reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Ja nie trawię zapachu pieluszek pampers, odrzuca mnie. Nie wiem dlaczego ale nie znoszę go. Może to i dobrze, bo dada spisują się ok a są tańsze od pampersów.

MamaTomeczka,
ale miałaś dzień. Duzo zdrówka dla syneczka.
Grzanka ze Ciebie nie korci, żeby siknąć :)

Susel &&&&& oby ta temperatura dalej tak ladnie rosla jak teraz :)

reklama
Dzisiaj lub jutro miałam pójść na betę - pójdę jutro, troszkę żałuję, ze nie poszłam dzisiaj. Zastanawiam się czy teraz wyskoczyć do apteki po jeszcze jeden test - ale nie wiem, czy ma sens bo i tak bnie bedzie z porannego moczu - jak sądzicie?

wiikki, może i tańsze, ale moje dziewczyny mają uczulenie ma pieluszki dada i na chusteczki dada. Chusteczki używam Huggies.

Grzaneczko, wyjątkowo dobrze dzisiaj się czuje. Ale trochę coś ciśnienie się zmienia, bo od czasu, do czasu głowa pobolewa i na dodatek deszcz pada ;/ Poza tym ok. Dzisiaj zauważyłam, że za bardzo nie mogę jajka smażonego jeść :szok:

Dzisiaj z mężem postanowiliśmy.. jak pójdę na betę i będę wiedzieć, który tydzień ciąży to kupujemy łóżeczko :D Wiem, że za wcześnie, ale przy dziewczynkach kupowałam rzeczy i nic się nie stało :)

benifica, moja rodzinka to raczej z choinki się urwała.. u nich nie jest do pomyślenia, że najmłodsza siostra szybko za mąż wyszła i ma 2 dzieci, a jak powiem o trzecim, to się rozpęta wojna. Ja wiem, że to nasza sprawa, ale przez nich znowu będę się stresować ;/

kaśkasiunia, może wyjść, a nie musi. Mi wychodziły bladziuchy i beta nie wyszła ;/ Pani z laboratorium powiedziała, żebym poczekała jeszcze z tydzień, a mój ginekolog, że beta wychodzi w 3 tygodniowej ciąży (po zapłodnieniu).

Dzień dobry kobietki (mam nadzieję, że dzisiejszy taki będzie ) choć czuję się w tej chwili jak kupa psa, w którą na dodatek ktoś wdepnął:-):-D Położyłam się spać kilka minut przed 3 a o 6 pobudka. Po jednej kawce już się w miarę obudziłam a teraz robię kolejną i po drugiej powinnam wrócić do świata żywych. Tak Wam napiszę w tajemnicy laski że kurczę chyba się stara robię. Jeszcze kilka lat temu mogłam normalnie funkcjonować po 2 godzinach snu a jak jeszcze młodego na świecie nie było nieraz bywało tak że jakaś imprezka się w tygodniu rozkręciła. Wracałam o 5 do domu, brałam prysznic i do pracy jechałam albo do szkoły a teraz 3 godziny i normalnie ledwo zipię:szok: :confused: :-) Dziękuję kochane za życzenia dla moojego serduszka:-D Łyknę trochę kofeiny co by nie zasnąć za kierownicą, pomaluję pazurki, dosuszę włosy-bo coś przed szkołą nie zdążyłam i jadę do Urzędu.

