reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

staraczki 2013 !

Mi się zawsze marzyło rodzić w maju i poprzednim razem prawie trafiłam bo termin miałam na kwiecień to blisko maja ,ale to była taka wpadka trochę bo najpierw się staraliśmy potem już przestaliśmy bo i tak nic nie wychodziło i poprzednim razem właśnie tak samo jak teraz M zrobił ,że najpierw mnie dopadł ,a potem gumkę założył więc myślałam ,że ciąża niemożliwa ,a jednak....i teraz zrobił to samo może to jego przepis na bobasa nie wiem , ale powtórzyła się sytuacja no i fakt ja mam problemy z tarczycą więc tak od razu nie zajdę podejrzewam ,ale zrobiłam badania ,żeby w razie ciąży wiedzieć na czym stoję.

reklama
Souillac- można poronić dlatego ja robię badania i dzwonię do endo od razu w razie pozytywnego testu o ile będą nie takie jak być powinny bo jak będą w normie to znaczy tsh poniżej 2 to będzie ok no i ft3 i ft4 też powinno być w normie bo to ważne dla ciąży.Nie chcę panikować na zapas bo może nic z tego nie wyszło.

Jestem wyniki nie są dobre mam ft3 powyżej normy nie wiem co mam robić bo nie wiem czy w tej ciąży np jestem poczekam do terminu @ nie chcę siać paniki , zobaczymy co będzie tsh w normie ,ale jak na ciążę za wysokie więc pewnie w ciąży nie będę , do tego ft 4 w górnej granicy normy ,ale w normie no nic pożyjemy zobaczymy.

kobietka bedzie dobrze :)
ja np nigdy nie badalam sie na hormony i nie mam zielonego pojecia jak u mnie wygladaja ale wiem np ze mam dlugie cykle ze nie mialam dlugiii czas owulacji wiec cos napewno bylo nie tak ale nie chcialam sie stresowac ;p

Sylwia- musi być dobrze:) jedna z dziewczyn tu na forum ,która zna się trochę na tych hormonkach uspokoiła mnie ,że moje wyniki wcale nie są takie złe i żebym się nie martwiła bo tsh spadło ,a to najważniejsze więc odetchnęłam z ulgą ,a ft3 to się jakoś unormuje razem z lekarzem.

Souillac - no to trzeba się rozkręcić ja nie wiem gdzie jest Gosia zniknęła może jej teścik wyszedł pozytywny i nas trzyma w niepewności.
Powiedzcie mi co tam dziś pichciłyście bo u mnie pomidorowa z pomidorków świeżych pycha :-p
ja to jestem głodna dziś cały dzień ciągle bym coś jadła ,ale muszę się opanować wyjadłam 2 talerze zupy i jeszcze całą marchew z zupy , zjadłam sporo kanapek do tego z majonezem oj utyje mi się utyje ....

hej, wieczorkiem:)
no co z naszą Gośką?????????
Ja teraz już 10 kg przytyłam , a z pierwszym synkiem raem miałam ok 15 kg, więc mam nadzieję,że teraz nie będzie więcej....u mnie była dzisiaj mama i zrobiła paprykę nadziewaną z mięskiem mmmmmmmmmmm, takich obiadków dobrych to ja nie potrafię zrobić...

Souillac - :-D:-D:-D:-Ddobre ja tam Wam życzę aby się udało od razu :-)
Kasia- u mnie też jak moja mama coś upichci to klękajcie narody ,a ja staram się dobrze gotować ,ale nie zawsze mi wyjdzie ostatnio mi wyszedł pyszny kurczak w śmietanie M bardzo chwalił jak chcecie to podam przepis.

Souillac- no właśnie nie wiem co z Gosią ......
to podaje
2 filety z piersi kuraka
cebula
kubek śmietany takiej 18 najlepiej
łyżeczka mąki
curry
pieprz biały
sól
olej lub masełko

cebulkę kroimy i smażymy na oleju lub masełku dodajemy pokrojonego w paseczki kurczaka doprawiamy solą pieprzem i curry dusimy pod przykryciem w tej wodzie ,którą puści , potem mąkę mieszamy ze śmietanką jak już woda odparuje dodajemy śmietanką z mąką i gotowe ta dam ,a mój M się bardzo zajadał do tego ryż lub ziemniaczki.

reklama
Ja mam obawy czy sobie poradzę z opieką nad takim maleństwem , czy wszystko będzie dobrze w czasie ciąży bo ja po poronieniu jestem więc ten lęk na zawsze we mnie pozostanie już to silniejsze ode mnie jest i tak się zastanawiam czy będę umiała trzymać takie maleńkie dziecko bo jak ja biorę noworodka to się sztywna robię jak sztywny niemiec:-) to takie moje obawy właśnie ....

Do góry