reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
dziewczyny, ja tak z innej beczki ;-) jaki wpływ na zajście w ciążę może mieć palenie papierosów; ja nie palę, ale niestety mój mąż pali (myślę że około paczki fajek dziennie); czy wpłynąć na niego, żeby ograniczył, bo przecież nie rzuci z dnia na dzień, czy na razie dać mu spokój :-) czy Wy/Wasi partnerzy palicie ???

wróciłam już, wyniki koło 20, jak stamtąd wyszłam to stres ze mnie zszedł :)

Ewelinka być może :) zobaczymy, co ma być to będzie :)

Agniesiak zacznij już łykać, mój gin mówił żeby zacząć już ok 3m-ce przed starankami, zaszkodzić nie zaszkodzi a może tylko pomóc :)

Gochson boję się że to może być kolejna biochemiczna... temp zdecydowanie za niska na utrzymanie ciąży ;(

Monarti super że wyniki ok :)

Monarti- super, że wyniki dobre :)
Kocicowa-u nas nikt nie pali, ale ja bym kazała rzucić , albo chociaz ograniczyc ;) Ciąża to dobra motywacja moze sie mu uda i na zdrowie mu wyjdzie :D

Kocicowa- oto co znalazlam w internecie: Negatywny wpływ palenia papierosów na różne parametry nasienia w tym na liczebność plemników, jakość chromatyny plemnikowej, czy morfologię plemników jest wykazywany przez liczne badania naukowe [SUP]3, 10, 11[/SUP]. Generalnie, badania te pokazują, że szczególnie negatywny wpływ ujawnia się u mężczyzn palących znaczące ilości np. paczkę dziennie lub więcej. Prawdopodobną przyczyną negatywnego wpływu palenia papierosów na plemniki jest nasilony stres oksydacyjny oraz niewystarczające aktywność enzymów antyoksydacyjnych w plazmie nasienia.
I tak mężczyźni maja w zyciu łatwiej wiec chociaz troche wyrzeczeń miec mogą ;p

Kocicowa_Mama mój mąż pali, ja nie.

Blair ale skoro nic się nie dzieje, to nie musi oznaczać nic złego, może po prostu szybka wizyta i interwencja. Z drugiej strony nie możesz tak myśleć na starcie, że coś jest nie tak. Ja np. przy ciąży biochemicznej miałam plamienia.

Malusiolka dzięki za pozdrowienia.

reklama
Gochson u mnie nie było krwawień ani plamień, był natomiast ból brzucha, oby nie było za późno na interwencję, a może po prostu jeszcze owu nie było i nie ma się co przejmować :)

Do góry