reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

cześć dziewczyny, ja już nie wiem jak walczyć z tym ovu friend, zaznaczyłam, że cykl trwa 28 dni, a pokazuje mi, że 23 dnia cyklu jest termin spodziewanej @ i że ovu niby było w 9 dniu ;/ ja już nic nie wiem, z tego co ja wiem ( a trochę na ten temat udało mi się zdobyć wiedzy) jak cykl trwa 14 dni to owu jest 14 dnia, bo zawsze jest 14 dni przed @, więc jeżeli cykl trwa 30 dni to 30 - 14 =16dc owu, ale pytam skąd ovufriend zaznaczył, że @ będę miała po 23 dniach, a owu było 9??
Nie masz wykresu w sygnaturce, więc trudno ocenić kiedy był skok. Prawidłowa faza lutealna powinna trwać od 10 do 16 dni. Jeżeli to twój kolejny cykl z ovufriendem to termin @ wyznacza on na podstawie statystyk.

Ostatnia edycja:
reklama
Kinia1 jakoś tak czuję się dziwnie, bo spiaca jestem na maksa, wymiotuje rzadko, a raczej ciagle mi sie odbija hehe a do tego mam stale 37,1 i tak przez caly czas. Trudno okreslic.

My jestesmy ze soba juz ponad 10 lat i od 3 lat mamy córeczkę ale adoptowaną. Dlatego dopiero teraz zaczelismy starania nad drugim Maluszkiem bo chcielismy zeby Amelka zadomowiła się u nas.Dlatego jestem MAMĄ hihi ale nigdy nie byłam w ciązy dlatego ciężko mi się tak ogarnąć z tymi objawami i tymi cyklami.
Dopiero teraz Wam to piszę, bo nie wiedzialam, ze tutaj jest tak FAJNIE i można pisać o wszystkim :)
Dziękuję WAM :):happy:

Ja kupiłam 15 testów i każdy za 1zl. Z wysyłka 20 zł. Jest różnica po pierwsze cenowa. Jestem z nich bardzo zadowolona, bo ani razu nie wprowadziły wątpliwości - te, które mam nie pokazują cienia od paska, a niektóre z drogerii niestety pokazują, nawet jak się woda zaleje. Nie wiem czy wytrzymam do poniedziałku z testowaniem :-p

ysmena, super :) podziwiam Was bardzo :) no to musi się udać żeby Amelka miała rodzeństwo :)

To córeczka mojej najbliższej przyjaciółki, która zmarła na ciężko chorobę ahh i tak wyszło że zostaliśmy rodzicami :happy: długa historia ale według nas bardzo piękna. Amelka jest dla nas po prostu wszystkim a poza tym mój Misiek 8 lat temu powiedzial mi, ze chcialby miec córkę Amelkę albo Zosię i... spełniło się:happy:

ysmena, lamorela u mnie bardziej chodzi o stwierdzenie czy pęcherzyk w ogóle jest i gdzie jest umiejscowiony (prawidłowo czy np. w jajowodzie). Według moich wyliczeń to faktycznie jest 3 tyg od zapłodnienia mimo, że z OM wychodzi 5tyg6 dni czyli jakbym była w trakcie 6 tygodnia ciąży...
na razie ból nie jest ciągły, tylko taki od czasu do czasu kłująco - rozciągający i może nie jakoś bardzo silny, ale jest. Jak mnie gin badał to jak uciskał okolice prawego jajnika to tez bolało, więc nie wiem co o tym myśleć:-(
w poprzedniej ciąży nie miałam w ogóle bóli w pachwinach na tym etapie, dopiero pod koniec 3 m-ca

reklama
Ja kupiłam 15 testów i każdy za 1zl. Z wysyłka 20 zł. Jest różnica po pierwsze cenowa. Jestem z nich bardzo zadowolona, bo ani razu nie wprowadziły wątpliwości - te, które mam nie pokazują cienia od paska, a niektóre z drogerii niestety pokazują, nawet jak się woda zaleje. Nie wiem czy wytrzymam do poniedziałku z testowaniem :-p

Jak teraz nie będzie małej fasolki to też zakupię sobie pakiet na allegro :rofl2: bo ja to nie umiem wytrzymac i test bym robiła co godzinę hehe zwariowałam.

Do góry