reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

lamorelka, to może być dobry znak :* Jak chcesz takie spodnie, to kup. Ja zanim dowiedziałam się o jakiejkolwiek ciąży, to coś już musiałam kupić :p W pierwszej kojec, w drugiej pampersy i proszek, a w tej kosmetyki :D Chciałam również kupić jakieś ubranka ale powstrzymał mnie mąż, aż do wizyty u Ginekologa :)

reklama
Spodnie kupię bo lubię dżinsopodobne na gumkę, są super wygodne i można je nosić wysoko (nie lubię biodrówek), proszek dla niemowląt używam na co dzień, bo po innych mam dość mocną alergię.

lamorelka, jakiego proszku używasz? Ja lubię lovele i płyn do płukania Jelp. Płyn do płukania używam na co dzień ze względu na dziewczynki :)

Uciekam, Dobranoc :*

natkusia &&&& za jutro :*:* I za resztę testujących i starających się o fasoleczki :*:*:*

malusiolka to niezbyt kochająca rodzinka :szok: dzieci to przecież dobrodziejstwo... moja teściowa to by oszalała z radości, jakbyśmy ze szwagierką miały po trójce dzieci... nie wiem, jak moi rodzice - tata na pewno będzie szczęśliwy, mama - nie mam pojęcia... :confused: ale co ja tam gdybam :dry: daleka droga jeszcze :dry:

masakra, bo wyglądam okropnie - twarz cała wysypana - jak mnie wzięło w tamtym pokręconym cyklu, tak do tej pory nowe syfy mi wyskakują - mam chyba więcej miejsc z krostami niż bez :szok::baffled: normalnie wstydzę się z domu wyjść :baffled:

Ostatnio kupiłam Dzidziusia do koloru i jestem całkiem zadowolona, nie mam mocniejszych plam, więc wszystko super schodzi. Płyn miałam Jelp, ale coś mnie podrażnił i będę szukać innego.

intensywnie staramy sie od 3 miesiecy bo juz mieszkamy razem (wczesniej chlopak byl w niemczech ja w czerwcu dojechalam ) a nie zabezpieczamy sie od listopada .. ale chlopak przyjezdzal do polski raz w miesiacu na 4 dni np ...
myslicie ze to w ogole realne zeby tak sobie pare kropel krwi polecialo a w srodku nic nie bylo ? i ze to mozliwe ze to implatacyjne plamienie ?

watpliwosci3 może byc plamienie implatacyjne, zaczekaj kilka dni i zrób test. Tylko nie nakręcaj się zbyt mocno bo później boli rozczarowanie. Ale oczywiście zycze Ci, by fasolka się zagnieżdziła :)

Co do płynów do płukania to ja używałam z Lugwika płyn do ubrań dziecięcych, całkiem fajny i wydajny.

Lamorela dziwny ten Twoj cykl w tym miesiącu, ciekawe jak to się rozwinie. Kiedy planujesz zatestować? Pewnie sprawdzisz jaka będzie temp.

Malusiolka ale Ci fajnie :) Ja też taka jestem, że jak tylko dowiedziałam się o ciąży to pobiegłam coś kupić. A w czasie ciąży to nazbierałam ciuszków na dobre 4 lata Nadusi haha a o kosmetykach nie wspomnę, jestem chomik straszny. Pieluszek dla Nadusi to w promocji kupiłam tyle, że mi starcza na kilka miesięcy ale jutro znów kupię bo w biedrze promocja i to limitowanka więc jak nie kupic.

Karotka hallooo co tam u Ciebie? Znalazlas test?

Malusiolka - w takiej sytuacji, to poczekajcie może z informacją do bezpiecznego momentu. Na pewno jak maleństwo będzie na świecie, to będą zachwyceni!

Karotka - super, że trafiła Ci się fajna i konkretna lekarka! Koniecznie daj znać jak test :-)

watpliwości3 - możliwe, że plamienie, o którym piszesz jest implantacyjnym (może ono wystąpić 6-12 dni po owulacji), jednak pamiętaj, że może to być plamienie śródcykliczne (sama miewam takie plamienia w dniach, gdy czuję ból owulacyjny). Mierzenie temperatury bądź testy owulacyjne mogłyby Ci pomóc w określeniu czy przypadkiem owu Ci się nie przesunęła. Ale trzymam kciuki za to, by to była oznaka implantacji!! :-D

Jako że w pierwszą ciążę zaszłam w dni teoretycznie niepłodne, to już teraz zaczęłam robić testy owulacyjne. Zauważyłam kiedyś, że jeśli jeden cykl mi się wydłuży, to kolejny jest krótszy, więc też i dlatego wolę testować już teraz, by nie przegapić tych dni :-) Jej, jak ja bym chciała zobaczyć takiego bladziocha jak dziś na owulacyjnym! :-D (choć w tym cyklu miałam 2x cień cienia :sorry2: i jednak @ była).

Ostatnia edycja:
Wiiki co to zapromocja na pieluchy w biedrze? Bo też się zaopatrujemy a nic mi w oczy nie wpadło.. ;-)

Cyntia pilnuj, pilnuj tych dni :-)

Wątpliwości wszystko jest możliwe ale niestety musisz uzbroić się w cierpliwość.. :tak: &&&&&&&&&&&

Malusiolka dobranoc :*

Ok lecę też do wyrka..
Dobranoc :*

reklama
Do góry