reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Agniecha u nas jeszcze Nadia w domu siedzi, ale cieszę się też, że jest zdrowa. Jak Mati w przedszkolu to Ty masz trochę czasu dla siebie i na świąteczne porządki :D

Brrr a lekarze co mówią na tak długie starania?

Iwo dziękuję :* nie wiem co to się dzieje, że kobiety, które mają już dziecko/dzieci przy kolejnym mają problemy z zajściem w ciążę, niepojęte to jest dla mnie :( Wierzę w Ciebie i Wandę, że Wam się uda.

Nadia się kąpie,a ja na biegu mogę usiąść do lapka :)

reklama
Brrr, wiem że trudno sie przenieść, choć wielu osobom u nas się udało ale ja jakoś nie mam odwagi spróbować :( U me w dziale najgorzej to praca w te święta i każdy dzień w roku, no i peło zmian :(
Mam w takim razie nadzieję że do ciebie zadzwonią i trzymam kciuki :)

Kinia, no akurat jutro mam taki dzień że Mati do przedszkola a ja wolne, ale zazwyczaj to w pracy siedzę. Jutro przynajmniej po jakieś prezenty jeszcze pojadę i trochę posprzątam

Kinia1 po licznych badaniach mi wyszła za wysoka prolaktyna, która zbijam bromergonem od 1mc, a mąż ma słabe wyniki nasienia i bakterie. Mąż juz kończy brac antybiotyki na ta bakterie i na poczatku roku ponownie będzie robił posiew by sprawdzic czy bakteri sie pozbył. Ale jej pozbycie się nie oznacza ze wyniki nasienia polepsza sie. Przy obecnych wynikach nasienia nie ma szans na ciaże bo nie ma ani jednego plemnika o prawidłowej budowie. Może sie okazać że mimo braku bakterii wyniki dalej będą za słabe. Więc może to być długa "walka"

Agniech83 wiem co to za ból praca zmianowa nie zależnie od dnia czy to święto czy dzień roboczy. U mnie juz teraz nie jest to takie uciążliwe, zmian coraz mniej tylko warunki na tyle sie zmieniły że forma pracy mi już nie odpowiada. Dzieki:-)

Hej dziwuchy

Brr
A do jakiej pracy sie starasz? Mi sie w mojej podoba nawet tylko jak sie okaze ze beda dwie krezki to tez bede musiala na szybko cos znalezc a z tym moze byf problem :-\ choc we Wro jest kilka ofert pracy ale dostac sie gdziekolwiek tez jest ciezko.chcialabym tutaj rostac etat ale zobaaczymy czy jedna sie przeniesie blizej domu czy nie... tak to wlasnie jest wiecznie jakies dylematy.eh zycie... jeszcze moj maz od 26 tego bedzie oficjalnie bezrobotny i nie wiem jak szybko cos znajdzie hmmm. Jak nic nie znajde zostane tu gdzie jestem i bede chodzila ile dam rade. A pozniej moze dzialalnosc zaloze.zobaczymy...tez sie martwie. A co do plemnikow Twojego m to nie martw sie. Znajomej maz mial bardzo kiepskie wyniki mimo uprawiania lekkieto sportu. Nie palenia i nie picia i teraz jest w ciazy na polmetku ;-) wiec uszka do gory i trzymam kciuki za powodzenie :-)

Ja dzisiaj sie lepiej czuje wiec znow mysle ze pewnie nic z tego. Przeszly mi bole brzucha i pachwin za to cycki tylko podszczypuja i zaparcie mam.co mi sie zdarzalo tylko w ciazy i to na pozniejszych etapach. A do wigilli taakk daalleekko

Dziewczyny ja nie wiem czy jutro jeszcze bede miala mozliwosc wejsc wiec na wszelki wypadek juz dzisiaj zycze Wam zdrowych,pododnych Swiat Bozego Narodzenia w rodzinnym gronie i szczesliwego Nowego 2014 roku.Ja bede starala sie zagladac jak najczesciej sie da a zaraz po powrocie sie odezwe.Buziaki dla Was i jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego
Zobacz załącznik 599829Zobacz załącznik 599831

Załączniki

• Happy-New-Year.jpg
    Happy-New-Year.jpg
    49,5 KB · Wyświetleń: 25
Agniecha to chociaż jutro skorzystasz :) Ja prezenty zabawkowe zamówiłam na allegro :D

Brrrr ciężka walka faktycznie, ale i tak wierzę, że w końcu Wam się uda!! Często jest tak, że jak człowiek traci nadzieję, to wtedy jest taka niespodziewajka, albo ja sobie odpuszczasz na czas jakiś. Będzie dobrze, musi być i naprawdę naprawdę trzymam za Was ogromne kciuki &&&& :*

Aschlee wzajemnie Wszystkiego Naj Naj w Nowym ROku, zdrowych i spokojnych świąt w rodzinnym gronie :*

