reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Pisze do Was już lekko pod wpływem, bo Mężuś mocnego drineczka mi zrobil, hihi. Pije już drugiego :-)

Blair- telefonik, no no, cacko niezłe :tak:

Milenka
- jak wrazenia po UIU? Cos mi się zdaje, ze mnie tez to czeka i nie będzie innej opcji, ech :-(

Iwo
- Szef pierwsza klasa! :tak:

Maluś- ale się miło Wami zajeli w Banku, wow! Takie standardy powinny być wszędzie! :tak:

Gośka- będzie piękny widoczek na USG! Trzymam kciuki! :tak:

reklama
Anula po iui czuje sie normalnie nic nie czuje oczywiście wydaje mi się ze się udało ale to iui wcale takie pewne nie jest. Najgorsze jest czekanie bo bete mogę zrobić dopiero po 13 dniach ze względu na to ze dostałam zastrzyk na pęknięcie pecherzyka. Od piątku nie pale ale w sumie to jak tak spalalam paczkę na tydzień także tez mi nie brakuje. Jem produkty oleiste i pije po lampce czerwonego wina bo to podobno pomaga na odbudowę endometrium i zeby zarodek miał wygodnie. I oczywiście luteine mam dużą dawke bo az 200 mg
Ja to w sumie żałuję bo już wcześniej mogłam to zrobić tym bardziej ze u mnie to nie wiadomo czego nie wychodzilo.
Pielęgniarka i dziewczyny z innego watku podniosły mnie na duchu bo podobno mojego m żołnierze świetne i ze musi się nam udac.

Robilam dziś te kotleciki Ewy Wachowicz pycha. ;)

Anula ja dodałam jeszcze dwie łyżeczki musztardy aha i zrobilam je z fileta kurczaka ;) Lubie takie inności
A jeszcze pisalyscie o banku. My tez mamy osobiste konto w mBanku i super naprawdę. Drugie firmowe mamy w banku spółdzielczym ale to poracha straszna będziemy z tej komuny uciekać ; ) jeszcze jedno firmowe mamy w BGŻ i tez bank godny polecenia obsluga i w ogóle

Dziewuszki, jak wcześniej wątpiłam we wspaniałe właściwości wujka wiesiołka tak teraz jestem zaskoczona.:szok:
Bez wkładki ani rusz.:szok:

Mychunia GRATULACJE super wiadomość:-D

Asiu fajnie że telefon uratowany ;-)

Ja zaczynam myśleć o adopcji. Jeszcze żadnych konkretnych decyzji nie podjęliśmy ale już sobie czytałam jakie są procedury. Jakoś nie jestem w 100% przekonana do tego ale czas sam zweryfikuje za mnie co będzie dobre dla mojej dwu osobowej rodziny:zawstydzona/y:. Spokojnej nocki pa.

Bezdzietna zgadzam się z Tobą czas zweryfikuje. To dobra decyzja. przecież tyle szczęścia dasz temu szkrabowi, a i slyszalam o parach ktore tez nie miały szans na swoje pociechy a po adopcji wyszedł naturalsik.
Dobrej nocki wszystkim

Bezdzietna - ja od zawsze powtarzalam ze chce adoptowac dziecko ... owszem pierwsze chciałabym urodzic ale jak troche podrosnie chcialabym adoptowac .. P. sie na to zgadza .. narazie nie mam zadnych szans nie mamy slubu, P. pracuje na gewerbie i tak dalej i tak dalej ale jesli warunki na to pozwola to za pare lat bede chciala chociaz jedno dziecko zaadoptowac .
Pomysl sama ile takie dziecko dostanie od Ciebie radosci, milosci .. To Ty je wychowasz i to Ty nauczysz je co w zyciu wazne ... :) ja np nie wierze w takie zabobony ze mozna trafic na dziecko z rodziny patologicznej i to dziecko bedzie takie jak rodzice ..
W ogole przeraza mnie to ze ludzie oddaja dzieci jak zabawki .. zdaje sobie sprawe ze lepsze to niz aborcja ale .. te dzieci nie są niczemu winne .. a matka ktora nosila je przez 9 miesiecy pod sercem potrafi oddac ..

Adopcja tez nie jest prosta .. to dlugi i zlozony proces ... przez co jeszcze mniej ludzi decyduje sie na taki krok..
Wiem ze trzeba wszystko posprawdzac sprawdzic czy te malzenstwa sie nadaja i w ogoel .. pytania tez sa czasami przerazajace jakie tam zadaja . Mojego taty kolega adoptowal dwójkę dzieci . wielokrotnie mial ochote wyjsc z tych spotkan jak pytali czy jesli trafi sie dziecko z rodziny alkoholikow albo innej patologi czy on to dziecko zaadoptuje albo jesli dziecko bedzie murzynem czy tez je bedzie chcial . to sa pytania bez odpowiedzi gdyz jak odpowie ze tak to jesli bedzie taka okazja dadza mu wlasnie takie dziecko a jesli odpowie ze nie to moga mu w ogole nie przyznac opieki nad żadnym ..
Jedno dziecko adoptowal a przy drugim taki sam dlugi i powolny proces .. PO CO? skoro jedno dziecko mialo u niego wszystko czego potrzebowalo ?? Przeciez to drugie dziecko mogloby kilka miesiecy wczesniej byc juz u niego w domu i cieszyc sie nowa rodzina a nie byc w osrodku ..

Mychunia - gratuluję i cieszę się bardzo mocno :)))) Wyślij trochę fluidków :)))
Anula - ja potańczyłam trochę przy xboksie i też popijam sobie co nieco :)
Mligocka - wiesiołek super sprawa :D
Bezdzietna - każda decyzja będzie dobra, jeśli się oboje zgadzacie. Jest tyle dzieciaczków, które potrzebują domu...
Dobranoc !!!

reklama
Blair tak jak pisalam wydaje mi sie ze takie wirusy moga robic problemy z opoznieniem wiec u bratowej tez moze miec znaczenie. bratowa zdecydowala sie starac czy odpuscila?

mligocka haha, pamietam to uczucie po wiesiolku, maz powinien byc zadowolony ;-)

watpliwosci ale Ty madrze piszesz o tej adopcji ;-) mam nadzieje ze i naturalnie i z adopcja wam sie uda bo zaslugujecie!

Do góry