Jeżeli o mnie chodzi to u nas najlepiej aby w sierpniu zacząć staranka. Wtedy termin porodu wypadnie na kwiecien mniej wiecej ale jak cos wczesniej sie trafi to nie bede wybrzydzać.Kinga85 długo sie juz staracie?
reklama
a ja bym chciała na kwiecień maleństwo, to kiedy trzeba się starać ? chyba w lipcu jakoś nie ? najłatwiej z noworodkiem i 3-latkiem będzie mi właśnie w ciepła miesiące, żeby nie było tego całego ubierania i młody też by tyle nie chorował... taki mam plan, ciekawe jakie to będzie miało pokrycie w rzeczywistością...
Magdzik, ja też mam atmę oskrzelową, tzn teraz mam w jakieś fazie uśpienia czy jkaoś tak, przeszły mi duszności w okresie dojrzewania, mogą mi wrócic w okresie przekwitania, albo ciąży... teraz leków nie biorę i jest ok
ale z młodym się boję, bo on ciągle choruje na górne drogi, ciągle kaszle, mówię lekarzom o mojej astmie, ale mówią, ze wyolbrzymiam, że u młodego jeszcze nic takiego się nie dzieje...
astma dla dziecka to przerąbana sprawa, ciągle słyszałam "nie biegaj", "tylko się nie zmęcz"
a potem mi przeszło i okazało się, ze właśnie w biegach na długie dystanse jestem całkiem dobra
ajjj nie zauważyłam postu powyżej, ania też na kwiecień....
Magdzik, ja też mam atmę oskrzelową, tzn teraz mam w jakieś fazie uśpienia czy jkaoś tak, przeszły mi duszności w okresie dojrzewania, mogą mi wrócic w okresie przekwitania, albo ciąży... teraz leków nie biorę i jest ok
ale z młodym się boję, bo on ciągle choruje na górne drogi, ciągle kaszle, mówię lekarzom o mojej astmie, ale mówią, ze wyolbrzymiam, że u młodego jeszcze nic takiego się nie dzieje...
astma dla dziecka to przerąbana sprawa, ciągle słyszałam "nie biegaj", "tylko się nie zmęcz"
a potem mi przeszło i okazało się, ze właśnie w biegach na długie dystanse jestem całkiem dobra
ajjj nie zauważyłam postu powyżej, ania też na kwiecień....
K
kobietka22
Gość
Aniu- witaj w naszych skromnych progach , miło mi Cię poznać ja zaczynam dopiero w przyszłym roku niestety ,ale już nie mogę się doczekać Waszych staranek
JustK- tak w lipcu ja zaszłam w ciążę w lipcu i miałam termin właśnie na kwiecień ten miesiąc zawsze pamiętam i w każdym roku myślę ile lat by miało moje dzidzi.
ja też właśnie ze względu na zimowy okres nie chcę rodzić w zimie , ale jak postaram się w maju wg planu to poród w lutym zobaczymy jak to będzie.
Diablica, Jord, Karola,Paulinko gdzie jesteście tęsknimy
JustK- tak w lipcu ja zaszłam w ciążę w lipcu i miałam termin właśnie na kwiecień ten miesiąc zawsze pamiętam i w każdym roku myślę ile lat by miało moje dzidzi.
ja też właśnie ze względu na zimowy okres nie chcę rodzić w zimie , ale jak postaram się w maju wg planu to poród w lutym zobaczymy jak to będzie.
Diablica, Jord, Karola,Paulinko gdzie jesteście tęsknimy
Ostatnio edytowane przez moderatora:
paulinka109
Fanka BB :)
cześć aniu :-)
U mnie w rodzinie z kwietnia są już 2 siostrzenice i właśnie pamiętam, ze siostry w lato sobie już fajnie spacerowały z córciami.
Co dziś w obiadowych planach u Was? :-)
U mnie w rodzinie z kwietnia są już 2 siostrzenice i właśnie pamiętam, ze siostry w lato sobie już fajnie spacerowały z córciami.
Co dziś w obiadowych planach u Was? :-)
zonqa
Szał, dziki szał...
My planujemy dzieciaczka narodziny od stycznia do września czyli starania zaczynamy w kwietniu i kończymy w grudniu. Jeśli nam się nie uda to robimy przerwę i z powrotem starania. Ale mam nadzieję, że szybko pójdzie i będziemy cieszyć się z kolejnej ciąży i narodzin nowego członka rodziny.
Anna witaj i się rozgość. Napisz swój wiek, wiek Córeczki i kiedy zaczybacie starania to wpiszę cię do listy
Anna witaj i się rozgość. Napisz swój wiek, wiek Córeczki i kiedy zaczybacie starania to wpiszę cię do listy
zonqa
Szał, dziki szał...
