reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

reklama
Noo poczekam do czwartku jak nic nie będzie to w pt rano zrobie jeszcze jeden test i jak nic nie bedzie to w środe jestem zarejestrowana do gina.
Trzymam kciuki za Ciebie jutro &&&&&&&&&& :tak:

Mallalika powodzenia jutro u ginekologa. Mam nadzieje, że coś zobaczy, bo jeszcze jest w miarę wcześnie, ale jak będzie widać to oby pęcherzyk był we właściwym miejscu

ysmena, bardzo miło z Waszej strony, aczkolwiek historia bardzo smutna :(
Susel mocno trzymamy kciuki &&&&

Moja córka postanowiła się pobuntować i przez 1,5 godziny ze mną walczyła, w końcu padła, chyba ząbki jej idą. A mnie coraz mocniej boli brzuch pewnie wkrótce przypałęta się @.

Noo zakupiłam sobie 10szt testów. Teraz moge spać spokojnie ;-)

wiikki
smarujesz czymś Małej dziąsełka? Mój synu na szczęscie bezboleśnie znosił ząbkowanie i nie było z nim problemów. No chociaż humorki miał :confused2:

Agamemnon - By móc określać długość fazy lutealnej trzeba wiedzieć kiedy była owulacja.

Przytulaliście się w 6 dniu cyklu, więc owulację musiałabyś mieć najpóźniej do Twojego 11 dnia cyklu (zakładając, że plemniki Twojego męża są w stanie przeżyć 5 dni, średnio w kobiecie żyją do 3 dni). Dziś masz 29 dzień cyklu. Przy założeniu, że jesteś w ciąży, czyli musiałabyś mieć owulację do tego 11 dc, to dziś masz już 18 dzień fazy lutealnej.

Cykl kobiety ma prawo się przesunąć raz na jakiś czas. Owulacja może wystąpić szybciej (i wtedy masz szanse, że jesteś w ciąży), albo wystąpić później i tym samym okres się opóźni. Dla pocieszenia powiem Ci, że ja zaszłam w ciążę w trakcie dni teoretycznie niepłodnych :-)

Tak, jak ktoś napisał okres może się spóźniać pod wpływem stresu, a taki na pewno wywołuje myślenie o ciąży (wiem po sobie - ja ostatnimi czasy miewałam cykle 28 dniowe lub krótsze, a w zeszłym cyklu 31 dniowy - natura płata figle czasem).

Jest też opcja, że owulacja była w połowie cyklu, pęcherzyk nie pękł, zrobiła się torbiel i nie ma okresu. Póki co nie martw się. Poczekaj parę dni.

Agamemnon nie smaruję, kobiet w aptece powiedziałą, że takie maście uzależniają i dzieci je później po prostu jedzą, no zobaczymy pewnie cś kupię, na razie to początek :/

Normalnie jestem perfekcyjną panią domu! Ciasto (zamiast bezików) w piekarniku, pranie w pralce, dom posprzątany i nawet pościel zmieniłam!

Ostatnia edycja:
dzięki Cyntia :happy: Śluz płodny zaczął mi się już 10dc. Wg testów owu wystąpiła w 13dc. Wiem, że stres i myślenie o ciąży może wstrzymać okres, miałam już tak ale zazwyczaj po wykonaniu testu w ciągu 5 minut dostawałam @ :tak: Teraz raczej o ciązy nie myślę tylko o tym, co jest powodem tego ze nie mam @. Więc albo po prostu sie tak złozyło, że coś hormony szaleją albo właśnie torbiel choć tak jak pisałam, 16dc byłam u gin i już by przecież widziała ją skoro bóle brzucha miałam od 11dc. Tak więc ani ja zestresowana, ani nakręcona. Czekam juz tylko na @ i oby szybko przyszła :tak:

reklama
agamemnon dzięki, czuję się bardzo dobrze :happy: Trochę mnie coś tam podkłuwa na dole, ale do zniesienia. Piersi zaokrąglone, co bardzo mi i mojemu mężowi się podoba, nie są bolesne.
ysmena jesteście z mężem niesamowitymi ludźmi. Gdybym nie siedziała w pracy to był łkała strasznie...

Do góry