reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

cześć dziewczyny, ja już nie wiem jak walczyć z tym ovu friend, zaznaczyłam, że cykl trwa 28 dni, a pokazuje mi, że 23 dnia cyklu jest termin spodziewanej @ i że ovu niby było w 9 dniu ;/ ja już nic nie wiem, z tego co ja wiem ( a trochę na ten temat udało mi się zdobyć wiedzy) jak cykl trwa 14 dni to owu jest 14 dnia, bo zawsze jest 14 dni przed @, więc jeżeli cykl trwa 30 dni to 30 - 14 =16dc owu, ale pytam skąd ovufriend zaznaczył, że @ będę miała po 23 dniach, a owu było 9??
Nie masz wykresu w sygnaturce, więc trudno ocenić kiedy był skok. Prawidłowa faza lutealna powinna trwać od 10 do 16 dni. Jeżeli to twój kolejny cykl z ovufriendem to termin @ wyznacza on na podstawie statystyk.

Ostatnia edycja:
reklama
Kinia1 jakoś tak czuję się dziwnie, bo spiaca jestem na maksa, wymiotuje rzadko, a raczej ciagle mi sie odbija hehe a do tego mam stale 37,1 i tak przez caly czas. Trudno okreslic.

My jestesmy ze soba juz ponad 10 lat i od 3 lat mamy córeczkę ale adoptowaną. Dlatego dopiero teraz zaczelismy starania nad drugim Maluszkiem bo chcielismy zeby Amelka zadomowiła się u nas.Dlatego jestem MAMĄ hihi ale nigdy nie byłam w ciązy dlatego ciężko mi się tak ogarnąć z tymi objawami i tymi cyklami.
Dopiero teraz Wam to piszę, bo nie wiedzialam, ze tutaj jest tak FAJNIE i można pisać o wszystkim :)
Dziękuję WAM :):happy:

Ja kupiłam 15 testów i każdy za 1zl. Z wysyłka 20 zł. Jest różnica po pierwsze cenowa. Jestem z nich bardzo zadowolona, bo ani razu nie wprowadziły wątpliwości - te, które mam nie pokazują cienia od paska, a niektóre z drogerii niestety pokazują, nawet jak się woda zaleje. Nie wiem czy wytrzymam do poniedziałku z testowaniem :-p

ysmena, super :) podziwiam Was bardzo :) no to musi się udać żeby Amelka miała rodzeństwo :)

To córeczka mojej najbliższej przyjaciółki, która zmarła na ciężko chorobę ahh i tak wyszło że zostaliśmy rodzicami :happy: długa historia ale według nas bardzo piękna. Amelka jest dla nas po prostu wszystkim a poza tym mój Misiek 8 lat temu powiedzial mi, ze chcialby miec córkę Amelkę albo Zosię i... spełniło się:happy:

ysmena, lamorela u mnie bardziej chodzi o stwierdzenie czy pęcherzyk w ogóle jest i gdzie jest umiejscowiony (prawidłowo czy np. w jajowodzie). Według moich wyliczeń to faktycznie jest 3 tyg od zapłodnienia mimo, że z OM wychodzi 5tyg6 dni czyli jakbym była w trakcie 6 tygodnia ciąży...
na razie ból nie jest ciągły, tylko taki od czasu do czasu kłująco - rozciągający i może nie jakoś bardzo silny, ale jest. Jak mnie gin badał to jak uciskał okolice prawego jajnika to tez bolało, więc nie wiem co o tym myśleć:-(
w poprzedniej ciąży nie miałam w ogóle bóli w pachwinach na tym etapie, dopiero pod koniec 3 m-ca

reklama
Ja kupiłam 15 testów i każdy za 1zl. Z wysyłka 20 zł. Jest różnica po pierwsze cenowa. Jestem z nich bardzo zadowolona, bo ani razu nie wprowadziły wątpliwości - te, które mam nie pokazują cienia od paska, a niektóre z drogerii niestety pokazują, nawet jak się woda zaleje. Nie wiem czy wytrzymam do poniedziałku z testowaniem :-p

Jak teraz nie będzie małej fasolki to też zakupię sobie pakiet na allegro :rofl2: bo ja to nie umiem wytrzymac i test bym robiła co godzinę hehe zwariowałam.

Do góry