reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Pati Witaj. No to widzę naprawdę Ci się udaje cyrklować w płeć :) Miło widzieć jak ktoś chce mieć więcej niż jedno dziecko, bo w ostatnim czasie wydaje się, brzydko mówiąc, że "dzieci nie są w modzie", taka pogoń za pracą, a proszę tutaj będzie czwarta dzidzia :D Super.

Emailie cięzki ten Twój przypadek, ale trzymam kciuki.

Doska dziwny ten Twój wykres, nie wiem co Ci doradzić.

Straciatella również Wesołych i Spokojnych Świąt :)

Od rana do Was zaglądam i napisać nie mogę, bo ciągle coś mi wypadnie :p Jutro z Nadią na kontrolę i wszystko zależy od tej chwili czy już jej przechodzi czy nie, mnie się wydaje, że lepiej, ale nie sprawdzę czy nadal szmery w płucach czy oskrzelach są.

reklama
hej dziewczyny :-D

ja dziś byłam w pracy na 6, a potem na małych zakupach. Kupiłam sobie spryskiwacz konewkę :-D

straciatella fajnie , że zajrzałaś :tak: Ty już w 20 tyg normalnie szok :szok: jak ten czas szybko leci :-D

pati witaj :-D rozgość się :-)

ja się teraz mniej odzywam, bo tyle się dzieje :-)

Hej kobitki ja jak zwykle o tej porze pisze z wleczacego sie pociagu ;-)

Pati
Witaj!:-)

Malusiolka
No ba ze Cie lubie!:-D

Susel
KOPE la kochana :-) cos na ovufriendzie cie dopasc nie moge :-)

Wiecie co? Bola mnie pachwiny i co jakis czas brzuch czyli tak jak w poprzednich dwoch ciazafh od 5 dnia po owu... i wiecie fo? Tlupia jestem ale sie boje ze trafilismy :-\ kurcze a co jak mi sie nie uda przejsc gdzies indziej na umowe i zostane na zastepstwie? Przeciez mnie zwolnia jak sie dowiedza i zostane z niczym :-\ martwie sie troszku... i zaczyna mnie przerazac powoli mysl o drugim dziecku ;-) najbardziej to wlasnie o finanse sie boje

Straciatella, dziękujemy i Tobie też życzę Zdrowych i pogodnych Świąt :)

Miss, &&&&& aby było jak najlepiej :* Też miała ból w pachwinach, ale przy drugiej ciąży. Nie jest to przyjemne.

pati, podziw. Ja się martwię, że nie dam rady z 3-ką, a Ty planujesz mężem 4 dziecko :) U mnie też każde zaplanowane, ale nigdy nie celowałam w płeć (moja teściowa mówiła metodę na chłopaka). Fajnie by było mieć teraz chłopca, ale jak urodzi się dziewczynka też będziemy się cieszyć. Oby zdrowe :)

iwo, znając moje szczęście, to suwaczek jeszcze raz pójdzie do zmiany :-D:rofl2:

emialia, przepiałam Ciebie na liście i zaciskam mocno &&&&&& aby się w końcu udało :*

patki, wpisałam Ciebie na listę i życzę Tobie aby @ nie przylazła przez następne 9 miesięcy:)

Starających się:25V '14=>7, V '14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12
Sierpień 2014:
natkusia,basik77,malgonia1,kobietka,Ulika,milka33, Malusiolka,Nikitka25,GosiaDr
Czekamy na potwierdz.:
Casablanca - @ 27.11

ewe_lina_d - @ 12.12
Ludzik - @ 15.12 14
Stellaa - @ 15.12
kontra - @ 16.12
Wonda - @ 17.12

