reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 :)

jołasia o kurcze to rzeczywiscie do bani... :-( ale androlog na pewno pomoze, trzeba w to wierzyc.

maluś jak pamietam jaka ta lista byla kiedys a jak dzis wyglada na to na prawde z duma mozna patrzec ile kobitek wyprawilas z Niej z brzuchem :-p:-)

Aschlee to i ja sie dolacze, jesli takie cuda robisz sama, to i dla mnie poprosze przepis na ciasto, bo my zawsze wstyd sie przyznac kupujemy gotowe :zawstydzona/y: kiedys zrobilam sama ale nie wyszlo i po tamtej klapie juz wolalam sie eksperymentowac.
 
reklama
Ja kiedyś robiłam pierogi ale raz mi nie wyszły do końca a za 2 razem wyszło o wiele lepiej... ja najbardziej lubie ruskie... moja mama robi przepyszne pierogi, sa dla mnie najlepsze, zawsze wtedy jem duzo... hehe :-)

Aschle to ja poproszę ciebie o przepis na pizze.... :tak: i wpraszma sie he he

Nuuuśka... wracam w maju do boju... 18 kwietnia mam powtorzyc badania i startujemy....

Malus :-D
 
Ostatnia edycja:
Witam,u mnie słonecznie,chodź chłodno :-)

Na obiad standardowo rosół(już po) a na drugie zapiekanka z ryżu i karczku z fasolką szparagową

asmi21 tak jestem bardzo zdecydowana,mąż też:-D my uwielbiamy dzieci,tym bardziej,że nasze chłopaki są już dosyć duże i już mnie tak nie potrzebują, zresztą też czekają na braciszka (wątpimy,żeby trafiła się córka).Wiadomo,że czasami są wątpliwości,w zeszłym miesiącu przeszłam ciąże bioch. i wiadomo,że się teraz boję,ale jak raz coś postanowię to się nie wycofam.

Miłego dnia i trzymam mocno kcikasy &&&&&&&&&

Ja stara baba i nie umiem robić pierogów;-) kilka razy przygotowałam farsz i m lepił
 
Ostatnia edycja:
Malus, Nuuuska i Olusia ja robie tak:

Skladniki:


3 szklanki maki
42 gramy drozdzy
1 szklanka mleka
2 lyzeczki cukru
3 lyzki oleju
szczypta soli

Przygotowanie:

Do miski wsypuje make, dodaje 3 lyzki oleju. W drugim naczyniu wlewam szklanke cieplego mleka dodaje do tego drozdze i dwie lyzeczki cukru.Mieszam dopoki drozdze calkiem sie nie rozpuszcza.Potem wlewam to do ciasta, mieszam lyzka zeby cale mleko wchlonelo sie w ciasto.Potem przez 10 minut wyrabiam ciasto i odstawiam je przykryte sciereczka w misce w cieple miejsce na ok 30 minut.Potem znow przez chwile wyrabiam ciasto (ok.5 min) rozwalkowuje i ukladam na blache.

ja potem na ciasto ukladam sos chili dosc gruba warstwe na to ukladam podsmazone pieczarki z cebulka i przyprawami (typu pieprz,oregano,czosnek), salami ,potem pomidorki to przykrywam warstwa sera tartego i pieke w piekarniku w temp 180 stopni przez okolo 20 - 25 minut czasem dluzej jak w srodku sie nie klei do wykalaczki to znaczy ze jest juz ok;-)

Matik mnie wyszlo 140 sztuk:-D uwielbiam je robic. A zaraz po pierogach chyba we wtorek robie kopytka;-)jakos tak sie wkrecilam w gotowanie
 
Ostatnia edycja:
ewelinka u Was nie ma jeszcze truskawek ??? u Nas sa od polowy maja - w tej chwili cena poleciala juz do 8zł na kg :blink:co prawda nie sa to nasze prawdziwe truskawki, tylko dmuchane, choc u Nas babeczka ma wyjatkowo dobre, choc nie da sie ukryc ze truskawka olbrzym.
 
reklama
Do góry