reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

staraczki 2013 !

Nie ważne czy się coś używa tzn. testy czy nie ważne żeby zajść w ciąże:-) co do żylaków to trochę przegrana sprawa bo one wracają . Ja mam pod lewym kolanem i juz były dwa razy operowane , ostatnio w marcu i doktorek mi powiedział że i tak się po raz trzeci spotkamy ( no chyba ze sie nie zgłoszę)

reklama
Witam Kobitki:)
Kolacja jak najbardziej Udana:).... pozwoliłam sobie nawet wypić dwie lampki wina - a co.... w końcu już nie jem leków od tygodnia - dzisiaj czuję się bardzo dobrze aczkolwiek drgawki i zawroty jeszcze występują ale już chyba w mniejszym stopniu:)
Marcia Ale jaja z tym 15-letnim tatusiem:) i planowane w dodatku kuźwa muszę powiedzieć to mojemu prawie 30 letniemu meżowi (bojączka jedna) - prawie bo dokładnie za 5 dni kończy 30 i z tej okazji imprezka w niedziele:) Obiadek Dla rodziców teściów i rodzeństwa, torcik, zimna płyta i cosik mocniejszego... a co:).... Niech się chłopak cieszy. tez sie zalogowałam na ten Ovufriend ale faktycznie tylko pierwszy miesiac darmowy zrobiłam sobie szybki wykresik no i wyszło ze sobota niedziela poniedziałek wypadały mi dni płodne - a jajniki w niedziele to mnie tak bolały jak nigdy - już myślałam ze może jakieś zapalenia jajnika mam czy coś podobnego ale na szczeście przeszło... przynajmniej wiem że jak bolą to ze można wtedy działać:)
Miłego wieczorku życzę ja posiedzę jeszcze chwilkę a potem zmykam do wanny:)

Dobry wieczor!

Nie bylo mnie troche, ale ciagle cos na glowie... ;-) Za nami urodzinowy weekend. :-)
A ja dzis zrobilam badania hormonalne i czekam na wynik!

Za wszystkie staraczki trzymam kciuki!

aniołku ja już jestem zalogowana którys miesiac na ovufriend i nie musiałam za nic płacić, podstawowa wersja (rtóra równiez jest świetna i baaardzo czytelna) jest zupełnie za darmo. Takze jeszcze raz polecam dziewczyny!

mary &&&&&&&&&&& trzymam kciuki za idealne wyniki :-)

Dobry wieczor!

Nie bylo mnie troche, ale ciagle cos na glowie... ;-) Za nami urodzinowy weekend. :-)
A ja dzis zrobilam badania hormonalne i czekam na wynik!

Za wszystkie staraczki trzymam kciuki!

Jakie konkretnie hormony robilas? Robilas je na NFZ czy prywatnie? Bo ja w poniedziałek idę do ginekologa i chce tez porobic hormony.
Paulinka109 jakie opcje są dostępne w darmowej wersji ovufriend?

Dzien dobry!

Komu kawki? :-)

5.jpg

Jakie konkretnie hormony robilas? Robilas je na NFZ czy prywatnie? Bo ja w poniedziałek idę do ginekologa i chce tez porobic hormony.

Marcia - ja nie mieszkam w PL, wiec u mnie jest inaczej z placeniem za badania. ;-) A robilam LH, FSH, hormony tarczycy, estradiol, progesteron i chyba tyle. Dobrze by bylo jeszcze zrobic prolaktyne, ale mi moja lekarka nie zlecila... :sorry2: Powodzenia!

Paulinka - dziekuje, kochana! A Ty jak sie czujesz?

Sylwia - mam nadzieje, ze wszystko z nerka pod kontrola!

Mary a gdzie mieszkasz? bo ja sie musze wybrac wlasnie na tarczycowe.... tzn moj fizioterapeuta ktory mnie leczy na stope juz dobre dwa miesiace i wazy mnie co tydzien i kazde zapisywac co jem zastanawia sie czemu tyje... tyle cwicze a jem tyle co nic... no i mu sie wygadalam ze jakos 7 letnie dziecko mialam problemy z tarczyca nagle zaczelam tyc tak jak teraz i dali mi tabletki sie uspokoilo i tyle... a potem jak w ciazy bylam to widocznie znowu cos sie poroboilo bo od tego czasu tyje od niczego... a zreszta wiecznie sie poce wypadaja mi wlosy i mam luszczyce... z tym ze moj GP pewnie stwiewrdzi ze wyniki sa spoko bo tak.... zawsze tak mowi... ostatnio byly spoko a jak poprosilam o kopie to sie nagle okazalo ze mam anemie i malo witaminy D.... ale byly spoko bo nie byly duzo ponizej normy :angry: wiec che zrobic u mojego GP i wybrac sie do Endokrynologa....

Witam:)
Jakis dzisiaj ponury dzionek za oknem.... a ja strasznie senna jestem... mam ochotę wrócić po pracy do domu i przeleżeć reszte dnia pod kocem przed TV i laptopem:)...
Muszę jeszcze ogarnąć listę zakupów na niedzielną imprezę.... ehhh... Dzis mężuś zapuścił takie hasło że wymiękłam... jesteśmy pół roku po przeprowadzce i cały czas coś modyfikujemy przestawiamy no i jak zwykle rano sprzeczka o sprzęt grający mojego meża on chce żeby i kolumna ( wys na 1 m i szer na 30 cm) stała pod oknem a nie tak jak do tej pory przy stoliku RTV no i oczywiście jadka że mu wypieprze te jego sprzęty bo tylko zagracają salon - a On na to to trzeba było sobie znaleść faceta z walkmanem hahahaha do tej pory się z tego śmieje... On ma nieraz takie hasła ze boki zrywać:)
Pozdrawiam i miłego dnia:) P. S. A na koniec dowcip który czytałam rano:)
Rodzina siedzi przy obiedzie. Syn pyta ojca:
- Tato, ile jest rodzajów biustów?
Ojciec, nieco zaskoczony, odpowiada:
- Cóż, właściwie trzy, zależnie od wieku kobiety: jak ma 20 lat są jak melony, okrągłe i twarde. Jak ma 30-40 lat są jak gruszki - wciąż ładne, ale nieco wydłużone, a po 50-tce są jak cebule...
- Cebule? - dziwi się syn.- Tak, patrzysz i płaczesz. Wkurzyło to nieco żonę i córkę, która zapytała matkę:
- Mamo, a ile jest rodzajów ptaszków?
Mama uśmiechnęła się i odpowiedziała:
- Też trzy, zależnie od wieku faceta - u dwudziestolatka jest jak dąb - twardy i potężny. Jak facet ma 30-40 lat, jest jak brzoza - elastyczny, ale niezawodny, a po 50-tce jest jak choinka na Boże Narodzenie
- Jak choinka? - dziwi się córka.
- Tak, drzewko jest martwe, a bombki wiszą tylko dla ozdoby...

reklama
mary dziękuję, czuje się bardzo dobrze :-) Jedynie od jakichś kilku dni nie mam apetytu specjalnie ale mdłości i wymioty mnie omijają jak dotąd :-) Piersi to masakra, bolą przeokrutnie, są już przynajmniej o 2 rozmiary wieksze (a gdzie tam jeszcze!!:shocked2:) sutki czasem szczypią i są mega wrażliwe, ale przy synku miałam tak samo. Generalnie jest świetnie :-)

Do góry