reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

możę poprostu organizm musi sobie sam jakoś poradzić,bądź dobrej myśli. Ja po porodzie miałam 10 dniowy okres, teraz 3 dniowy:-)

reklama
dlatego napisałam (lub pomyślałam :)) ze po wyjeciu bateri odczekać az laptop przeschnie , mozna go rozkrecic i wysuszyć:)

ja po poronieniu miesiączke dostałam po 6 tyg i trwała chyba z 10 dni ale ja zwykle mam długie miesiaczki od 6-8 dni wiec dla mnie to raczej norma :)

Malusiolka a gdzie to się edytuje ? Może sama to jakoś zczaję he he i nie będę Was tym tak drażnić :p , wiesz co ja nie dostałam zakazu na seks i sama też o to lekarza nie spytałam ale o ile dobrze pamiętam zaczęliśmy się kochać po około 14 dniach od zabiegu i myślę że najważniejsze jest to żeby odczekać te krwawienie a Ty idziesz już w sobotę na zabieg ??

MotylkowaOna ja nie miałam takich długich miesiączek przed dlatego teraz się dziwię czemu to tyle trwa a podbrzusze też mnie od czasu do czasu pociągnie.. Tylko mi się zdaje że to może na owulkę bo ja zaszłam w poprzednią ciążę chyba 2 dni po okresie

Gochson- kurcze, a jednak test pozytywny! Tylko teraz lipa, bo brałaś to clo. Nie mam pojęcia jak on może wpływać na ewentualna ciążę. Ja też teraz zaczęłam cykl z clo i potem poczytam ulotke czy jest wzmianka co się dzieje jak bierzesz go w ciąży i dam Ci znać. Jedno jest pewne! Musisz isc na bete, tym bardziej, ze plamisz. A po dwóch dniach ponownie musisz isc, aby sprawdzić stosunek obu wyników po 48 h. OBY WSZYSTKO BYŁO DOBRZE!

AKTUALIZUJĘ: Gochson na ulotce clo jest tylko napisane, że NIE WOLNO brać go w ciąży, ale nic więcej nie pisze.

Ostatnia edycja:
Malusiolka ja jak byłam na kontroli tydzień po poronieniu lekarz powiedział ze mozna od razu sie starać a im szybciej tym lepiej :)wiec współzyć od razu:) oczywiściepo wyjściu ze szpitala przez tydzień był celibat az do wizyty kontrolnej

MotylkowaOna ale Ty się sama oszyściłaś , prawda ? Przypomnij mi czy Ty też miałaś zabieg bo właśnie nie wiem czy w oby dwu przypadkach można współżyć od razu i się starać , mi lekarz powiedział że mam poczekać z 3 miesiące a najlepiej to wogóle nie zachodzić bo przy trzecim cc może być już problem bo to ciąża wysokiego ryzyka macica jest już osłabiona po tylu cięciach ale nie wiem czy prawde mówił czy chciał mnie tym zbyć bo przychodzę zaraz po poronieniu i mu gadam że żadnych tabletek anty anty nie chce bo zamierzam się starać to on popatrzył na mnie spod byka i gdyby mógł to by mi powiedział że mam się puknąć w głowę taki pajac a nie lekarz

Karolina, wiadomo ze kazdy zabieg/operacja niesie ze soba jakieś ryzyko wiec cc na pewno również sle znam kobiete ktora czworke dzieci urodziła przez cc i ona i dzieci mają sie wspaniale. Ten lekarz dziwny jakiś. Ja zanim znslazlam mojego lekarza to natknelam sie ns wielu dziwakow...

Karolinko sama sie oczyściłam i w sumie ze szpitala wypuścili mnie dopiero wtedy kiedy krwawienie było juz bardzo skąpe.. przed wypisem badanie czy macica czysta i beta i poszłam do domu

Ewelina powiedział ze nie trzeba czekać i opowiedział mi taka anegdotke ze razu pewnego dostał pismo z zusu w zwiazku z pacjętka X która jakimś cudem chodziła w ciąży 10 miesiecy, wiec im musiał odpisac ze poroniła i od razu w ciąże zaszła.. powiedział ze jak organizm bedzie gotowy to przyjmie kolejna ciaze. jego słowa na pytanie kiedy mozna sie starac brzmiały "Im szybciej tym lepiej"

reklama
Motylkowa - to bardzo madry lekarz. Mi moj rowniez powiedzial ze nie widzi przeciwwskazań do ponownych staran ale ze najlepiej by było odczekac do pierwszej @. Jezeli jednak uda sie przed to tragedii nie będzie

Do góry