reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

staraczki 2013 !

Hej witam się.
Chciałam założyć nowy wątek, dla tych które dopiero maja w planach zacząć się starać w przyszłym roku ale tu nas przerzucili... nie wiem czy to dobrze czy źle :)
Widze że Gosiula masz córeczke w podobnym wieku jak ja. Czy starasz sie juz o drugie dziecko, chciałabys druga coreczke czy synka?
Chciałabym znalesc bratnia dusze ktora podobnie do mnie marzy o chłopcu :(

reklama
Czesc dziewczyny!!
Widzę sporo "nowych twarzy", witam serdecznie!! :-)

Co do płci to ja słyszałam i czytałam takie opinie że gdy przytulamy się przed owulką to na dziewczynkę a jak w dniu owulki to na chłopca. U mnie by się niby sprawdziło bo kochalismy sie w dniu owulki i mamy synusia ale ile w tym jest prawdy to trudno określić ;-) Ja w to nie wierzę... Wydaje mi się ze specjalne pozycje, dieta itd nie sa bardzo skuteczne... Poprostu jedna mama np stosowała takie i takie pozycje, i udało się bo jest chłopak, będzie polecała tę metode na poczęcie syna. Na innej kobiecie moze się to zupełnie nie sprawdzić. Szanse są 50-50 więc pozostaje nadzieja ;-) Nie zaszkodzi poprobować róznych metod, najważniejsze jednak zby się nie nakręcać, że dzięki temu powinien być chłopak.

Dzien dobry wszystkim!

Jord - kochana, jak milo Cie widziec! :-) Powoli planujemy juz pierwsze urodzinki Mii chyba na 17 listopada. ;-) Ale jeszcze sporo przede mna, aktualnie szukam przepisu na torcik, ktory i ona by mogla zjesc, czyli bez laktozy, jajek, glutenu... :eek: A Ty jak sie czujesz?

Paulinka - wlatuj do nas czesciej! ;-) Ja slyszalam teorie, ze przed owulka i w dniu owulki na dziewczynke, zas po pozytywnym tescie owulacyjnym czekamy minimum 12 h i wowczas sexik na chlopczyka. U nas akurat ta teoria by sie sprawdzila, bo bo bylo przed owulka i w dniu i mamy nasza niunie. ;-)

Milego dnia!

Witam!
Zuza zanim zaczęliśmy się starać to oczywiście chłopczyk byl w mojej głowie ale teraz to mi już wszystko jedno byle bylo i zdrowe sie urodzilo.
Jordziku chętnie na betę bym poszła ale u mnie to niczym wyprawa bo na miejscu nie mam gdzie zrobic a wyjazd do miasta niemozliwy bo nie mam z kim córy zostawić dlatego pozostaje mi czekać i zatestować jeszcze raz ale jakoś tak nie nastawiam się...
Ale się tu zrobilo fajnie im więcej nas tym weselej i lepiej!

Pam,
ja przygotowując się do ciąży poszłam na badania hormonalne, podleczyłam prolaktynę, usg, cytologia. Kwas foliowy i zdrowsza dieta

ja bym z checia poszla na badania hormonalne itp czy nawet usg. Cytologi mi nie zrobia bo jestem za mloda ( mam 20 lat) a tutaj robia od 25 roku zycia bo reszta jest szczepiona (ja nie bo jak zaczeli szczepic moje kolezanki z klasy to ja mialam juz 18 lat) i duuupa.... prywatnie ginekologow nie ma chyba ze wybule 150euro na polskiego...lecznie proklatyny? a cio to? moja mama miala wysoka bez i z obciazeniem i nic nie zrobili dopuki nie trafila do szpitala. Eh dobrze ze do wielkanocy 2013 jeszcze troche czasu to moze wszysktko porobie pomalu.....

Witajcie dziewczynki ja już się obrobiłam w domku no może jeszcze papryczki dołożę bo mi mało wyszło, widzę nowe twarze :-) ,a raczej nicki bardzo fajnie pozdrawiam i życzę miłego dzionka :)

reklama
MAry,
jako tako się mam. Dziś mnie gardło boli i chyba przeziębienie idzie :szok:
Jadę do rodziców, niech mnie mama kuruje ;-)
Torcik rzeczywiście ciężko z takimi ograniczeniami :/ Mam nadzieję, że z wiekiem Mia wyrośnie z alergii

Jord - ciezko, ciezko, ale dajemy jakos rade, a i z tortem jakos sie uda - teraz nawet dla alergika tort zrobisz. :tak: Sa rozne produkty zastepcze na szczescie. :tak:

Ja zmykam na wieczorny relaks. Mia juz na gorze zasypia, mam nadzieje, ze bedzie spokojnie spala, bo ostatnio niespokojna... :zawstydzona/y: Moj M. w drodze do domku z delegacji, jupiiii! :-)

Milego wieczorku!

Do góry