reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

staraczki 2013 !

Bunny my z ogumieniem tez nie lubimy :-p Biedny Oliwierek ja bym wyslala esa ale z innego kraju chyba nie moge ...jak myslicie ???

Kobietka "owocowe rozmaitosci" slicznie brzmi a smakuje pewnie lepiej niz nazwa na to wskazuje ;-);-)

Ja sie wlasnie zastanawiam co na obiad zrobic...wypije tylko kawke i mykam na zakupy.

reklama
Czesc babeczki juz jestem powrociłam po weekendzie :)
Bunny u nas lepiej ze zdrowkiem ale został paskudny kaszel mi i Olafkowi !Niby w piatek bylismy u lekarza posuchał młodego i mnie i powiedział ze czysto gardło tez ok!
Diablica byłam u lekarza i nic z tych rzeczy co myslalam nie ma tylko kjaszel pozostał okropny!a co do szczepien to młody zaliczyl wszystkie!
Dobrze ze Twoja malutka juz nie dostaje tych zastrzykow i oby powrociła jak najszybciej do zdrowka bo widze ze miałas z nia problemy przez weekend!Mi tez sie wydaje ze marudziła Tobie na ząbki widocznie juz ja męcza a jeszcze ich nie widac!

Widze że na tapecioe był temat NADWAGA hm u mnie niestety tez pare kg zostało i nie moge sie ich pozbyc ale to dlatego ze nie mam motywacji!

Kobietko ale masz dobrze mąz cukiernik :)Pewnie pysznosci Tobie piecze !
Phoenix życzę zdrowka dla Stasia i oby męzulek szybko wrocił i pomogł w opiece !
Edytka trzymam kciuki za wyniki zeby szybko wszystko sie wyjasniło i to pozytywnie!

Podaje przepis M go brał z głowy więc postaram się jak najjaśniej napisać.

Owocowe Rozmaitości

Biszkopt:
1szklanka cukru
1szkl. mąki
5 jaj
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cukru waniliowego

ubić pianę z białek na sztywno dodać cukier+cukier waniliowy ,żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia piec w tortownicy 40-45 minut w 180 stopniach.

Krem:
kostka masła
pól szkl. cukru
budyń śmietankowy
1,5 szkl mleka

budyń gotujemy z mlekiem , masło ucieramy z cukrem dodajemy po łyżce zimny budyń

Posypka:
2 łyżki masła
paczka wiórek kokosowych
0,5 szkl. cukru
zrumienić wiórki z cukrem na maśle

Owoce: mogą być jakie tylko chcecie M dodał kiwi i brzoskwinie z puszki.

Krem podzielić na dwie częsci do większej ilości kremu dodać posypkę , do mniejszej (takiej żeby posmarować wierzch ) nic nie dodajemy, biszkopt przekrawamy smarujemy warstwą z posypką ,przykrywamy drugą połową biszkoptu smarujemy samym kremem , układamy kiwi i brzoskwinie pokrojone w plastry zalewamy galaretką wedle smaku jak wam się podoba M polał pomarańczową.

Ps- M zrumienił całą paczkę wiórek ,ale część zostawił bo wyszło za dużo więc gdzieś tak połowa paczki wiórek powinna wystarczyć.

Bunny ,Edyta my z M też nie przepadamy za ogumieniem ,ale jak mus to mus.
Karola- no pyszności robi ten mój M , kolację mi zrobi ,a nawet obiad ugotuje jak go chęć najdzie.
Wisieńka- witaj:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kobietka dzieki za przepisa,pewnie niedlugo zrobie te pysznosci :-p

Juz jestem po zakupach...A ja za chwilunie musze wyjsc po dzieci,wiec bede pozniej

Wisienka pyszny obiadek mmmm

Nie ma sprawy Edytko ,a do mnie chyba @ przylezie bo mnie coś brzuszek już pobolewa.
Weźcie mi dajcie kopa na zapęd bo miałam zacząć porządki przedświąteczne ,a mam lenia strasznego.

kobietka zapisałam i na pewno wypróbuję, czyta się smacznie. A jak tam z praca, nie odezwali się? I kopa na porządki daję. ja udekorowała u Emilku w pokoiku okno i częściowo ubrałam choinkę, musze kupic jutro jeszcze biały łańcuch i rózowe piórka lub na odwrót;-)
edytka zapraszam kochana, jak zwykle zostało
Karola ja bym chciała 5 kg i dałam sobie postanowienie do świąt bez słodyczy. Może coś to da bo ostatnio ciągle się objadałam ciasteczkami ze słonecznikiem prazonym w karmelu
Milcia zasnęła. Coś nie ma apetyciku ta moja królewna ostatnio. Ja wieszam pranie i zabieram się za dekorowanie girlandy a Pol wieczorem ją podepnie. Jak juz wszystko będzie pokończone porobię fotki i wstawię:tak:

reklama
Witam się i życzymy wszystkim dzieciakom i mamą dużo prezentów od Świętego Mikołaja. My dziś jedziemy na poszukiwanie Mikołaja, bedziemy szukac do portfela bólu. Milusia już jest malenką Panią Mikołajową i woła wszystkim hołhołhoł

Do góry