reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

staraczki 2013 !

reklama
Diablica - a goraczki nie ma w ogóle, czy tylko po paracetamolu? No i na co antybiotyk dostaje? Co do wyrzynania się ząbków to własnie kły (podobno, z własnego doświadczenia nie pamiętam ;-)) najbardziej bolą, więc niewykluczone, ze to właśnie to :-) Co do basenu to zazdroszczę, ze masz blisko - ja jestem wielki leniwiec i jak mam jechać autem na basen to mi sie nie chce :-( A powoli musze o tym pomyśleć, bo mam duuuużo kilogramów do zgubienia zanim zajdę w kolejną ciążę.. Największą masakrą jest to, ze w samej ciąży schudłam (tzn. przed ciażą ważyłam o 3kg mniej niż w dniu porodu), a po ciazy powoli powoli tyłam i teraz mam 16kg na plusie! A wszystko przez obżeranie się wieczorami i własnie brak ruchu.. Teraz i tak jest lepiej, bo końcem września miałam jeszcze o 4kg więcej, ale zaczełam chodzic do pracy to samo z siebie zaczęło spadać :zawstydzona/y: Jedynym moim pocieszeniem jest to, że jestem wysoka, więc az tak nie widać tej mojej tuszy, ale co prawda to prawda - mam nadwagę :dry: Oddawaj więc troche motywacji do basenu! :rofl:

Kobietka - mąż cukiernik to skarb :-D Najbardziej zazdroszczę tortów - bo na robienie ich nie mam talentu, cierpliwości i ochoty ;-) Ciasta i ciasteczka od dawien dawna robię z blogu MOJE WYPIEKI (Moje wypieki) i przyznam, ze wychodzą świetne - to nawet nie chwalenie siebie, bo przy wypiekach trzymam się ściśle przepisów, ale samych w sobie przepisów, które są superowe :-) No i trzymam kciuki za robotę!

Edyta - witam ponownie :-) Oby jak najszybciej udało Ci sie wyjaśnić sprawę tych plamień, a potem do dzieła :-D A z tym lusterkiem to zaszalałaś :-)

Bunny
- głosowałam już, choc miłośniczką kotów nie jestem ;-) Nie tak, ze Twoja Meggy mi sie nie podoba, ale ogólnie jestem raczej z tych pso-lubnych i koto-nie-lubnych ;-) Pytałaś o obiad: u mnie na tapecie od kilku dni gołabki, krokiety i fasolka po bretońsku - po prostu 30 listopada założyłam się z moim M, że do 15 listopada spokojnie możemy funkcjonowac nie robąc spożywczych zakupów (poza takimi codziennymi jak chleb, mleko, masło, śmietana i jajka) :-D A że zamrażalnik pełen to myslę, ze się uda :-D Jutro rozmrożę pierogi, pojutrze M zrobi kotlety z indyka (mamy układ, ze co drugi dzień M gotuje), potem jeszcze moga byc gołąbki, jakieś duszonki z piekarnika, w ostateczności polędwica wołowa z żurawiną i serem :-D No i nie moge się doczekać 15 kiedy M będzie musiał mi przyznać rację - o nagrodzie jeszcze pomyślimy ;-)

Wisienka - jeju, do tego lutego to niedaleko! Mam nadzieję, ze w pracy się wszystko ułoży i że będziesz w dodatku miała czas na BBoom :-D

Dziewczyny, przepraszam że nadrobiłam tylko ta jedną stronę (stad nie wszystkim odpisałam), ale jestem wymęczona po dzisiejszym dniu (M jest na kursie, a ja ze Stasiem zostałam sama), w dodatku Stasiu chory :-( A już za tydzień ma zostawać sam w żłobku, co znów się przesunie jesli kurcze w tym tygodniu chodził nie będzie.. A jutro dyżur. No przez ten kurs mojego M jestem tak wymęczona, ze bra słów - ale jeszcze tylko 2 tygodnie. Choc przyznam, ze jakos tak zima znów sprawiła (heh, myslę, ze to przez te krótkie dni, mało słońca, wczesne wstawanie itp.), ze jestem permanentnie wymęczona..

Kobietka to czekam na przepis i dziekuje z gory ;-)

Phoenix no nie da sie ukryc ojjj zaszalalam dobrze ze moje szalenstwo drogo mnie nie kosztowalo :-p
Ja tez mam pare kg na plusie,ale przejde na dietke po nastepnej ciazy bo teraz nie ma to najmniejszego sensu..
Niestety teraz mamy taki okres ze duzo osob choruje,mnie tez cos lapie :dry:Zycze zdrowka Stasiowi

Phoenix ja tez wole psy!!! juz pisałam ze to nie moj kotek bierze udzial w konkursie tylko Anaztazji (wiesz ktorej) laseczki z forum BB. zdrówka dla Stasia!!!

Diablica tez obstawiam zeby ! chociaz ten płacz po nocy to mi przypomnial jak mi kiedys Patryka zauroczyli. wtedy mogłam zaponiec o spaniu a mlody płakał jak by mi go ze skóry obdarli.

Kobieta oczywiscie przepis daj Tu na głownym bo ja tez chce ;-). pozazdroscic meza moze chcesz go wynajac na troche? oczywiscie na razie tylko w celach gastronomicznych - cukierniczych:-)

nie mowcie o kg na plusie bo mi az wsyd :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

lece laseczki nyny . wrocilismy z gosci o 22 i ostatkiem sil jeszcze do Was zajrzałam bo nie moglam wytrzymac.

a to tak na jutro http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1170063,quotsuper-pies-super-kotquot-glosujemy-meggy,galeria,1781489,id,t,tm,zid.html?ocena=1&klu cz=86b53af3739f2839c6a8ab8425caac3d

Ostatnia edycja:
Bunny wkleilam adres na Facebooka i poprosilam znajomych o klikanie w linka,...wiem ze kilka osob kliknelo bo MEGGY jest juz na pierwszym miejscu;-)

A ja za chwile klade sie spac, wiec do juterka dziewczynki milych snow papapa

Phoenix- dzięki faktycznie mój M to skarb:tak:
Edytko- w poniedziałek dam przepis bo dziś za bardzo nie mam czasu ,ale na jutro obiecuję:tak:
Bunny- proszę bardzo mogę Ci go wynająć;-)

Przepis umieszczę oczywiście tutaj, ciasto było pycha okrągłe zrobione w tortownicy mój M lubi takie okrągłe ciasteczka robić.Jak wam mija niedziela?

Diablica dobrze ze nocka spokojniejsza ;-) moim zdaniem jest to ten skok rozwojowy :tak:

Kobietko nie spiesz sie z tym przepisem,jak bedziesz wolniejsza to wtedy go nam napiszesz...
A niedziela mija spokojnie Natan jeszcze spi,mnie meczy katar cale szczescie ze tempki i zlego samopoczucia brak .Mezus pojechal do pracy a ja z dziecmi sama zostalam :-p

reklama
Do góry