reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 :)

Aschlee, sprawdzałam w Polsce, bo chcieliśmy wysłać ją na 2/3 miesiące do przedszkola, aby się do dzieci przyzwyczajała i żeby trochę czasu spędziła beze mnie. Ale są tu takie wymagania, że głowa mała. Na pierwszym miejscu dzieci, które mają rodzeństwo w przedszkolu, dzieci niepełnosprawne, dzieci które mają rodzeństwo niepełnosprawne, dzieci które mają rodzica/rodziców niepełnosprawnego/ych, dzieci z rodziny wielodzietnej, rodzice oboje pracujący, rodzic jeden pracujący (ale to już w drugim etapie i tu byśmy mieli zaledwie 10 pkt). W pierwszym etapie mamy 0 punktów i już się nie kwalifikujemy na 2 etap. Za 1 etap masz po 20 punktów do każdego i razem za 1 etap jest 140 punktów. Przyjmują do przedszkola na podstawie punktów. I weź się nie załam. O UK nie martwię się, bo tam inaczej na to patrzą i nawet w połowie roku jest szansa dostać się do przedszkola.

Bada, witaj :) Może coś o sobie napiszesz? &&&&&& za II kreseczki i przykro mi, że miałaś ciąże biochemiczną.

Matik, możliwe. Ale tutaj u nas Gosia robiła betę i miała wynik <0,1, a za jakiś czas podrosła beta. I nie pamiętam po ilu dniach powtarzała tą betę. Mogłaś nie dostać pozytywnego wyniku, bo zarodek mógł się dopiero zagnieżdżać. Tylko, że lekarzem nie jestem i mogę tylko sobie przypuszczać. &&&&&& aby wszystko było ok :*

Mychunia, będzie dobrze :* Ja się nie dziwie, że się wystraszyłaś. Na pewno przez jakiś czas nadal będziesz mieć obawy. Pójdziesz do lekarza i jak usłyszysz serduszko odpuści Ci :)

dziuneczka, z temperaturą nigdy nie wiadomo. Dopóki nie ma @ zawsze jest nadzieja. &&&&& :*

reklama
Malusiolka ale test negatywny:-( już powinien coś pokazać moj zdaniem.. może @ z powodu stresu mi sie opóżnia?Nic to-poczekam do jutra jak nie przyjdzie to zrobię we wtorek test najwyżej

Witam z rana.

Malus ja tez mysle ze stres u ciebie wplywa na spoznienie @

Dziuneczka moze jeszcze wyjda 2 kreseczki.

U nas piekna pogoda. Wczorajszy wieczor urodzinowy Szyma byl boski. Dzis jedziemy do mojej mamy.
Milego dnia zycze

Już raz się z Wami witałam,ale powtórzę :-) mam 32 lata marzy nam się trzeci bobas,staramy się od listopada,w zeszłym miesiącu ta cb,ale postanowiłam potraktować to tak jak powiedział lekarz,że tak się zdarza,jeżeli teraz się nie udało to w kwietniu porobię trochę badań,a nóż coś mi powiedzą,moje chłopaki nie mogą się doczekać dzidziusia :-) najpierw pisałam na "jak zaplanować płeć',są tam fajne dziewczyny ,ale w sumie nie zależy mi tak bardzo na płci tylko na zdrowym dziecku :-)

Malus no to faktycznie warunki do spelnienia dosc dziwne...tutaj tez trzeba czekac na miejsce w przedszkolu ale nie ma warunkow jak jest miejsce to Dziecko przyjmuja i juz...

Asia milego dnia.:tak:

bada, zakręcona ostatnio jestem i nie zauważyłam :p Fajnie :) W takim razie &&&&& za dziewczynkę :D

Aschlee, to właśnie lubię zagranica. Mają dziecko, to przyjmują, a tu takie durne wymagania dają. Jak tak dalej będzie, to niektóre dzieci nie pójdą do przedszkola tylko od razu do zerówki. taka jest nasza "Kochana" Polska. Zamiast lepiej, to jest gorzej. A później zdziwienie, że rodacy uciekają z kraju.

Asia, mam taką nadzieje, że to stres :) Tylko wolałabym żeby już przyszła, bo przed @ zawsze źle się czuje i odbija się to na M :p Miłego dnia :)

dziuneczka, to nie jest tak, że test musi wyjść w dniu spodziewanej @. Czasami wychodzi nawet po 2 tygodniach. Kochana, u mnie w pierwszej i drugiej ciąży testy wyszły dopiero 5/6 tydzień, a tak nic nie wychodziło. Wiem, że to był taki tydzień, bo jak w końcu wyszedł test zrobiłam w tym dniu betę i było napisane :) Jeżeli @ nie ma i się denerwujesz, to zrób może lepiej betę? Ogromne &&&&&& aby się jednak udało :*

Gosiaczku kochana dziekuje ci bardzo :* nawet nie wiesz ile dla mnie znacza twoje slowa:) no juz niedlugo i mam nadzieje ze koniec zmartwien.. :)

reszte kochanych dziewczynek witam i zycze milego dnia:)

Malus no wlasnie niedawno gdzies czytalam ze niektorzy dziwia sie ze ludzie uciekaja z Polski.Nie wiem co w tym dziwnego...ja powiem szczerze lapalam doly tutaj w niektorych sytuacjach i na poczatku myslalam o powrocie ale teraz ciesze sie to wszystko przetrwalam i nie chce nawet myslec o powrocie do Polski bo po prostu nie potrafie sobie tego wyobrazic...
Ale to chyba kazdego indywidualne zdanie bo mam znajoma ktora wyjechala po 5 miesiacach uciekla spowrotem twierdzac ze zycie za granica to po prostu pieklo...
Moze trafila na nie fajnych ludzi nie mam pojecia bo nie chciala rozmawiac

Aschlee, po części mogę się zgodzić z tym, że wracają do kraju, bo źle jest zagranica, ale nie wszyscy. Niektórzy mają za duże wymagania i myślą, że wszystko na talerzu będą mieć podane. Jak ktoś leniwy to nie ważne Polska, czy nie, to i tak nie da sobie w życiu rady.

reklama
OJ i po nocce i obiad na gazie.
Dzień dobry.

Pies pobiegał troszkę po łące i szczęśliwy że słoneczka zażył.

Zaraz wywieszę pranie, M zapomniał wyprać sobie robocze ubranko.

A kupiłam ACARD i biorę. Nie wiem, muszę chyba iść jutro zbadać jaki mam progesteron i jeszcze z raz w tygodniu bo ostatnio nie było możliwości by powtórzyć badanie.

Co do zakupów przez neta. U mnie nie ma możliwości bo jest tylko mini tesco takie o mniejszej powierzchni i mają dużo wykluczeń.

Co do przedszkola w Pl. Tak w wielu miejscach to że rodzice pracują to przepowiada za przyjęciem dziecka do przedszkola. Odległość do pracy też biorą pod uwagę w niektórych miejscach. Każde dziecko na podstawową ilość godzin jeżeli jest już po prostu ostatni wiek prze szkołą. Kiedyś sześciolatki, teraz już pięciolatki.

Czas na obieranie ziemniaków. Pa

Do góry