reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

jołasia o kurcze to rzeczywiscie do bani... :-( ale androlog na pewno pomoze, trzeba w to wierzyc.

maluś jak pamietam jaka ta lista byla kiedys a jak dzis wyglada na to na prawde z duma mozna patrzec ile kobitek wyprawilas z Niej z brzuchem :-p:-)

Aschlee to i ja sie dolacze, jesli takie cuda robisz sama, to i dla mnie poprosze przepis na ciasto, bo my zawsze wstyd sie przyznac kupujemy gotowe :zawstydzona/y: kiedys zrobilam sama ale nie wyszlo i po tamtej klapie juz wolalam sie eksperymentowac.

reklama
Ja kiedyś robiłam pierogi ale raz mi nie wyszły do końca a za 2 razem wyszło o wiele lepiej... ja najbardziej lubie ruskie... moja mama robi przepyszne pierogi, sa dla mnie najlepsze, zawsze wtedy jem duzo... hehe :-)

Aschle to ja poproszę ciebie o przepis na pizze.... :tak: i wpraszma sie he he

Nuuuśka... wracam w maju do boju... 18 kwietnia mam powtorzyc badania i startujemy....

Malus :-D

Ostatnia edycja:
Witam,u mnie słonecznie,chodź chłodno :-)

Na obiad standardowo rosół(już po) a na drugie zapiekanka z ryżu i karczku z fasolką szparagową

asmi21 tak jestem bardzo zdecydowana,mąż też:-D my uwielbiamy dzieci,tym bardziej,że nasze chłopaki są już dosyć duże i już mnie tak nie potrzebują, zresztą też czekają na braciszka (wątpimy,żeby trafiła się córka).Wiadomo,że czasami są wątpliwości,w zeszłym miesiącu przeszłam ciąże bioch. i wiadomo,że się teraz boję,ale jak raz coś postanowię to się nie wycofam.

Miłego dnia i trzymam mocno kcikasy &&&&&&&&&

Ja stara baba i nie umiem robić pierogów;-) kilka razy przygotowałam farsz i m lepił

Ostatnia edycja:
Malus, Nuuuska i Olusia ja robie tak:

Skladniki:

3 szklanki maki
42 gramy drozdzy
1 szklanka mleka
2 lyzeczki cukru
3 lyzki oleju
szczypta soli

Przygotowanie:

Do miski wsypuje make, dodaje 3 lyzki oleju. W drugim naczyniu wlewam szklanke cieplego mleka dodaje do tego drozdze i dwie lyzeczki cukru.Mieszam dopoki drozdze calkiem sie nie rozpuszcza.Potem wlewam to do ciasta, mieszam lyzka zeby cale mleko wchlonelo sie w ciasto.Potem przez 10 minut wyrabiam ciasto i odstawiam je przykryte sciereczka w misce w cieple miejsce na ok 30 minut.Potem znow przez chwile wyrabiam ciasto (ok.5 min) rozwalkowuje i ukladam na blache.

ja potem na ciasto ukladam sos chili dosc gruba warstwe na to ukladam podsmazone pieczarki z cebulka i przyprawami (typu pieprz,oregano,czosnek), salami ,potem pomidorki to przykrywam warstwa sera tartego i pieke w piekarniku w temp 180 stopni przez okolo 20 - 25 minut czasem dluzej jak w srodku sie nie klei do wykalaczki to znaczy ze jest juz ok;-)

Matik mnie wyszlo 140 sztuk:-D uwielbiam je robic. A zaraz po pierogach chyba we wtorek robie kopytka;-)jakos tak sie wkrecilam w gotowanie

Ostatnia edycja:
ewelinka u Was nie ma jeszcze truskawek ??? u Nas sa od polowy maja - w tej chwili cena poleciala juz do 8zł na kg :blink:co prawda nie sa to nasze prawdziwe truskawki, tylko dmuchane, choc u Nas babeczka ma wyjatkowo dobre, choc nie da sie ukryc ze truskawka olbrzym.

reklama
Do góry