reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

staraczki 2013 !

reklama
Hej kochane.
ja znowu jak po ogien, staram sie was doczytywac ale jak już siąde napisac to nic nie pamiętam i zasypiam nad klawiatura.
Za 8 dni wracam do pracy i teraz zyję już tylko tym.
Trzymajcie za mnie kciuki bo sama nie wiedziałam, ze to takie cięzkie.
Rehabilitacja Mili przynosi efekty, jest juz naprawde na dobrej drodze, zeby dogonić rówieśników fizycznie, bo psychicznie ich przewyższa, co do tego zgodne sa nasze dwie , obce dla siebie rehabilitantki i neurolog.
Nie zmienia to faktu, ze paskudnica daje ostatnio popalic i zastanawiam się czy to niekolejny skok rozwojowy. Nie śpi w nocy ani w dzień!!! Skąd ona ma tyle siły.
Zaczełam łykać kwas foliowy z żelazem bo ostatni jakieś mam zawroty glowy i małą zaczał bolec brzuszek. jak myślicie żelazo czy kwas? No cóż pokarmie jeszcze miesiąc a potem wezmę się za suplementację żeby sie pozbierac przed starankami.
Zazdroszcze naszym ciężarówkom i tym co starają się lub maja już tuż, tuż. Mnie ta cholerna cc nadal trzyma w niepewności kiedy zaczniemy.
Bzuiaki

Witajcie widzę ,że ja dziś pierwsza jestem:-)
Paulinko- no bardzo rozczulający to był widok, mniam spaghetti moje ulubione danie:-p,ale na dietce unikam
Wisieńko- bardzo fajnie ,że są postępy, trzymam kciuki za Ciebie żeby powrót do pracy był udany:tak:
ja to bym chciała najchętniej urodzić na wiosnę:tak:

Kinga poród w grudniu, ja tez mam cały czas wątpliwości czy starać się o dziecko na ten miesiąc. Powiedz jak to wygląda w tym szczególnym miesiącu.
Wiesz u mnie było to tak, termin miałam na 19-23 grudnia jakoś tak. W szpitalu znalazłam się 20grudnia bo odeszły mi wody maksymalnie. Męczyłam się jednak jeszcze całą noc i urodziłam rano 21go. Mój syn miał żółtaczkę wiec musiałam zostać z nim w szpitalu aby mu zbili tą bilirubinę i tak mnie omineły całe świeta bo spedziłam je z maluszkiem w szpitalu i nie było to przyjemne. Wyszliśmy dopiero w sylwestra do domu. Mam złe wspomnienia i poprostu nie chce już w grudniu rodzić.Świeta chcę spedzić z rodziną a nie w szpitalu bo różnie bywa niektórych wypiszą od razu a inne matki zostają z dziećmi bo coś tam nie tak. . i jest smutno wtedy.
Wogóle zimą ciężko się chodzi z ogromnym brzuchem:) ale to pikuś w porównaniu z tym że spedziłam 2tyg na odziale z maleństwem.
Dlatego grudzień omijamy szerokim łukiem jeżeli chodzi o starania już od ponad 2 lat hehe. Pewnie bym nie zaszła bo niby czemu skoro sie nie udaje ale lepiej nie kusić losu ;D

moja kuzynka miala termin na 18 grudnia a trafila wczesniej ale i tak nie urodzila chciala na wigilie isc do domu ale nie zdarzyla bo zaczela rodzic i tez wyszla w sylwestra

Kinga, Sylwia to utwierdziłyście mnie tylko w moich przeczuciach, że nie jest fajnie rodzić w grudniu.

Tak więc czekamy do ustalonego terminu starań.

Bożusiu a mój synuś się zakatarzył i leci mu teraz woda z nosa i kicha non stop

Zonqa- to zdrówka dla małego , a ja spiłam kawkę i gram w mario bross:-Dprzypomniały mi się czasy z dzieciństwa jak grywałam
To ja też nie chcę rodzić w grudniu jak już pisałam wolałabym jakoś na wiosnę

Racja, na wiosne super bo w lato już mozna z wózkiem spacerować z takim fajnym bobaskiem :-) Bez tych kilku warstw ubrań na jesień/zimę...

Witam wszystkie staraczki na 2013.
Chętnie się dołącze bo sami z mężem pragniemy 2dzidziusia.
Niestety warunki to uniemozliwiają w tym momencie . Licze na jakąś wpadkę kontrolowaną bądz staranka na 2013r najchetniej na wiosne tak jak pisałyście wszystkie.
Nazywam się Ania i jestem z Warszawy.Wczesniej nalezalam do sierpniówek2011 :) mam 5mies córeczkę :)

reklama
Aniu witaj!!

Ja jak teraz nie (zajde) to dopiero od kwietnia wznawiam starania pełną parą. Nawet męża wyślę na badania żołnierzyków! :tak:

Do góry