reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Jolasia - pewnie ze nie za stara.
Dziuneczka ja mam dobry przepis ale w domu a dzis bede koli 22...
Ewelinka- moha siostra miala do konca miec core a chlopak wyszedl, tak sie do konca chowal:p
Blair- no temp musi juz skoczyc.jutro.nie ma.bata:) a z tymi rozmowami w toku.., szok normalnie??? Ja slyszalam lepsze kiedys- prezerwatywy watykanskie- zwykle gumki trzeba podziurawic i niby w ten sposob antykoncepcja jest dozwolonan przez kosciol bo.nie jest do konca antykoncepcją:D ja tez dokupilam sobie uzywany naped na.plyty a niby mowili.ze.sie nie.oplaca kupowac dalam ze 20 zl.
A impreza gender super. Chociaz na poczatku nazwa mi sie zle skojarzyla...

reklama
Centka, nie wiem jakim cudem stało się, że lista ucieka mi na środek :p Nie raz poprawiałam, ale nadal tam jest :D Tak, tylko Tyle osób jest. Ale jak możesz sprawdź JustynaU, kalisia i Agaawa. Z malenką i miss pisałam niedawno na PW i wiem co i jak u nich :) Mało dziewczyn, bo dużo dziewczyn już od dawna nie zagląda.

O rety... Znacie jakiś sposób na pozbycie się zapachu śmierdzącej ryby ? Wczoraj wieczór włożyłam zamrożonego szczupaka do lodówki, żeby się rozmroził. Teraz poszłam tam zaglądnąć, bo chciałam go usmażyć, ale tak śmierdzi, że wyrzuciłam go do kosza i zaraz lecę na zakupy po inny obiad xD Fuuuuuu ale sobie dorobiłam!!

Dziewczyny szukające pracy, nie chcę was zniechęcać ani straszyć ale ja u nas (dziki zachód Polski :-D) nie mam dobrego doświadczenia ze starze. Otóż byłam w państwowej placówce, zaliczyłam staż refundowany przez UP i nie udało się bo coś tam coś tam i mnie nie zatrudnili, w drugim miejscu staż tym razem 6 msc nie 12 jak poprzednie miejsce tyle że płaciła ta jednostka i tez nie bo coś tam coś tam. Ale trafiłam na osoby wobec których coś im z mojej strony nie "pasowało" mężczyzna, a że dobrze wyglądam a ja "nie" to on pomyślał i zrobił "a ja Ci pokaże" w drugim miejscu nie byłam totalnym lizy d.... Znajomej córka po trzy miesiące tułała się po stażach w prywatnych firmach a i tak nie dostała nigdzie umowy na dłużej, bo coś tam coś tam a chodziło tylko o to by nadal wykożystywac za minimum płacy stażystów. Nie wiem jak w cengtralnej Polszy i dalej na wschód i południe ale u nas powyższe zachowania są normą. Nic nie pomoże tylko znajomości. Tak że złożyłam CV nawet na produkcję, zaliczyłam na produkcji kilka lat w jednej firmie, zero odzewu wobec awansu a obiecali, w drugiej firmie odrazu mówili, ze coś możliwe więcej w przyszłości i ta przyszłość nastąpiła już po roku. Nie wiem czy nie bedę tego żałować bo pernie będzie goraco i cała masa pracy a i zarobki niewiele większe ale zawsze to coś z stanowiska lepsze. Nauczyłam się, ze własną pracą i uporem, nie licze na staż itp. Dobijajcie się drzwiami i oknami a kiedyś się uda..

Jołasia aż tak długo szukałaś pracy? Ja studia skończyłam chyba w lipcu. Przez ten czas pracowałam dorywczo ale nie w zawodzie. Też zarejestrowałam się do UP z nadzieją na staż od nich. Prawie się udało, ale jak przyszło co do czego stwierdzili ze niestety ale obowiązuje ich tajemnica produkcji bo wprowadzili nową technologię i nie chcą wpuszczać innych osób. Teraz ofert pracy jest sporo, ale wszędzie wymagane doświadczenie. Tylko jak je zdobyć jak nie chcą dać szansy? No cóż trzeba szukać aż się znajdzie :)

Ostatnia edycja:
Centkuś - :-***** niektóre dziewczynki chciały odsapnąc i przestały się odzywać, dlatego Maluśka do poczekalni je dała

Maluś - ja na komórce listy wogóle nie widze albo widze na środku a na kompie jest OK

Jejku czyje się jak bąk, brzucho mi wywaliło i non stop głodna chodzę :zawstydzona/y:jutro ważenie i trzepanie dupska :crazy:

Karolina ja po skończeniu studiów w czerwcu 2005r staz dostałam w styczniu 2006r, tak z przerwami przebobmbałam do lipca 2007 r i zaczeła się jazda, sklep na "1/2" etetu ;-) a praca wiadomo jak, następny sklep, sieciówka, z nadzieją na dłuższą karierę, może kierownictwo itp, bo po handlówce też jestem, ale nie wypaliło, chyba ktoś zaważał moje za duże aspiracje i podziękowali, później produkcja, kolejna siecówka z obietnicą że zastępca kierownika jednego działu ale babka wróciła z wychowawczego i temat ucięto i w końcu obecna praca, pocharować trzeba było by utrzymać status i dostac coś odrobinę lepszego, praca nie w zawodzie, musiałam się przyuczać.

Na kolację w moim garnku znalazło się: soczewica, fasola czerwona, mieszanka meksykańska, pomidory z puszki, teraz to sie gotuje dojdzie cebula, czosnek, przyprawa do dań z fasoli, pieprz ziołowy, koncentrat pomidorowy.
Ala gulasz warzywny.
Coś mnie na warzywa wzieło.

Monarti - te testy ponoć bazują na PH, jak niskie to niby dziewczynka i róż jak wysokie chłopiec i niebieskie, też myślałam o nim ale równie dobrze możesz PH z wyników pośledzić lub test z czerwonej kapusty ;) 120żł zostanie a efekt taki sam ....ale nie zaprzeczam może się skusze

dziewczyny kiedy tempka spada przed nadchodzącą @? bo ja jutro mam termin wrednej i poki co tempka mi sie trzyma na poziomie 37..:tak:ta niepewność najgorsza,jesli jutro nie dostanę to w niedziele robi test

reklama
Jołasia Twoja kolacja brzmi pysznie:) Ja niestety na razie mam śmierdzącą rybą kuchnię i dziś chyba skończy się na jakimś szybkim daniu... może pierogi? Nic dziś juz nie zdążę upichcić.

Do góry