reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 w ciąży

niemartwsie wcale się nie dziwię, bo człowiek płaci abonament to wymaga już wszystkiego, a tak to ma to samo co na nfz.
A genetyczne niestety jest drogie ..

A ja znowu byłam w Ikei, tym razem z mamą;-)kupiłam jeszcze do kuchni firankę i młodej 2 pojemniki na kółkach na maskotki.. przecież tyle tego ma:-D a dzidziusiowi kocyk;-)

reklama
Jusastar,dzieki z synusiem juz lepiej.
My za prenatalne placilismy 300zl,ale ze jeszcze troche przy male dzieciaczki to za tydzien w srode jedziemy i kolejne 300zl,do tego 150zl na paliwo-ale czego sie nie robi dla dobra swoich dzieci.Po tej wizycie bede co dwa tyg.jezdzic do stolicy do poradni prenatalnej w szpitalu na usg.
Takze 250zl za usg 4d to przystepna cena,nawet tanio:)

Kasiu,jeszcze nic nie kupuje,zaczne po swietach Bozego Narodzenia;)

Właśnie tam dzwoniłam i nie 250zł a 350 zł... Masakra! Nie wiem czy się zdecyduję.

Dominika - co innego jak trzeba robić te badania. Jak trzeba to trzeba. A ja nie muszę, nie powiem - chciałam mieć na pamiątkę 4d no i chciałam, żeby zrobił to ktoś polecony, żeby dobrze zbadał maleństwo. Ale cena jak dla mnie bardzo duża. Pogadam jeszcze z mężem jak wróci z pracy.

jussastar czyli tak jak u nas cenowo.
Dominika Ty masz inną sytuację, moja siostra też tak jeździła z bliźniakami, na szczęście miała bliżej, bo ok. 35 km

Dziewczyny, jak będę u mojej ginekolog w poniedziałek na wizycie to zobaczę ile u mnie kosztuje 4D, ale nie wiem czemu wydaje mi się że o wiele wiele mniej :)

Hej a ja dziś rozpoczynam 18 tydzień, czyli wreszcie będzie szansa, że poczuję ruchy maleństwa... A jak u Was było w pierwszej ciąży? Kiedy pierwsze "kopniaki"? Jako, że to moja pierwsza ciąża będę musiała pewnie jeszcze trochę poczekać...

A co do USG, gneralnie jest to opłacalny biznes... no i stąd takie ceny. Ale zapytam mojego gin. czy gdzieś robi prywatnie i ile to kosztuje... może akurat.

Jusastar ja czułam ok 19 tc,teraz mam 14 ale nie czuję jeszcze..chyba za wcześnie

Ja właśnie wróciłam od lekarza,bo wstałam z 37 potem było 37,5 gorączki.. Mam powiększone węzły,migdał,mam tabletki do ssania jak nie przyjdzie mam wykupić Amotaks :-(

Jusastar,Kasia z tym usg to nie mialam nic zlego na mysli;)
Jusastar,pierwsze ruchy poczulam w 20 tygodniu.Na poczatku to nie beda takie typowe ruchy,jakies delikatne "glaskanie",albo cos jak drganie miesni albo motylki;)

Dzis ide do mojej gin po skierowanie do poradni prenatalnej itd.

Dominika - spoko rozumiem :-) No mnie najbardziej denerwuje to, że jednym opłaca się robić to USG za 180 zł, a inni lekarze robią za dwa razy tyle ...

Właśnie dostałam wyniki na konflikt płytkowy. Jestem HPA-1a dodatnia, czyli nie jestem narażona na konflikt ani w tej ani w przyszłych ciążach :-)

KAsia - bidulko, kiedy Cię całkiem puści? Wow 19 tc, to może i u mnie będzie podobnie? Już nie mogę się doczekać.

reklama
Jusastar gratuluję wyniku :-)
A ja mam już 38 chyba i bez antybiotyku chyba nie dam rady..Leżę wszystko mnie boli..

Do góry