reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Mligocka pytam bo w labo kosztuje 50 zl a w klinice nieplodnosci 150. Dlatego zastanawiam sie czy to to samo.
A ile i was kosztuja takie badania?

reklama
DUCH, oooo to cos dla mnie:-)!!! Jakies dwa lata temu postanowilismy wyskoczyc gdzies na weekend i wpadlam na pomyls, zeby dla odmiany zarezerwowac noc w jednym z najbardziej nawiedzonych hoteli w naszym obszarze:szok:. Black Swan, pokuj nr 4 (w tym pokoju byl roboiny program "The most haunted- moze slyszalyscie). Spedzilismy tam tylko nocke, duchow nie widzielismy, ale powiem Wam szczerze ze najadlam sie tam strachu, mielismy obydwoje straszne koszmary, i komorka D wlaczyla sie bez zadnego powodu:szok:.

Aschlee, co tam?:*

W końcu mogłam usiąść. Roksanka śpi od 18:30, a Oliwkę za jakiś czas też położę spać. Wykąpałam się i mogę trochę na komputerze posiedzieć. M od 17-tej do rana w pracy ;/ Nie lubię sobót. Miał mieć wszystkie soboty wolne do świąt, ale plany się zmieniły i będzie musiał do świąt pracować 6 dni w tygodniu ;/ Dobrze, że niedługo majówka i w końcu będziemy mogli spędzić ten czas razem. W planach mamy jechać do ZOO do Gdańska 4 maja, bo to moje urodziny :p Mam nadzieje, że dzieciom będzie się podobać :)

malusiolkakiedy bedziesz kochana robic ewentualna betke ?? :happy:

jussastar jesli moge dodac cos od siebie - warto sprawdzic potencjalna przychodnie/laboratorium czy nie posiada oddzielnego pokoju do oddania nasienia. W przychodniach o to ciezko, ale sa takie pomieszczenia w wiekszosci punktow Diagnostyki. My tam robimy badania, jestem zadowolona, choc za pierwszym razem z wlasnej niewiedzy niestety trafilismy do punktu ktory takiego zaplecza nie mial i niestety jak piszesz pozostala lazienka...
warto jesli robicie badanie powiekszyc je o posiew bakteriologiczny, na niego czeka sie dluzej bo okolo tygodnia ale wielokrotnie podstawowe badanie nasienia wychodzi w porzadku a w posiewie nagle ujawniaja sie bakterie ktore moga byc powodem trudnosci z zajsciem w ciaze.

gabis my placimy 60zł za podstawowe badanie nasienia + 30zł za posiew :blink:

Nuuuśka, miałam jutro jechać, ale M ma jutro trochę rzeczy do załatwienia i obiecał na cmentarz z moją babcią jechać. Dlatego poczekam jeszcze z tydzień i wtedy. Może i głupio robię z tym czekaniem, ale parę miesięcy temu miałam cykl 45 dniowy i ginekolog powiedział, że to cykl bezowulacyjny. Dlatego nie nakręcam się, a czekam :) Najwyżej w poniedziałek testy zamówię na allegro (nie są drogie) i mogę sobie testować.

maluś to mialas podobne cykle do moich tyle ze moze sa z owulacja i takie dlugie :rofl2: uwazam ze nie robisz wcale glupio, jestes spokojna tak ? wiesz ze co ma byc to bedzie tak ? wiec to ze poczekasz pare dni, jest jak najbardziej na miejscu, jestes rozwazna, i nie chcesz za szybko robic sobie nadziei, ale nie da sie ukryc ze z kazdym kolejnym dniem szanse sa coraz wieksze i jak za tydzien robisz betke to pewnie bedzie tak piekny wynik ze oczy Ci na wierzch wyjda ze zdziwienia :-):-D

Hej długo mnie nie było ale musiałam się odmóżdżyć i odetchnąć. :baffled::baffled::baffled::baffled:
Małpa przylazła 1.04 - i to nie był żart po 2 negatywach i 30 dniach :crazy:
Plan działania - Salve Medica - Dr. Sobkiewicz - wizyta 29.03 - Badania hormonalne do tych zrobionych w poprzedniej klinice - ACA, ATA, anty TSHR, AMH, Helicobacter pylori IgG, Vit D, TSH, FT3,FT4 do drożności HSG i dalszych badań w klinice potrzebne HBS i HCV = 573 zł
Po @ i wybraniem przed nią leku Metronidazol i irygacji Tantum rosa HSG w znieczuleniu = 500zł
Do tego dopełnienie badania ogólnego nasienia Posiew + antybiorgam , test MAR, test HBA = 300zł
No i oczywiście cytologia i po niej kolposkopia - ale to zrobię w Medicover tam mam pakiet na to
Od 10 dc co 2 dzień, aż do pęknięcia lub luteranizacja pęcherzyka USG - 150 zł 1 wizyta kolejna z 50zł.
A po tym znowu do Sobkiewicza po diagnozę i działanie co dalej - 150 zł

postanowiłam znowu iść na prawko :laugh2::laugh2:
Proszę mnie wypisać z listy bo i tak nie wiem co i jak

Witam wieczornie.

Mligocka zazdroszcze ci braku objawow przy Bromku. Ja nie wytrzymalam i teraz juz 3 razy bralam Dostinex. jego sie bierze raz w tygodniu. Brak skutkow ubocznych to dla mnie super sprawa. Fakt drogie, ale bromek mnie wykanczal.
Moj Szym tez ma miec badanie nasienia. Tylko nie chce go naciskac, wie ze jest do zrobienia i czekam na znak z jego strony aby go umowic.

Malus nie wiem czy trzymac kciuki zebys dostala @ czy za wysoka bete? Jak wolisz.
Gochson jak po imprezce Adasia??
Pozdrawiam

reklama
Asmi, to nie jest tak, że ja z moim mężem staramy się. Byłam w ciąży w październiku, ale w grudniu poroniłam i jakoś na razie nie miałam głowy do tego aby się starać. Jednak mam z mężem świadomość tego, że mogę zajść w ciąże skoro od czasu do czasu stosujemy metodę stosunek przerywany. Jakby co jest jeszcze jednak koleżka, która ma 2-kę dzieci :) wandzia_23 i też pragnie mieć 3-cie dziecko.

Nuuuśka, dokładnie tak mam. Co ma być, to będzie. Ale wątpię w to, że będzie ciąża :) Poczekamy jeszcze trochę i zobaczymy :* Ja się nie mogę doczekać kiedy Ty napiszesz, że jesteś w ciąży :)

Asia, sama nie wiem. Nie będzie ciąży to będę się cieszyć, a jak będzie to też będę się cieszyć :) Los pokażę. Z jednej strony wolałabym jeszcze poczekać.

Do góry