Dzisiaj moja noc skończyła się na 2h spania i to na raty. Położyłam się o 22. I co? No oczywiście przyjaciółka Mdłości sobie poszła, ale przyszła ta druga - Bezsenność. Przewalałam się na łóżku strasznie, ostatnia godzina jaką pamiętam to 1:48. Zasnęłam. O 3 moje dziecko stwierdziło, że czas na pobudkę i oczywiście przez nią również i ja nie spałam. Też nie mogła spać, kręciła się, wierciła... O 4 wrócił mąż z pracy, więc młoda chciała poprzytulać się do taty i wylądowała chwilowo u nas. Chwila się tak przeciągnęła, że o 6 dostając kolejnego kopniaka i nie śpiąc nadal wygoniłam ją do siebie... Pokręciła się z pół godziny i w końcu po 3,5h nocnych harców zasnęła to i ja mogłam spokojnie iść spać. O godzinie 8 obudziło mnie moje przypomnienie o lekach, które muszę wziąć i już stwierdziłam, że dalej nie zasnę, gdyż ból pleców skopanych przez me dziecię jest tak silny, że ledwo siedzę, a co dopiero leżeć. I tak otóż noc dzisiejsza upłynęła bardzo wolno i nieśpiąco... Zastanawiam się czy u Młodej to nawrót choroby czy może jedynie przeżywanie tego, że dzisiaj babcia przyjeżdża po pół roku niewidzenia jej tylko ewentualnie na Skype? Oby to ten drugi powód.

Także dziś noc pełna wrażeń, zobaczymy jak się dzień zakończy :D

Miłego piątku.

hej kobitki, mam do was pytanie, albo prosbe, poniewaz zapomnialam dzisiaj zmierzyc temp o 7 rano, zmierzylam ją o 9:30 (oczywiscie nie wstajac z lozka) no i teraz jak mam ją zaznaczyc na ovu ?? wybrac tą 9:30 o ktorej mierzylam i wpisac normalnie temp czy jakos przeliczyc ??

doska, nie pomogę Tobie, bo ja nigdy nie mierzyłam temperatury.

Aschlee, dziękujemy :* Tobie też życzę Zdrowych i Pogodnych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku 2014 :) abyś weszła w niego razem z fasolką :)

brrr, dziękuję :* Boje się w niedziele robić betkę, bo może nie pójść w górę ;/ &&&&&&& abyś dostała pozytywną odpowiedź :*

Starających się:25V '14=>7, V '14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12
Sierpień 2014:
natkusia,basik77,malgonia1,kobietka,Ulika,milka33, Malusiolka,Nikitka25,GosiaDr
Czekamy na potwierdz.:
Casablanca - @ 27.11

ewe_lina_d - @ 12.12
Ludzik - @ 15.12 14
Stellaa - @ 15.12
kontra - @ 16.12
Wonda - @ 17.12
fox - @ 18.12
joaro - 19.12

Grudzień

Nuuuśka - @ 20.12
watpliwosci3 - @ 20.12
6
ookatkaoo1993 - @ 22.12
kalisia - @ 23.12
Piaska - @ 24.12
Agaawa - @ 24.12
agniecha83 - @ 25.12
pati... - @ 25.12
leemoncia - @ 27.12
3
Aschlee25 - @29.12 3
Anka10222 - @ 30.12
Styczeń
Conti - @ 2.01 25
iwo - @ 2.01
Anna223 - @ 5.01
Olusia7982 - @ 6.01
emalia82 - @ 9.01
Gochson - @ 12.01 4
Poczekalnia
Dorcia,brrr85,anuszka,karotka,missiiss1301,doska1,
Arcala,Cyntia85,mimmoo,tamaguczi,melponea,
,nadzieja210,mychunia6,Amaliee,iwo,aureolcia, agamemnon,wandzia_23,aina110,celta,susel,malena100 ,Anula198815

reklama
hej dziewczynki :-)

w końcu chwila odpoczynku :-D

do pracy następny raz idę dopiero 2 stycznia :-D

wczoraj przez 4 h (po 8 h pracy) robiłam z teściową i szwagierką ciastka na święta, a potem godzinę sprzątałam :baffled: do domu wróciłam po 21, przygotowałam rzeczy na rano, wykąpałam się i poszłam spać...

moją siostrę przetrzymują w szpitalu do pon, a dziś miała wyjść... na razie marudzi, że chyba wykrakałam, że urodzi jeszcze w grudniu... najważniejsze, że dzieciątko zdrowe :-)

dziś jeszcze o 18 jedziemy z teściami na zakupy do Bielska :baffled:

a okresu dalej nie ma :-(
jak widzicie cały czas ciągle się u mnie coś dziej, ale czytam Was na bieżąco i kibicuję każdej z osobna :-)

Do góry