reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Asiu to super to teraz trzeba poszukac czegos fajnego gdzieś blisko i bedziemy smigac :-) bo nie wiem co Cie interesuje ja np nie chce silowni a przy zumbie oprocz ćwiczeń jest tez swietna zabawa dlatego tak o tym pomyslalam :)

witam :)

nie mam ostatnio jakoś czasu na forum... :( wczorajszy koncert rewelacyjny! wybawiliśmy się z G niesamowicie! :)

mam ponad 20 stron do nadrobienia :szok:

Motylku już wszystko wiem, Siostra znajomego powiedziała że w ogóle lekarz nierozsądny bo w 21tc po jednym usg nie można stwierdzić jednoznacznie tej wady, dziecko mogło się po prostu zaprzeć nóżkami o brzuch a ze kostki są miękkie to się wygięły, jeśli kolejne usg będą wskazywały na wadę to można przypuszczać że faktycznie występuje.
Namiary na lekarza: jest to ordynator Andrzej Czop, przyjmuje w szpitalu na Niekłańskiej w Warszawie IIp ortopedia. Idzie się do niego bez umawiania [sprawdzić czy tylko przyjmuje] przyjmuje po urodzeniu dzieci [max do 10dnia po urodzeniu najlepiej] bez kolejki, bez zapisów, bezpłatnie na NFZ, tego samego dnia wkłada już dziecko w gips. Koleżanka może pojechać też do niego na usg i sprawdzić czy faktycznie dziecko ma tą wadę.
Gratuluję małego Kropka :)

Anulka90, Bada witajcie

co do testów owu, mi najlepiej wychodzą koło 14 [wstaję przed 7], po 18 już mam za bardzo rozcieńczony mocz...

co do tematu "życie nie ma sensu bez dziecka" przecież jest tyle niechcianych dzieci, zawsze można adoptować i dać szczęście i sobie i im

Ana wybacz ale z takim podejściem to ciężko Ci będzie w życiu, ok jeśli chodzi o ciążę to tu niewiele zdziałamy, ale prawko i praca? wszystko w Twoich rękach. Wybaczcie ale nie wierzę w coś takiego jak bezrobocie! Jak ktoś chce i szuka to znajdzie, jakąkolwiek pracę ale znajdzie!
poza tym ludzie po technikum s gorsi od ludzi po studiach? że studia mają zapewnić pracę? w jakim życiu?

Ania Beata zobaczysz że niedługo będziecie urządzać ten pokoik :)

Aschlee bardzo się cieszę że do siebie dochodzisz :)

Karolina i jak w pracy? :)

Gabis ja ostatnio słyszałam wypowiedź lekarza w tv że żadne akrobacje po sexie nie zwiększają możliwości zajścia

Brrr mam nadzieję że lekarz Wam pomoże i wybrniecie z tej sytuacji

to tak z grubsza :)

Aschlee, nie zrobiłam i jakoś nie mam dzisiaj ochoty robić zdjęcia.Wybacz mi. Jestem zmęczona. Moje włosy strasznie dzisiaj wyglądają. Wcześniej na chwilkę zajrzałam, ale zaraz wyłączyłam komputer. Co i rusz mam coś do roboty. Wysprzątałam mieszkanie, zrobiłam 2 prania i obiadek. Dzisiaj na obiad mamy krupnik i placki ziemniaczane, a na deserek ugotowałam 4 galaretki (truskawkową, agrestową, cytrynową i wiśniową). Wszystkie razem wymieszałam i dziewczynki zajadały się. Dla siebie z owocami zrobiłam, a dziewczynkom nie, bo nie chciały :) M wpadł na chwilkę na obiadek, zjadł i do pracy pojechał. Od nas ma 5 minut do drugiej pracy :) W końcu razem mogliśmy zjeść. Cały czas M pracuje, a w niedziele ostatnio koledze pomagał i w tą chyba też będzie. Nie jestem na niego zła, bo u nas jest tak pomoc, za pomoc :)

Motylku, nikt Ciebie nie chce stąd wyrzucić :) Po prostu zaproponowałam Tobie dodatkowy wątek, gdzie są dziewczyny z tego wątku, które zaciążyły :) Piękna betka, ale najlepiej robić w jednym laboratorium, bo jest bardziej wiarygodny wynik.

mychunia, ja tak mam, ale wiem, że trzeba zrobić to robię. Dzisiaj mam taki dzień.

