reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Hejka Leze w lozku, bo mialam okropny bol brzucha, wzielam nospe, drzemlam sie i jest mi lepiej. Ciekawe czy @ sie zbliza, czy o co chodzi, sle nigdy nie mialam takiego bolu na @, zawsze mnie tylko troche jajniki pobolewały... hmm czas wszystko pokaże.

Widze, ze sporo z Was pisalo o dziecinstwie, nie do konca szczesliwym... Ja tez kolorowego dziecinstwa nie mialam, ale nie bylo tak zle, rodzice mnie nie bili, moze pare razy sie zdazylo, ale problemem byl alkohol, tata pil i jak wracal do domu to zaraz awantury byly. Do teraz nie mam z nim szczegolnego kontaktu, gadamy bo gadamy, ale mam mu za zle ze tak nas traktowal. A z Mama mam super kontakt, mimo ze moze nigdy nie byla idealna, ale kocha mnie calym sercem i moja corke, teraz naprawiamy to co kiedys sie spiepszylo. Dzwonie do niej czesto, teraz niedawno dalam jej laptopa zebysmy mogly rozmawiac na skype. Chcialabym miec ja na codzien, blisko siebie, bo bardzo mi jej brakuje, mam nadzieje, ze kiedys sie uda:tak:

Co do dzieci to ja moge powiedziec ze mam aniolka, wiadomo czasami ma rozki, ale ogolnie zadko. Od zawsze ogolnie byla grzeczna. TEraz w sumie ciraz czesciej ma te rozki, bo potrafi powiedziec ze jestem glupia, ale za chwile przeprasza. WIem ze jak sobie pozwole tak bede miala, dlatego jak cos jest nie tak to rozmawiamy, ze tak nie wolno, ze jest mi bardzo przykro gdy tak robi itd. i to najczesciej dziala, a jak nie to 10-15 min na lozku i ma mnie przeprosic, a potem sie tulimy:tak:

Musze uciekac odezwe sie jeszcze pozniej.

reklama
Dzięki za odpowiedź. Ja właśnie mam jakąś dziwną @ i dostałam ją po 30 dniach. Ale jest zupełnie inna od wszystkim poprzednich. Krew ma kolor taką jakby mi po prostu z nosa leciała, jasny bardzo.

PMS mi się chyba zaczyna. P. zrobił obiad: nieosolona fasolkę szparagowa.. Ja robię w pracy nadgodziny. Raz miał zrobić obiad. Nagadalam mu, poklocilismy się, teraz chce mi się ryczeć. Oczywiście moja wina, bo on chciał dobrze. Dupek. Chyba też mu zacznę robić takie "obiady".

hej Dziewczyny

od kilku dni mierze temperaturę, nigdy wcześniej tego nie robiłam ( to był błąd ) i za bardzo nie mam o tym pojęcia ale tak czy siak mam powyżej 37 stopni czy to coś oznacza? Nie wiem :-)

Padło pytanie dlaczego nagle się tak zdecydowałam? W sumie nie tak nagle bo z mężem myśleliśmy już od dłuższego czasu o dzidziusiu i oboje bardzo chcieliśmy i chcemy ale ja należę do osób które zawsze wszystko muszą mieć zaplanowane odpowiednio itd. więc troszkę się bałam że nie damy sobie rady, że może jeszcze za wcześniej... i tak myślałam o tym codziennie, wałkowałam w sobie i stwierdziłam a co tam, co ma być to będzie :-D im wcześniej tym lepiej i o to jestem tutaj z
Wami i pierwsze staranko mamy za sobą :-)

wiecie odkąd dostała @ to normalnie zmiana o 180 stopni :-D od niedzieli nie miałam na nic siły ani ochoty, a dziś:pranie zrobione, kurze wytarte, poodkurzane, umyte podłogi, ciasto upieczone normalnie szaleje :-) to raz a po drugie zmiana nastawienia do spóźniającego się okresu (teraz nawet nie wiem kiedy kolejny dostanę) :-)

Gratki co do decyzji i kciuki za powodzenie!
Temperaturę mierzy się z rana (do 7/8 rano) przed podniesieniem się z łóżka i najlepiej w pochwie. Ważna jest nie tyle sama wartość, co ile skoczyła w stosunku do temperatur z I fazy cyklu :-) Jak mierzysz?

Cyntia85 tak jak pisałam nie ma o tym pojęcia...mierze rano i wieczorem w pochwie ale już wiem i będę mierzyć tylko rano :) czyli jak zacznie mi spadać to znaczy, że przyjdzie @ ???

reklama
kontra, witaj wśród nas :) Skoro postanowiłaś do nas dołączyć, to może napiszesz coś o sobie. Jak masz na imię? Ile lat masz? I ile lat ma Twój mąż? Każda z nas pisała :) Spadek temperatury raczej idzie za @.

zosiasamosia, gratuluję tak wysokiej betki :*:* Wydaje mi się, czy Ty jednak jeszcze jesteś w majówkach? :)

A moja miesiączka jest inna niż zawsze. Wcześniej lało się ze mnie i tampon zmieniałam co 30minut/1h a teraz jak idę do łazienki zmienić to mało tam jest i na dodatek krew nie jest żywa i jak wydawało mi się, że to skrzepy, to w ogóle ich nie mam. Nie wiem co mam o tym myśleć.. ;/

Ostatnia edycja:
Do góry