Grudzień

fox - @ 18.12
joaro - 19.12

Nuuuśka - @ 20.12
watpliwosci3 - @ 20.12
6
ookatkaoo1993 - @ 22.12
kalisia - @ 23.12
Piaska - @ 24.12
Agaawa - @ 24.12
agniecha83 - @ 25.12
pati... - @ 25.12
leemoncia - @ 27.12
3
Aschlee25 - @29.12 3
Anka10222 - @ 30.12
Styczeń
Conti - @ 2.01 25
iwo - @ 2.01
Anna223 - @ 5.01
Olusia7982 - @ 6.01
emalia82 - @ 9.01
Gochson - @ 12.01 4
Poczekalnia
Dorcia,brrr85,anuszka,karotka,missiiss1301,doska1,
Arcala,Cyntia85,mimmoo,tamaguczi,melponea,
,nadzieja210,mychunia6,Amaliee,iwo,aureolcia, agamemnon,wandzia_23,aina110,celta,susel,malena100 ,Anula198815

Pati jeśli opatentujesz szczegóły swojej metody planowania płci możesz zarobić miliony ! :-)

Dziewczyny u mnie nie dobrze syn wylądował wczoraj w szpitalu z zapaleniem płuc, ogólnym osłabieniem. nie jadł, leki zwracał ii ostatnie 24h już się nie podnosił z kanapy. Na razie nie ma żadnej poprawy. Albo constans albo pogorszenie. Strasznie mu spadły lleukocyty, właściwie jakby się nie bronił. Z racji oddziału zakaźnego mąż spędza z nim więcej czasu żebym ja czegoś nie podłapała. Właściwie to nawet nei czuje się jakbym była w ciąży, bo nie mam kiedy o tym pomyśleć....A tydzień temu była taka chwila radochy....pstryk i nie ma....

Trzymajcie kciuki.

Maluś podczytałam na szybko że wizytka wczoraj udana. Bardzo gratuluje!

Witajcie.

Ja tak tylko na chwilkę.

Straciatella - wow, to już za półmetkiem jesteś... ale ten czas leci :-)

Byłam dzisiaj u ginekologa, jak zapewne niektóre z Was wiedzą. No i gin zrobił mi usg dopochwowe, ciąży nie stwierdził, mówi, że wg niego @ powinna niebawem przyjść bo coś tam coś tam (nie pamiętam dokładnie co, bo gadał językiem lekarskim, ale coś z błoną jakąś tam )No i stwierdził wprost, że to było poronienie i jaki lekarz w ogóle mógł mi powiedzieć, że było inaczej... Jak mu powiedziałam o temperaturze, że mierzę, to powiedział, że mam nie mierzyć, zwłaszcza teraz. Dał mi skierowanie na beta hcg i kazał przyjść w styczniu.
I teraz moje pytanie - czy jak się ma skierowanie na betę, to jest ona darmowa czy jak ??

Malusiolka - także wszystko wskazuje na to, że nie dołączę do Ciebie póki co :-( Ale Tobie życzę wszystkiego dobrego

O kurczę, Nikkita, trzymam kciuki i za Ciebie i za młodego...

Wątpliwości - ja ciągle trzymam kciuki!! Nie ma @, jest nadzieja!! I tego, proszę, mi się się tu trzymać, tak? Ale byłoby super :-)

Emalia - bardzo dobrze, że lekarze się Tobą zajmą. Domyślam się, że jest Ci ciężko, ale nie poddawaj się, gdy w końcu lekarz chce Ci pomóc.... Może na coś wpadnie. Rozumiem, że badania robiłaś już po tych przypadkach z ciążami biochemicznymi? Myślisz, że to może być genetyka? Przecież masz dwójkę dzieciaczków. A jak było wtedy? Miałaś wtedy podobne problemy?

Olusia - podobno właśnie odchodzi się od badania prolaktyny z obciążeniem. Spytałam, bo się zastanawiałam o której pisałaś. Pewno pisałaś, ale ja wtedy troszkę się odizolowałam od forum - podchodzicie do in-vitro ze względu na problem męski czy kobiecy? Uda się, musi się udać!

Iwo - jak spojrzałam w necie, to lekarze mają jakieś leki na poprawę grubości endometrium - m.in. podaje się estrogeny. Dziewczyny polecają migdały i właśnie czerwone wino. Spokojnie, lekarz na pewno będzie próbował coś zaradzić. Jak nie to może lepiej poszukać lepszego....