Motylku, u każdej kobiety inaczej widać dzieciaczka jak rośnie :* Dopiero w 7 tygodniu kobieta może usłyszeć serduszko. Nie denerwuj się niepotrzebnie. Skro lekarz powiedział, że jest dobrze to tak jest :) Nigdy nie porównuj swojej ciąży do innej kobiety.

jołasia, taki śluz miałam około 19/20 dc, czy to normalne? Na razie nie mam regularnych cykli.. liczę około 30-33 dniowe. Dbaj o siebie Kochana :* &&&&&& za szybkie chorobowe.

Ania_Beata, poronienie nie występuje hop siup i po 2/3 dniach czysta jesteś. Jeżeli się martwisz idź prywatnie do lekarza. Dziwie się, że jeszcze tego nie zrobiłaś.

Gochson, do nocnika nauczy się. Masz rację, nic na siłę. My naszej nie zmuszamy, Ona widzi jak starsza, to też chce. Owszem potrafi nasikać nam na dywan i na podłogę, ale to jak coś jej nie pasuje. U mnie ładnie wołać "Mama siusiu" i idzie do kibelka na nocnik siąść. Ale jak jej czegoś nie dam, bo chce to idzie do swojego pokoju i koło drzwi balkonowych sika. Mam nadzieje, że szybko jej to przejdzie. Co do mowy, to też bardzo dużo mówi i od jakiegoś czasu składa zdania :) Ciesze się, że masz takiego zdolnego synka :) Mojej szwagierki syn w sierpniu kończy 5 lat i mało co mówi, tak samo jego młodszy brat, który skończył w styczniu 3 latka nic nie mówi. Brak zainteresowania ze strony rodziców.

anksunamun, witaj ;)

Blair, ciesze się, że wczorajszy wieczór udany :) Na jakim koncercie byliście? Moi teście mają takie myślenie, że po studiach jesteś kimś, a bez nich nikim ;) Z tego co widzę większość ludzi bez studiów ma lepszą pracę, a po studiach siedzą w domu, bo nie ma dla nich pracy. Szwagierka w tym roku ma niby bronić inżyniera (nie wiem czy jej się uda, bo coś z pisaniem ostatnio u niej ciężko) i stwierdziła, że za 2000 zł nie ma zamiaru iść do pracy, bo to jest mało. Nie po to studia robi, aby tylko tyle zarabiać. Dlatego też dla większości osób jest to bezrobocie ;)

Anulka :*

watpliwosc, a co tam u Ciebie Kochana? :*

anks wybacz, ze skrótem, ale ksywę masz zabójczą :-) witaj wśród nas :-D

bada a Ty dokładnie skąd jesteś? moi rodzice pochodzą z dolnego śląska :tak:

ja zrobiłam obiad (rosół miałam ze wczoraj, a na drugie robiłam schab w sosie śmietanowo-grzybowym), upiekłam ciasto i zrobiłam dwa prania, a i poodkurzałam, teraz gotuję barszcz na jutro :-D

mychunia, widzę że porządki miałam tak jak ja i do tego 2 prania, tak jak u mnie :-D Ja na jutro będę mieć też krupnik z dzisiaj, a na piątek planuje buraczkową :p Buraki wczoraj kupiłam.

reklama
Hej hej :) jak mija popołudnie?

Maluś pytałaś o galaretkowaty śluz. Nie jesteś przed owu? Ja mam często taką galaretkę właśnie.

Do góry