reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

staraczki 2013 !

reklama
Witam!
Wiem wiem, jest już temat Starania 2013 i o Planowaniu płci też już jest, ale zaglądnęłam na te wątki... dziewczyny które miały starać się od nowego roku mają już dzieci albo są w ciąży i świetnie się znają a na wątku o planowaniu płci tez już zmiana tematu. Z resztą zauważyłam że z reguły jest na odwrót, dziewczyny mają już syna albo dwóch i starają się o córki :)
Więc... mam 3,5 letnią córeczkę i marzę o synku. Marzę w dosłownym tego słowa znaczeniu. Planujemy z mężem starać się o drugie dziecko dopiero w połowie przyszłego roku ale już teraz szukam wszelkich informacji na temat tego jak zwiększyć szanse na chłopca. Obawiam się, że mąż mi w tym nie pomoże bo jest mu to obojętne. Od razu chciałabym się wytłumaczyć że moja córka jest dla mnie całym światem i drugą córkę bez wątpienia również pokocham całym sercem - co nie zmienia faktu że marzę o synku i zamierzam dołożyć wszelkich starań aby to marzenie spełnić, więc tych, którzy chcieliby tu zaraz napisać "Uważaj żeby Bóg Cię nie skarał" od razu proszę o powstrzymanie się od komentarza.
A więc jak tam? Jest ktoś kto jest równie zainteresowany tematem powiększenia rodziny o syna w 2013? Chętnie poznam. Zapraszam do rozmów :)

Czesc :)
Ja tez mam zamiar sie starac w 2013 :) teraz mam implant antykoncepcyjny ale wyciagam okolo lipca 2013 i zaczynam staranka :) tez bym bardzo chciala synka ale co bedzie to pokocham :) bedzie to moja druga ciaza ale pierwsze dziecko gdyz moja coreczka opuscila nas. Wiec wszelkie info na temat chlopca i planowania na chlopca chetnie bym przeczytala tylko nie wiem gdzie szukac :) takze jestem z toba!!

no to i ja sie pisze
my tez zaczynamy starania od przyszlego roku ale zobaczymy co z tego wyjdzie a co do chlopaka to ja bym bardzo chciala
fakt faktem juz mamy synusia ale jest aniolkiem i taki maly chlopczyk tylko ziemski by nam sie sprzydal ale jak bedzie kolejna corunia to tez bedzie super wazne zeby bylo zdrowe i donoszone do konca:tak:

Magda - witam :) też jestem tutaj nowa - właśnie do mnie dotarło, że my już się "znamy" ;)

Gosiula - ja też nadal trzymam kciuki! Choć trochę się martwię, że wszystkie Cię tutaj pocieszamy a jak się okaże, ze jednak się nie udało, to tym bardziej będzie Ci smutno.

Ja powoli zbliżam się do kolejnej @ Z moich ostatnich obserwacji wynika, że owulację mogę mieć dopiero około 20dc (co by się w sumie mogło zgadzać..) i tak sobie myślę, że może uda nam się już załapać z pierwszymi próbami na kolejny cykl? Im szybciej tym lepiej!

Ostatnia edycja:
Fajnie że sie odezwalyscie.
Przykro mi dziewczyny z powodu Waszych strat :(
Jesli chodzi o mnie to córke planowalam w sensie planowalismy dziecko i udalo sie przy pierwszym podejsciu. Jeszcze na wakacjach nie chcialam myslec o drugim dziecku ale moj M juz powoli naciska no wiec mysle o przyszlym roku. A ze z natury jestem takim planowaczem, wszystko mam zawsze w zyciu poukladane i zaplanowane takze i do kolejnej ciazy chce sie przygotowac.
Mam nadzieje ze bedzie nas wiecej :)

Ja szczerze mowiac nawet nie wiem jak powinnam sie przygotowac do ciazy.... napewno troche schudnac (mam nadwage po depresji) i moze jakies badania zrobic ale tutaj w Irlandii nikt mnie na badania nie wysle.... a do polski nie mam jak jechac =/

reklama
Do góry