reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

staraczki 2013 !

Hej witam się.
Chciałam założyć nowy wątek, dla tych które dopiero maja w planach zacząć się starać w przyszłym roku ale tu nas przerzucili... nie wiem czy to dobrze czy źle :)
Widze że Gosiula masz córeczke w podobnym wieku jak ja. Czy starasz sie juz o drugie dziecko, chciałabys druga coreczke czy synka?
Chciałabym znalesc bratnia dusze ktora podobnie do mnie marzy o chłopcu :(

reklama
Czesc dziewczyny!!
Widzę sporo "nowych twarzy", witam serdecznie!! :-)

Co do płci to ja słyszałam i czytałam takie opinie że gdy przytulamy się przed owulką to na dziewczynkę a jak w dniu owulki to na chłopca. U mnie by się niby sprawdziło bo kochalismy sie w dniu owulki i mamy synusia ale ile w tym jest prawdy to trudno określić ;-) Ja w to nie wierzę... Wydaje mi się ze specjalne pozycje, dieta itd nie sa bardzo skuteczne... Poprostu jedna mama np stosowała takie i takie pozycje, i udało się bo jest chłopak, będzie polecała tę metode na poczęcie syna. Na innej kobiecie moze się to zupełnie nie sprawdzić. Szanse są 50-50 więc pozostaje nadzieja ;-) Nie zaszkodzi poprobować róznych metod, najważniejsze jednak zby się nie nakręcać, że dzięki temu powinien być chłopak.

Dzien dobry wszystkim!

Jord - kochana, jak milo Cie widziec! :-) Powoli planujemy juz pierwsze urodzinki Mii chyba na 17 listopada. ;-) Ale jeszcze sporo przede mna, aktualnie szukam przepisu na torcik, ktory i ona by mogla zjesc, czyli bez laktozy, jajek, glutenu... :eek: A Ty jak sie czujesz?

Paulinka - wlatuj do nas czesciej! ;-) Ja slyszalam teorie, ze przed owulka i w dniu owulki na dziewczynke, zas po pozytywnym tescie owulacyjnym czekamy minimum 12 h i wowczas sexik na chlopczyka. U nas akurat ta teoria by sie sprawdzila, bo bo bylo przed owulka i w dniu i mamy nasza niunie. ;-)

Milego dnia!

Witam!
Zuza zanim zaczęliśmy się starać to oczywiście chłopczyk byl w mojej głowie ale teraz to mi już wszystko jedno byle bylo i zdrowe sie urodzilo.
Jordziku chętnie na betę bym poszła ale u mnie to niczym wyprawa bo na miejscu nie mam gdzie zrobic a wyjazd do miasta niemozliwy bo nie mam z kim córy zostawić dlatego pozostaje mi czekać i zatestować jeszcze raz ale jakoś tak nie nastawiam się...
Ale się tu zrobilo fajnie im więcej nas tym weselej i lepiej!

Pam,
ja przygotowując się do ciąży poszłam na badania hormonalne, podleczyłam prolaktynę, usg, cytologia. Kwas foliowy i zdrowsza dieta

ja bym z checia poszla na badania hormonalne itp czy nawet usg. Cytologi mi nie zrobia bo jestem za mloda ( mam 20 lat) a tutaj robia od 25 roku zycia bo reszta jest szczepiona (ja nie bo jak zaczeli szczepic moje kolezanki z klasy to ja mialam juz 18 lat) i duuupa.... prywatnie ginekologow nie ma chyba ze wybule 150euro na polskiego...lecznie proklatyny? a cio to? moja mama miala wysoka bez i z obciazeniem i nic nie zrobili dopuki nie trafila do szpitala. Eh dobrze ze do wielkanocy 2013 jeszcze troche czasu to moze wszysktko porobie pomalu.....

Witajcie dziewczynki ja już się obrobiłam w domku no może jeszcze papryczki dołożę bo mi mało wyszło, widzę nowe twarze :-) ,a raczej nicki bardzo fajnie pozdrawiam i życzę miłego dzionka :)

reklama
MAry,
jako tako się mam. Dziś mnie gardło boli i chyba przeziębienie idzie :szok:
Jadę do rodziców, niech mnie mama kuruje ;-)
Torcik rzeczywiście ciężko z takimi ograniczeniami :/ Mam nadzieję, że z wiekiem Mia wyrośnie z alergii

Jord - ciezko, ciezko, ale dajemy jakos rade, a i z tortem jakos sie uda - teraz nawet dla alergika tort zrobisz. :tak: Sa rozne produkty zastepcze na szczescie. :tak:

Ja zmykam na wieczorny relaks. Mia juz na gorze zasypia, mam nadzieje, ze bedzie spokojnie spala, bo ostatnio niespokojna... :zawstydzona/y: Moj M. w drodze do domku z delegacji, jupiiii! :-)

Milego wieczorku!

Do góry