reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

AniaBeata ja korzystam moja krotka historia w stopce. Jestem przed inseminacja. Dzis sie okaże czy owu jest z dobrego jajowodu za godzinkę mam usg. Jak juz pisalam zapraszam na wątek IUI inseminacja w walce o pierwsza dzidzie

reklama
Ania Beata ja zaczynam się leczyć w klinice w Poznaniu w Invimedzie. Wczoraj byliśmy u prof. Kurpisza. Zlecił nam badania immunologiczne ponieważ hormony i jak twierdzi lekarz nasienie męża ją ok. Byłam nawet w moim lab i jak zobaczyli jakie mam badania wysłali mnie do Poznania z powrotem bo oni tego nie robią:wściekła/y: no i się wkurzyłam

Dopadł mnie dół. Jeszcze rano pisałam, że jestem dobrej myśli, a teraz znów boli mnie brzuch, coraz mocniej. Smutno mi, że teraz ciąży nie będzie i nie wiadomo kiedy w ogóle będzie. Patrzę sobie na cennik usług tych klinik... masakra jakaś. Za inseminację 750 zł plus wizyty i monitoring. Niby wiele/niewiele.

Ja też się załamałam dzisiaj. Ja za same badania 800 zł a gdzie tu jeszcze leczenie:no:
Na ciąże przed ciążą wydam majątek i to jeszcze nie daje pełnego sukcesu bo może się zdarzyć przecież że z tego dziecka w ogóle nie będzie przecież

Ostatnia edycja:
Kiedy pół roku temu leżałam w szpitalu na Polnej (zapalenie przydatków), leżała ze mną na sali dziewczyna, która po inseminacji zaszła w ciążę pozamaciczną. W każdym razie mówiła, że ona inseminacje ma refundowane na NFZ.

Ja się cały czas zastanawiam gdzie te dziewczyny dostają skierowania na takie coś. Jak ja byłam u gina na nfz i mówiłam że mam problem z zajściem to mi się pytała czy miesiączki są regularne jak mówiłam że tak to odp była to ja nie widzę przeciwwskazań. Nawet hormonów nie kazała badać wszystko prywatnie robę, sorki dała mi skierowanie na badanie nasienia i kazała iść na Polną a te skierowanie mogłam sobie głęboko wsadzić bo oni nie respektują tego ba tam nawet androloga nie ma żeby to badanie zinterpretować wszystko trzeba samemu za pieniądze załatwiać. TAKĄ MAMY POLITYKĘ PRORODZINNĄ W POLSCE. Rzygać mi się chce na to wszystko

Z tego, co wiem, to ona leczyła niepłodność prywatnie u lekarza, który jest kierownikiem katedry leczenia niepłodności na Polnej, także tak...

To dobrego lekarza wybrała dziewczyna miała szczęście. Czasami żałuję że nie jestem alkoholiczką z 9 dzieci takiej do szczęścia wiele nie trzeba tylko pół litra i ma zupełnie wszystko dzieci ,,kolegów'' od kielicha i od łóżka i od robienia dzieci też

No, ten lekarz cieszy się wielką sławą w leczeniu niepłodności. Prywatnie kasuje za wizytę 300 zł, a przyjmuje nawet o pierwszej w nocy w swoim gabinecie. Raz że tyle ma pacjentek, a dwa że do późna pracuje w szpitalu.

W ogóle ci, którzy dzieci nie planują, dzieci mają, a ci, co się starają, to się starają i starają i starają...

reklama
Ja też właśnie tak mówię do mojego. Taka małolata pójdzie na dyskotekę ciach i w ciąży. Później szuka ojca na facebook'u albo wyznacza 5 potencjalnych ojców do alimentów. A tu człowiek chce i stara się i nic z tego :(

Do góry