Mimimoo Tomcio na szczęście miał taką jednodniówkę (bo jak ma biegunkę to albo go puszcza tego samego dnia albo męczymy się tydzień bo przeradza się to w mocną jelitówkę z wymiotami i gorączką i przeważnie skierowaniem do szpitala na nawadnianie). Bardzo jest mu przykro. Jakoś wczoraj zasnął ale obudził się w nocy i długo płakał. Tłumaczyłam mu że Patula i dzieciątko są w niebku, że mają tam pięknie i że patrzą na nas i na małe chomiczki z niebka. Niby zrozumiał bo już taką rozmowę przechodziliśmy 8 razy wcześniej ( 7 chomików i 1 świnka morska) ale mimo wszystko serduszko mu pękało. Nawet jak drugi raz zasypiał wymęczony płaczem to szlochał i w nocy przez sen później popłakiwał. Nie cieszyło go rano nawet to że dostał ode mnie stówkę na urodziny a to dziwne bo to grosik taki mały jest i nawet zeta jak dostanie to jest strasznie szczęśliwy. Ogólnie co roku dostawał jakąś fajniastą zabawkę od nas ale w tym roku zbiera na kłada spalinowego i sam od siebie już w czerwcu poprosił żeby mu nic nie kupować tylko dać pieniążki ( inteligentnie tłumacząc że nie musi być dużo-tylko tyle pieniążków ile by kosztowała ta zabawka, którą bym mu chciała kupić ). Ma już 800 dzisiaj dziadkowie dołożą stówkę, mąż da 50 i kupujemy wymarzonego kłada. I kolejny problem będzie bo ogląda je prawie codziennie od wiosny i do tej pory nie może się zdecydować czy chce zielony czy może lepszy będzie niebieski. Dylemat okropny:-) Jak zawiozłam synka do szkoły trochę się rozweselił. Dzieciaki zaczęły mu życzenia składać, cukierasami częstował i zobaczyłam uśmiech na jego buźce. Wtedy mogłam spokojnie wrócić do domku.

Malusiolka dzięki że się pytasz, a czuje się hmm... Nawet dobrze, humorek mam, troszkę pobolewa podbrzusze. Lepiej powiedz jak Ty się czujesz kobietko, lepiej czytać o samopoczuciu od kobiety zaciążonej niż zakrwawionej :-p

dziewczyny ale mi poprawiacie humor (Grzanka i malusiolka, wy to szczegolnie)! bo ja wlasnie mialam wszystkich pytac, czy mimo opoznionej owu, @ moze przyjsc w terminie? gdybym nie mierzyla tempki to spodziewalabym sie @ jutro, a od dwoch dni to po prostu wszystko mnie wkurza (tak jak przed okresem) i troche sie boje ze jutro krew mnie zaleje!
kaskakasiunia "duzy bladzioch" brzmi niezle :-) ja chcesz dzisiaj siknac to kup najlepiej czulszy test i siknij tak po 2h bez picia, powinien byc w miare wiarygodny. a nie mozesz jeszcze dzis pojsc na bete?

wiikki dzieki! calkiem jestem zadowolona z tych temperatur drugiej fazy, moze nie wygladaja na wysokie ale to przez pierwsza faze maksymalnie zaburzona. a w drugiej to wczesniej nie miewalam tak wysokiej wiec tak jak mowisz, oby sie utrzymala! a u Ciebie owu za rogiem, co? wazne ze serduszka sa :tak:

Amaliee witamy! ile sie staracie? kiedy termin @?

susel, współczuje dla Twoje męża. Ja jak mam humorki, to mój woli się do mnie nie zbliżać, bo wtedy źle z nim :D Nasi Panowie muszą zrozumieć, że kobieta ma takie fazy :p Jestem z Tobą i nie mogę się doczekać Twoich II kreseczek :D

Amaliee, oczywiście że można. Tylko daj datę m@łpy i działamy :D

Mimimoo, da się jakoś żyć :p Przez ten deszcz powoli senna się robię, a przy moich dziewczynach nie da się na chwilkę położyć, bo skaczą po łóżku, a w szczególności Roksanka, która na brzuch mi się pcha. Siedzenie sobie robi :p

MamaTomeczka - co za dzień miałaś. Masakra. Współczuje. Co do farby mi się udało zmienić z ciemnozielonej lateksowej na beżowa. Najpierw 2x malowalam biała akrylowa dulux, a później 2x beżowa lateksową dulux barwy świata. Jak dla mnie świetnie kryje ten dulux. Polecam.

reklama
Do góry