reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

jołasia - fajny masz wzorek na wykresie ;-) a owolka chyba lada chwila ?

Ewelinka a standardowo to cos kuje Cie w "zwykłych" cyklach, senność nie odchodzi ;-)

Malusiolka - jak Ci się "trafi" małe od tak to znaczy ze to było Wam pisane.... a jakieś działania z 2 tyg. temu na spontana były?

Ostatnia edycja:
reklama
Malusiolka -tak, jak się zawewnę to szybko pójdzie. Jeszcze troszkę niedzieli chcę mieć tym bardziej, ze jak M przyjedzie ze szkoły trzeba go zbałamucić :-D troszke w boku mnie pobolewa więc chyba jajeczko jakieś rośnie. A co było lib jest to się później okaże. Działamy a jakie wyniki M to się okaże później.
goska - a tak jakoś dziwie wyszło, a wstawałam codziennie o tej samej porze więc śmiesznie wyszło.

Malus ja sie boje nakrecac... ale podobnie czulam się wtedy. ..sennosc i te bóle i już się boje ze znowu puste jajo :-( Kochana jezeli jestes w ciaxy to znaczy ze Aniolek teraz chcial wrócić :-)

Gosia nie w normalnych cyklach nie mialam boli... ani nie robilo mi sie nie dobrze i slabo... i nie bylam śpiąca ale ja wszystko zwalam na przesilenie wiosenne :-) zobacz nawet temp nie rośnie

Ewelinka mnie dziś też przesilenie dopadło, cały czas bym spała :-/ do tego mnie dosłownie zalewa śluzem i jestem wściekła bo jak się starałam to nie miałam nawet w 20% takiego pięknego rozciągliwego jak teraz...

Malusiolka rozumiem twoje obawy ale myślę że byłabyś szczęśliwa gdyby się jednak okazało że jesteś w ciąży :)

Asiu bardzo mi przykro :sad:

Ewelinka ale ta temp. nie ma jakoś spektakularnie rosnąć tylko właśnie się tak utrzymywać (u Ciebie ok 36,5 w tej fazie)

najlepiej porównaj ze wcześniejszymi swoimi cyklami (jak robiłaś ;-) ) droga faza ma wyższe temperatury bez względu na to czy doszło do zapłodnienia czy nie, a potem albo się utrzyma tempka albo spadnie ... u Ciebie teraz masz fazę tych wyższych temperatur i dmuchamy żeby tak już zostało

wlasnie Gosiu niestety nie mam z czym porównać bo wcześniej nie mierzylam temp... zobaczymy... co ma byc to będzie... byleby nie puste jajeczko... :-(

no ja ekspertem nie jestem bo tylko 1 cykl mierzyłam, ale z tego co czytałam właśnie faza lutealna ma wyższe temperatury i teraz albo się utrzymają wyższe albo nie....na ovufriend możesz pooglądać wykresy tez takie nie ciążowe, jeśli doszło do owulacji to one tak naprawdę niczym się nie różnią poza nagłym spadkiem na końcu

Ty mierzysz temperaturę w buzi? bo chyba troszkę miej dokładnie widać te różnice temperatur w stosunku do mierzenia na dole

a co do pustego jaja to chyba to po prostu przypadek i ciężko określić dlaczego tak się dzieje, chyba nie ma większego znaczenia przy kolejnych ciążach ze już kiedyś wystąpiło, także nie przejmuj się na zapas

Ostatnia edycja:
reklama
Witam

Ewelinko :-) u mnie w drugiej ciąży też było puste jajo :-( a teraz ciążą przebiega dobrze i mam już 5 letniego syna więc nie martw się ;-) następna ciążę będziesz mieć zdrowa:-)

Asiu! Nadal mocno Tobie kibicuje :-) wierzę że w kwietniu się uda:-) to piękny miesięc :-)

Do góry