reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

staraczki 2013 !

Witam południowo. Mila śpi a ja nastawiłąm obiadek: duszona wołowinka w sosie ziemniaczki i buraczki, zupka wczorajsza:-D i z jogurcikiem siadam się pożalić.
Już niedługo mój powrót do pracy jak pisała no i okazało się, ze dziewczynie, która mnie zastępuje szef obiecał prace na stałe. Super!!!! Ona jak szła za mnie na zastępstwo obiecała mi, ze nie podłozy świni a szef , ze mam gwarantowane miejsce w firmie. I cóż okazało się, ze będę teraz musiała pracowac w nieprzyjemnych warunkach. Zwolnić mnie nie zwolnią bo zmniejszam wymiar pracy co mi gwarantuje miejsce w firmie przez rok , no chyba, ze dyscyplinarka lub likwidacja firmy ale praca w takich warunkach to będzie horror. mam nerwy straszne az mnie w brzuchu wierci:-:)wściekła/y:
Karola zdrówka kochana i kurujcie się ostro
kobietka dziękuję za wsparcie i światełko dla Dzwoneczka. pewnie moja mama go w niebie rozpieszcza:tak:. Ja już nogami przebieram za tymi świętami , pierwszymi od lat gdzie przybyło kogoś do naszego stołu a nie ubyło:-:)tak:
diablica ty masz sie z tym netem kochana, nożesz kurcze i szlak

reklama
Diablica- ok czekam na wielką nominację:-D
Karola- dzięki , no w mojej mieścinie strasznie ciężko o pracę:tak:,ale mam cichą nadzieję ,że coś znajdę ja zwykle coś znajduję pod koniec roku poprzednią pracę tak znalazłam i od stycznia zaczynałam, więc może się uda z tym sklepikiem w końcu coś bym robiła poza praniem , sprzątaniem i gotowaniem.

Ja już pomału się szykuję na świąteczne zakupy , można już pomału kupować, przyprawy jakieś takie rzeczy z długą datą ważności, myślałyście już o menu na święta?U nas tradycyjnie wszystko na ostatnią chwilę pewnie będzie no na pewno , śledziki w śmietanie , w occie i w oleju, rybka smażona, ryba po grecku , pierogi, zupka kompocik lub grzybowa ,babcia pewnie uszykuje kutie i tak trochę brak mi pomysłu na te kilka potraw tak żeby było 12 -ście może powiecie co tam u Was się szykuje to bym podłapała przepisik jakiś:)
Wisieńka- to współczuję sytuacji w pracy , nie fajnie będziesz miała , ale dasz radę może nie będzie tak źle.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kobietka no niestety a i u nas o prace cięzko, a ja cholera musze zarabiać i to nie najgorzej:wściekła/y: A jaki sklepik planujesz? U nas są lokale do wynajęcia 200m od domu i zastanawiała sie czyby coś samemu nie zadziałć ale boję się to raz a dwa nie wiem co

Wisieńka- jakikolwiek sklepik pracowałam w sklepie spożywczym i podobała mi się ta praca z tym ,że ja podczasz choroby zrezygnowałam z pracy i teraz żałuję , może mogłabym zapytać czy mogę wrócić ,ale jakoś mi tak głupio , zresztą to była praca na pół etatu ,a wolałabym teraz coś na cały etat żeby więcej kasiorki wpadło chciałabym moją pensję poodkładać na dzidziusia.Może otwórz coś czego w okolicy nie ma:tak:.

Wisnienka to przechlapanie i nie dziwie sie ze wisielczy humorek zagoscił u Ciebie!Ja normalnie bym rozszarpała ta laske co Ciebie zastapiła a przy okazji i Twoje szefa za to co zrobił no ale coz skoro ciezko o prace to lepiej miec troszke gorsza niz wogole byc bez!dasz rade a w miedzyczasie mozesz szukac czegos innego !

Ko0bietka u mnie nie obedzie sie bez karpia smazonego barszczyku pierozkow z kapustka i grzybami zupy z karpia sledzikow rybki po grecku a reszte bede myslała co tu nowego postawic na stół:)

kobietko cięzko z tym bo u nas małe maisteczko do wro niedaleko o prócz tego są;lidl, biedronka, netto, eko, interarche, tesco, brico marche dwie sieciowe drogerie i tani market odziezowy plus 2 razy w tygodniu wielki targ. myślałam o kawiarni-cukierni gdzie można by zjeść też hamburgery i zrobić dzieciom urodziny, tego brak ale za dużo trzeba inwestować.
Karola a do tego po prsotu przykro. No ale dam radę a pracy zamiast szukac to dociągnę do ciązy a potem to już voila:-D

U nas na wigilię obowiązkowo ; kutia, uszka z grzybami i barszczyk, grzybowa z ziemniaczkami, pierogi z kapustą i grzybami, karp, kulki z karpia w galarecie, sandacz, łosoś, war....ciasta, sledziki i coś nowego

Wisieńka- czyli taka mieścina jak i moja:tak:
Dziewczyny!!!! dziś o 18tej mam rozmowę o pracę dzwonili z tego sklepiku trzymajcie kciuki bardzo proszę.Lecę wydrukować cv będę później.Buziaki.

Kobieta trzymam mocno trzymam kciuki &&&

Wiesieńka no co za malpa z tej baby . ja bym jej cos powiedziala a dopiero w razie koniecznosci łeb wytarmosila.

karola zdrowka

ja wlasnie wrocilam z miasta Koło . kupilam sama spożywkę + pampersy i stracilam kupe siana:szok::szok::szok: . sama nie wiem na co te pieniadze ida :angry::angry::angry:

aha Piotrek przyjechał i juz zdarzyliśmy sie pokłócić a potem pogodzić:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry