reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Magda witaj,rozgość się :-)

Nie wiem jak u was ,ale u mnie lekarze nie każą przychodzić wcześniej niż na początku 7 tygodnia,chyba,że coś się dzieje lub ciąża jest dużego ryzyka,nie ma co się spieszyć,łykać kwas foliowy i cieszyć się z 2 kresek :-)

reklama
Agniesiak ja leniu****ę w domu od połowy lutego ;-) jak mi dobrze... jak pomyślę o powrocie do pracy, to mi słabo :tak: wracam do pracy w połowie kwietnia;

witaj Magda :-)

Ewelinko ja mialam tez w zeszlym cyklu cien cienia a ciazy nie bylo;( ale u ciebie jeszcze nie wszystko stracone. Zrob bete jutro jak temp nie spadnia bo jest na prawee ladna.
Ale dziewczyny piszecie;)

Jussastar o taaak dni do testowania płyną strasznie wolno, ja sobie obiecywalam zadnych testow wczesniej no ale nie dalam rady, a teraz mam ochote ciagle sikac po tych testach zeby tylko widziec te kreseczki.A co do pomysłu na obiad to niestety tez jestem w lesie wiec tez chetnie skorzystam z jakiegos pomyslu na szybkie danie

cześć dziewczyny:-)
powiem Wam troszkę o sobie żebyśmy się lepiej poznały (bo ja mogę nadrobić i Was poczytać a tym samym poznać Was troszkę). Mam 31lat ,synka,który w styczniu skończył 4 latka i kochającego męża. Teraz oboje chcemy pokochać jeszcze kogoś... od lipca zeszłego roku zaczęliśmy starać się o dzidziusia,niestety po 3 cyklach musięliśmy przerwać starania,bo ja odchodziłam od zmysłów...tak bardzo pragnęłam nosić dzieciątko pod serduszkiem ,że stało się to moją obsesją. Wszystko kręciło się w okół tak bardzo chcianej ciąży,musieliśmy przejść z tym do porządku dziennego ,uspokoić się,wyciszyć aby móc zacząć starania od nowa...bo myślę,że nawet gdybyśmy nie zrobili przerwy nadal nie byłabym brzuchatką,chyba po prostu trzeba na spokojnie...Teraz nadszedł ten czas i zaczęliśmy starania os początku. Z wykresu jaki tu znalazłam pierwszy dzień płodny (małą owulacje) mam już dziś :-) więc dziś zaczynamy hihihi na samą myśl czuję podniecenie:-D
Antosia udało nam się wyćwiczyć za pierwszym razem więc znam dokładną datę zapłodnienia,może to i dlatego tak bardzo przeżywałam że i tym razem tak nie było, tym bardziej że miałam cesarkę i boję się że z macicą mogli coś zrobić (chociaż na badaniach gin wszystko ok)
A Wy dziewczyny długo się staracie,jak to u Was długo już trwa??

Cześć dziewczyny.
Pisałyście o ćwiczeniach. Ja jakoś nie mogę się do tego zebrać. Brak sił. Dostałam leki na astmę i może będzie z siłami lepiej i dam radę na wszystko. Muszę brzuch wyćwiczyć bo w tłuszcz obrasta. Już M patrzy jak się rozbieram i mówi ze śmiechem ale brzuszysko. Może wdrożę pilates, najmniej wymagające.

jussastar - cykle ok 26 dni na luteinie, bez to max 24 dni. Teraz już sama nie wiem. Dzwoniłam do swojego ginekologa. Kazał mi jeszcze przez kilka dni wziąć luteinę. 4 razy dziennie. Przeciągnę do 24 dni. Później odstawię luteinę i zobaczę jak dalej.

Witam nowe staraczki i powodzenia.
Gratulację dwóch kresek :-)

reklama
Do góry