac od razu z ivf ale na razie jeszcze sie wstrzymuje, glownie przez koszty jakie sie z Nia wiaza.
Powiedz mi Ty juz jestes po jakiejkolwiek stymulacji jesli chodzi o program ?

Ostatnia edycja:
Do góry