reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

staraczki 2013 !

na początek chciałabym się przywitać ze wszystkimi stałymi tu bywalczyniami ! :) (mój wątek został do Was "przerzucony")

ja starając się od stycznia w okolicach września będę mamą ;) mąż się strasznie cieszy, bo on wrześniowy :) liczę na to, że uda się od razu. ta utracona ciąża udała się zaraz w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji (tradycyjnej! nie hormonalnej).
pam_x_pam podziwiam Cię, że planujesz tyle wyczekać, aż tak chyba nie dałabym rady. ale co się odwlecze to nie uciecze. lepiej być przygotowanym pod każdym względem, żeby jak najlepiej oddać się nowemu zajęciu i skupić na tym co najważniejsze :)

reklama
Paniusia ja najchetniej juz teraz bym dziecie tworzyla... ale jak chce miec czas dla dziecka... a nie ze bede na uczelni wiekszosc czasu a dziecko bede widywac tylko wieczorami i w weekendy... nie chce byc weekendowa mamusia.... wiec poczekam :) szybko zleci :)

ja coraz poważniej myślę o tym, że może już w grudniu. nie czekać tych przepisowych trzech a dwa cykle.
ja mam wszystko ustabilizowane praca, dom. dlatego ciąża byłaby największym szczęściem.
tylko z tymi wcześniejszymi próbami to jest na zasadzie "chciałabym a boję się". moje wyniki w większości (oprócz kilku jeszcze nie zrobionych) są ok. wszystko się pięknie wygoiło. łykam specjalne witaminki dla kobiet w i planujących.
ale uważam też, że jeśli ktoś nie ma pewności czy to już, nie powinien się spieszyć. również nie chciałabym być 'weekendową mamą' ;) wręcz mama i teściowa śmieją się, że jak już będzie dziecko to chyba nawet nikomu nie pozwolę podejść, bo sama :D

ja bym najchetniej juz teraz :) ale jak pisalam... poczekam :)
Ja nawet nie wiem ile trzeba odczekac bo stracie.... ja juz 4 lata czekam wiec chyba wystarczy...
A witaminek jeszcze nie lykam zaczne w nowym roku moze kwas foliowy lykac... napewno 3 miesiace przed wyjeciem implantu bede lykac :) mam nadzieje ze nam sie szybko uda :)

Witam.
Ja również będę się starać o dziecko w przyszłym roku. O drugie dziecko. Tak do końca jeszcze chyba nie jestem gotowa dlatego odwlekam decyzje przynajmniej do wiosny ale juz nastawiam się psychicznie :) Zakupiłam zestaw witamin i mam w planie zadbac o odpowiednio zbilansowana diete - a z tym bedzie troszke ciezej ;)

Pam widze że masz różne myśli co do tego kiedy zacząć starania :) a co Ci szkodzi zacząć łykać witaminy i kwas foliowy wczesniej??? Kwas foliowy to podstawa, zacznij przynajmniej 3 miesiace wczesniej i pamiętaj ze jesli bedziesz go jesc nawet rok to nic Ci to nie szkodzi ale jesli 2 miesiace za krótko to szkoda dla dziecka moze byc wielka. Oczywiscie nie ma reguły ale pamietaj o tym. Ja wczoraj nabyłam i tez zaczynam łykac :)

mi lekarz polecił od raz, zapobiegawczo albo kwas albo właśnie zestaw witamin. to na pewno nie zaszkodzi. a przynajmniej przygotuje organizm.
4 lata czekania to naprawdę długo. nie ma określonego czasu. od strony medycznej są to 3-6 miesięcy, ale takie wydarzenia zostawiają ślad w psychice i to jest najważniejsze- czy kobieta czuje się na siłach :)

reklama
Do góry