Wandziu - no, lekarze są dziwni. Jak mamy im ufać? Ważne, że trafiłaś na takiego, co się zna.. i ważne, że Cię troszkę uspokoił. A to skierowanie na betę dawał Ci lekarz prywatny czy lekarz na NFZ? Jeśli, ten na NFZ, to na pewno nie płacisz.

U nas nerwowo. P. się coś łatwo wkurza. Cackam się z nim, a ten ni z gruszki, ni z pietruszki mi wyskoczył, że ostatnio się go bardzo czepiam. ???? No tak, wkurzyłam się, bo miał kupić kapustę - 2 wiaderka. Kupił jedno i zadzwonił, gdy wyszedł z ryneczku, ale jeszcze był w drodze do domu (ryneczek mamy 150 m od bloku!) i powiedział, że się nie cofnie po drugie wiaderko, bo nie. To było południe. Wrócił do domu i do 19 siedział na kanapie! Niby pierdoła, ale przez to zamiast robić kapustę, a potem pierogi i uszka w poniedziałek musiałam przestawić to na sobotę. Mam pół soboty, niedzielę i poniedziałek na resztę zakupów, zrobienie potraw na kolację wigilijną oraz wysprzątanie mieszkania (a jest kiepsko) - w tym roku kolacja u nas.
I od paru dni ma sfochowaną minę. Mówię do niego i nie odpowiada. Powtarzam to się denerwuje, że go zmuszam na wypowiadanie się na tematy, które go nie obchodzą. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Oj, bym mu chętnie z karpia przyłożyła. Nawet sobie to wyobraziłam :-D

Jeszcze miał parę innych nieprzyjemnych zagrywek. Eh, no zamiast dbać o to, by ten okres przed Świętami miał jakąś magię, to P. coś odwala. :no:

Wygadałam się, popłakałam i idę spać. Dobrej nocki, dziewuszki!

Ostatnia edycja:
karpiem nie zaboli :p lepiej tym wiadrem kapuchy :p chlopy widac ze sa z marsa :p

Moj Przemczik ma tak ze jak ja sie fochu.je to mnie uspakaaja a jak mi zdazy przejsc to wtedy on sie unosi duma :D i trwa to 10 razy dluzej :D

wczoraj sie poryczalam bo zrobilam wieczorem test (kupilam zapas 60 testow wiec moge i piec razy dziennie testowac dla swietego spokoju ) i zrobilo sie rozowe wyrazne przebarwienie wiec siknelam drugi raz i nic a w tym czasie z tego pierwszego zlosliwa kreska zniknela ;[

A mojemu lubemu akurat sie wzielo na czulosci jak ja probowalam pod swiatlo cos znalezc na tych testach i sie zaczal cwaniak dobierac :D wiec ja mu lapuche weeek i obrazilam sie poryczalam i poszlam spac ...
dzisiaj zwolnil sie z pracy wczesniej przywiozl bukiet kwiatow i nawet pojechal ze mna na zakupy :D

twojemu P. przejdzie niebawem i jeszcze mu glupio bedzie :p

powinni napisac ksiazke pt ' jak zrozumiec faceta i jego tok myslenia' :p

Ostatnia edycja:
Cyntia, mój na szczęście parę razy do mnie dzwoni jak jest na zakupach. Wie, że jak czegoś nie kupi to ciężko z nim będzie :-D Nie lubi słuchać mojego gadania :p Przeważnie jak się szybuje święta, to nerwowa atmosfera jest. Dobrze, że M w poniedziałek i we wtorek do 15-tej pracuje. Pomoże mi w przygotowywaniu jedzenia, albo zajmie się dziećmi :)

Wandziu <przytul> Przykro mi Kochana :( Miałam taką cichą nadziej, że jednak jesteś w ciąży, a okazało się, że poprzednio poronienie było :( Strach ufać lekarzom. Wiem co u mnie było. Trafił się palant, niby z doświadczeniem, a nie potrafił powiedzieć co mi jest + przez niego dostałam plamień i bólu jajników. Tylko ukatrupić głupka ;/ Kochana, a powiedział lekarz Tobie kiedy możecie zacząć staranka? Smutno mi się zrobiło :(

reklama
Do góry