reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Tekla- bardzo mocno Ci kibicowałam i z całego serca gratuluje. Najnudniejszej ciązy na świecie Ci życzę :*
Julia- trzyma kciuki Kochana :*
lamorela- powiem Ci ,że jeszcze nic straconego. Póki nie ma @ jest nadzieja. Znam wiele przypadków ,że beta potrafiła wyjść nieco później. Oby i Tobie się udało :*

Pozdrawiam wszystkie staraczki :)

reklama
julia - w praktyce taki ból nazywa się okołoowulacyjnym - może wystąpić przed, w trakcie lub po owulacji. Kiedyś tu na forum się upierałam, że mój ból wskazuje owu, ale testy i tempka pokazały, że jest inaczej.

leemonca - a Ty jesteś szczuplutka? Może jeśli nie masz tam gama tłuszczyku, to są to rzeczywiście jajniki :confused:

Malusiolka - cholipka. No szkoda, że brakło punkcika. Też sobie biznes wymyślili....

missis - jak będziesz badać prolaktynę, to odpuść sobie tę drugą - z obciążeniem. Ja zrobiłam i ta druga wyszła mi za wysoka. Panikowałam, a w końcu lekarka powiedziała mi, że ważne, że ta pierwsza jest ok, a od badania z obciążeniem sie odchodzi. Tu jest ważny dzień. Ja już nie pamiętam, ale to miało być chyba 7 dnia po owulacji. Trzymam kciuki za badania. Wezmą się za Ciebie, ale to dobrze i oby szybciutko udało się wszystko unormować.

Gochson - mój P. jest fanatykiem kryminałów. Jeśli jest jakaś okazja, to przeważnie dostaje ode mnie w prezencie jakąś książkę. Tak się umówiliśmy, że zamiast pierdółek ma być książka :happy:

lamorela - piosenka śmiszna ;-) Ja bardziej w rocku gustuję. A w ogóle to jestem fanką Comy od 9 lat. Mam nawet fotę z Rogucem :-)
Trzymam kciuki za cykl!

Dziewczyny, wczoraj obudziłam się z solidnie zakrwawionymi spodenkami od pidżamy (to była żywa krew :-(), ale popołudniu się uspokoiło i do tej pory jedynie plamię troszkę na ciemnobrązowo. Nie łudzę się za bardzo, ale nie ukrywam, że mam nadzieję. Po weekendzie idę na kontrolę, to się okaże. Mierzę z rana temperaturę, by zobaczyć czy spada czy nie.

Wstałam dziś rano i w łazience zaczęłam sobie czyścić uszy patyczkami kosmetycznymi. Czyściłam delikatnie, serio. Patyczek mi się jakoś omsknął i poczułam okropny ból w uchu. Aż się położyłam na boku. Przestało mocno boleć, więc myślałam, że będzie ok, ale po chwili poczułam, że mam coraz bardziej mokro w tym uchu. Taak, to była krew
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
No to wizyta u lekarza. Masakra. Najpierw dostać się do ogólnego, później do laryngologa. Troszkę sobie uszkodziłam błonę bębenkową, ale nie pękła. Co jakiś czas zbiera mi się tam trochę krewki. Chyba lepsze krwawienie z tej dziurki, niż z tamtej
confused8gj.gif.pagespeed.ce.WIRhOx-w8z.gif

Ostatnia edycja:
Lemonica
dziekuje Ci serdecznie ze dojrzalas moje posty i pytanie :) ! Dziekuje za wsparcie i rade :tak: Dzisiaj uruchomilam kontakt ukuzynki ktora w pogotowiu jezdzi i zna paru lekarzy, popyta i da mi znac co i jak. A w poniedzialek po rozmowie podskocze jeszcze we wro na wisniowa gdzie mnie skierowal i podrecze ich chwilke. Moze zrobie na tygodniu prolaktyne moze to mi cos podpowie zanim pojde do szpitala.
Podziwiam Cie za aktywny tryb zycia !,! Chyba musze zaczac brac z ciebie przyklad! Gin sie przyczepil do mojej wagi :confused2:;-) A z tymi jajnikami to nie mam pojecia, czy moga puchnac :) ale fajna masz oznake dni plodnych :) ja osobiscie chcialabym miec takie oczywiscie i w ogole chcialabym miec dni plodne :eek:;-)

Ludzik
dzieki za odp :tak:jutro mam 10 dc wiec moze pojde na ta prolaktyne? Dzieki jeszcze raz, bo w. Necie roznie pisza kiedy sie powinno robic.

Julia
dziekuje :tak:Cy

Cyntia
dziekuje rowniez za porady. Powiem Ci ze co do gina mam mieszane uczucie ale ciesze sie ze dal mi od razu skierowanie na konkretne przebadanie i dopiero jak bedzie wszystko wiedzial podejmie leczenie.
Jak sie czujesz w ogole? I jak tempka ? Dzisiaj widze jakis kiepski dzien jest. Dobrze ze z uchem wszystko dobrze i daj znac jak z fasolka koniecznie! &&& zebys przestala plamic i bys sie pochwalila piekna fasolka po weekendzie:tak:

Ostatnia edycja:
Cyntia ja też bardziej rock, ale Bollywood jest po prostu zabawny:-)
emalia raczej nie ten cykl, mam co raz więcej @ objawów.

Ostatnia edycja:
Cyntia85 mega trzymam kicuki!!! wierze ze zobaczysz kruszynke :)
A no to jestem ciekawa co wyjdzie z tej owulacji:) Staram sie spokojnie do tego podchodzic, bede sie martwic jak juz za pre miesiecy...

Dziewczyny ratujcie, mam mega zgage!! Nic nie pomaga. Co jest jeszcze skuteczne oprocz mleka i migdalow? Nie wiem w ogole skad to sie wzielo, ja nigdy nie mialan zgagi, moze z dwa razy w zyciu. Nie jadlam nic szczegolnego..

Grzankaa na ciążę nic nie poradzisz:) oprócz mleka i migdałów pomagają na pewno tabletki typu Manti. Też mam dziś zgagę, ale jedyne co u mnie działa to przeczekanie. A! I w razie gdybyś się kładła głowa musi być powyżej tułowia. Grzankaa znalazłąm to http://www.styl.pl/zdrowie/porady/news-8-sposobow-na-zgage,nId,290954 może pomoże.
Może znacie jakiś sposób na bolesne sutki? Bo nie dam rady siedzieć w piżamie tak mnie bolą.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry