reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

wanda_23 - o długości @ wiem tyle, że te długi, obfite i bolesne mogą wskazywać na problemy z endometrium lub na zbyt mały progesteron. Ja się kilka lat zmagałam z takimi, aż mi dietetyk uzupełnił poziom progesteronu (naturalny progesteron w kremie, smarowała na kilka dni przed @) i jak ręką odjął.

reklama
natkusia dzieki ze pytasz! u mnie tempka spadla wiec nadzieja tez :-( ale @ jak nie bylo tak nie ma, wiec nadal trzymam sie tego ze jak nie bedzie do wtorku to we wtorek na bete pojde.

agamemnon a Ty czemu nadzieje juz na ten cykl stracilas? jeszcze wszystko jest mozliwe!

kalisia przepraszam, juz zmienilam.

Ostatnia edycja:
agamemnon a Ty czemu nadzieje juz na ten cykl stracilas? jeszcze wszystko jest mozliwe!\
suselku po śluzie widze, że @ jest blisko. No i dzisiaj z rana brzuch tak mnie bolał, że jakby już już było, a tu nic. No i test robiłam. Wiesz, ja mam cykle 27dniowe. Ostatnie przytulenie było w 6dc i potem nic wiec test by mi chyba juz na zylion procent wyszedł.

Witajcie! Ledwo się ruszam, tak się objadłam. Był dzisiaj typowo śląski obiad, kluski z sosem, rolady i modra kapusta. Dziś obiad robiła szwagierka a ja jej małym się zajmowałam :) teraz podczytuje, co tam u Was.
Grzanko znalazłam taki wątek może Ci się przyda : KAFETERIA - Ginekolog-Poznań!!! - Forum dla kobiet ja chodziłam na polnej do kliniki do Marzeny Maciejewskiej-Jeske ona jest endo-ginką ale to było kilka lat temu kiedy nie myślałam o dzidzi. Chociaż mi wtedy hormony ustawiła.

Co do ciąży zaraz po @ to też mam kilka znajomych, które przekonane, że to dzień niepłodny zaszły w ciążę! u mnie 32dc, piersi bolą ale niecałe jak na @ tylko brodawki, ale nie widzę, żeby się powiększyły. Plecy pobolewają ale może d dźwigania, bo w końcu kupiliśmy te meble i teraz trzeba je poskręcać ;-) ogólnie to się nie nastawiam. Jak do środy @ nie przyjdzie to pomyślę o teście...

Trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła, żeby była to fasolinka :)

Wszystkim dziękuję za &, ja również trzymam za Was &&&&. Brzuch nadal nie boli, ale już nie jest tak sucho, więc jest mała nadzieja. Dam Wam znać wieczorem czy przyszła @. Mam test w domu, ale wstrzymam się jeszcze 2 dni z jego wykonaniem.

Mam nadzieję, że to nie @ tylko fasolka.

Trzymam kciuki za wszystkie testujące w najbliższym czasie, żeby @ nie przyszła. My dzisiaj z mężem trochę się poprzytulaliśmy i ... obudziła się młoda ;/ ale mam jeszcze czas, może się coś uda w najbliższych dniach. Brzuch mnie pobolewa, ale nie wiem czy to owulka czy coś innego, u mnie bóle brzucha są dość częstym objawem. Miałam dotrwać dwa tyg bez leków antyhistaminowych, żeby iść na testy alergiczne, wytrzymałam od środy, dzisiaj w nocy na biegu wypijałam kropelki zyrtec, bo alergia mnie dopadła do tego stopnia, że miałam ochotę zadrapać się na śmierć... Zaraz zapisdzę się do alergologa jak najszybciej niech mi może jakieś inne rozwiązanie zaproponuje ;/

cyntia raczej negatyw :no: ale i tak masz wyraźną drugą kreskę, bo ja to albo nie mam albo mam bladziutką :no: bez względu na dc :no: ale wiesz co - ja też w ciągu dnia nie umiem nie pić przez te 2 godz. przed testem :confused2: jeśli nie wypiję, to i tak wcześniejszym piciem mam tak przepełniony pęcherz, że może to jest przyczyna. Brzydko mówiąc moje siku zazwyczaj jest tak rozcieńczone, że prawie nie ma barwy :sorry:

hania &&& będzie ok :-D

Dziewczyny, melduję, że byłam na super udanych zakupach z siostrą i mam nowe buty, torbę i sweterek :-D Poza tym pozytywnie nastraja mnie czyściutka wkładeczka ;-) Śluz jakiś tam jest, kremowy i niewiele go, bardziej w środku. Na plus odczytuję też fakt, że po wczorajszo-wieczornych miłościach nie było żadnego plamienia, a najczęściej było tak, że to mi przyspieszało nadejście @. Mam uczucie ciężkości brzucha, ale czy to jedzenie, czy coś innego tego nie umiem powiedzieć. Ogólnie uśmiecham się :-)
A tabletki w sumie nie wzięłam na ból głowy, trochę mi przeszło po tym zakupowym spacerze.

cześć babeczki dziś wstałam o 5:40 i nie mierzyłam tempki już 3 dzień z rzędu bo ciągle się budzę za wcześnie i się podnoszę kurka zapominam się no ,ale jutro zmierzę tempkę na pewno , byliśmy na grzybach ja mój mąż i moja mama, mamy 2 wiaderka grzybów no i przywiozłam 3 kleszcze ,a mąż dwa kleszcze już siedziały w moim ciele fuj :szok: a jak wsiedliśmy do auta to jeden mężowi po dłoni spacerował bleeee

no my się wczoraj poserduszkowaliśmy ,ale jestem już raczej po owulacji więc nici z tego czekam na @ teraz niedługo będzie pewnie , dziś na obiadek rosołek i udka kuraka z ziemniaczkami ,a potem obieranie grzybów jak ja to kocham :confused2:potem trzeba je zaoctować .

Lamorelka- nie wiem co się stało ,ale nie opuszczaj nas kochana bądź z nami ;)

wiecie co raczej nie sikam na dworze ,ale dziś w lesie tak mi się chciało siku ,że siknęłam ,a po powrocie do domu to krzyczałam na kibelku z bólu jak sikałam tak mnie pęcherz bolał czy to możliwe ,że tak szybko coś się zadziało z nim ???? wysłałam męża do apteki ,a jutro chyba pójdę do lekarza.

reklama
Mam kobitki pytanie,czy któraś miała jakieś skutki uboczne podczas brania kwasu foliowego? Natchnełam się dzisiaj nie chcący na taki temat i tak troche poczytałam i już wiem dlaczego mam od 3 miesięcy takie dziwne cykle i czemu jestem tak wzdeta od 3 miesiecy i jak nigdy przy okresie mam straszne bóle brzucha.
Wklejem co znalazłam w internecie i prawie wszystko mi sie zgadza a ja się zastanawiam co mi jest od 3 miesięcy,bo już prawie tyle biore kwas foliowy.

Zaburzenia żołądka i jelit: gorzki smak w ustach, wzdęcia, nudności, wymioty, biegunka;
Zaburzenia psychiczne: brak łaknienia, trudności w zasypianiu, senność,

Ja mam wzdecia od 3 miesiecy,nudnosci i dzisiaj straszna biegunge az mnie skrecalo w brzuchu,ze nie spie od 6.00 no i mam problem ze spaniem i jestem ciagle senna.
Jak pojde do lekarza,to az sie z ciekawosci zapytam.

Do góry