Nasze sukcesy:
Bunny86- termin porodu: 01.09.2012
Karola- 27 lat, syn 2 latka, termin porodu: 10.09.2012
Nasze starania- trzymamy &&
Sylwiad- ..22lata córka 18 miesięcy, starania rozpoczęte
Kinga- 26 lat, syn 5 lat, starania rozpoczęte
Edyta01 -28 lat, 3 synów, starania jak najszybciej się da
Poczekalnia
Zonqa-28 lat, syn 10.2009, starania kwiecień 2012
Phoenix- 27 lat, syn 2 lata 3 miesiące, starania kwiecień/maj 2012
Joweg- 20 lat, starania maj 2012
Jord- 28 lat, córka 05.2010, starania maj 2012
Trojan85- starania maj 2012
Diablica3010- 27 lat, córka 2010, starania maj 2012
Kamea- 28 lat, syn 2 lata, starania czerwiec 2012
Jagisia- 27 lat, syn 15 miesięcy, starania wakacje 2012
JustkK- 28 lat, syn 2lata i 3miesiące, starania jesień 2012
Paulinka109- 25 lat, syn 10.2010, starania luty/marzec 2013
Kobietka- 24lata, starania maj 2013
Paulina.oo- 19 lat, starania wakacje 2013
Ciocia Klocia-28 lat córka 6 lat, syn 4 lat, starania w planach
???
Wisieńka
Anna2101
Bunny86- termin porodu: 01.09.2012
Karola- 27 lat, syn 2 latka, termin porodu: 10.09.2012
Nasze starania- trzymamy &&
Sylwiad- ..22lata córka 18 miesięcy, starania rozpoczęte
Kinga- 26 lat, syn 5 lat, starania rozpoczęte
Edyta01 -28 lat, 3 synów, starania jak najszybciej się da
Poczekalnia
Zonqa-28 lat, syn 10.2009, starania kwiecień 2012
Phoenix- 27 lat, syn 2 lata 3 miesiące, starania kwiecień/maj 2012
Joweg- 20 lat, starania maj 2012
Jord- 28 lat, córka 05.2010, starania maj 2012
Trojan85- starania maj 2012
Diablica3010- 27 lat, córka 2010, starania maj 2012
Kamea- 28 lat, syn 2 lata, starania czerwiec 2012
Jagisia- 27 lat, syn 15 miesięcy, starania wakacje 2012
JustkK- 28 lat, syn 2lata i 3miesiące, starania jesień 2012
Paulinka109- 25 lat, syn 10.2010, starania luty/marzec 2013
Kobietka- 24lata, starania maj 2013
Paulina.oo- 19 lat, starania wakacje 2013
Ciocia Klocia-28 lat córka 6 lat, syn 4 lat, starania w planach
???
Wisieńka
Anna2101
Anna hej ja też na razie się wstrzymuję ze starankami bo czekam na przeprowadzkę ale mam nadzieję że jak tylko się urządzę to zaczniemy ;-)
ja też bym chciała na wiosnę ale jak tylko będę mogła zacząć się starać to nie będę już patrzyła na miesiące tym bardziej że mój syn miał urodzić się w październiku a urodził się w sierpniu (tfu tfu żeby drugiemu maleństwu się nie śpieszyło)
JustK jeszcze ja jakoś sobie radzę z tą astmą ale Kacpra mi strasznie żal bo chwile pobiega i zaczyna kasłać w sumie nie miał robionych badań bo za mały więc może się okaże jak podrośnie że to jednak nie astma mam nadzieję..
A my dziś byliśmy w multikino baby na filmie Rzeź ale był to ostatni raz kiedy się wybrałam z młodym do kina nie dość że film z napisami to 3/4 nie pamiętam bo biegałam za młodym po całej sali
ja też bym chciała na wiosnę ale jak tylko będę mogła zacząć się starać to nie będę już patrzyła na miesiące tym bardziej że mój syn miał urodzić się w październiku a urodził się w sierpniu (tfu tfu żeby drugiemu maleństwu się nie śpieszyło)
JustK jeszcze ja jakoś sobie radzę z tą astmą ale Kacpra mi strasznie żal bo chwile pobiega i zaczyna kasłać w sumie nie miał robionych badań bo za mały więc może się okaże jak podrośnie że to jednak nie astma mam nadzieję..
A my dziś byliśmy w multikino baby na filmie Rzeź ale był to ostatni raz kiedy się wybrałam z młodym do kina nie dość że film z napisami to 3/4 nie pamiętam bo biegałam za młodym po całej sali
zonqa
Szał, dziki szał...
Tak, te seanse są fajne jak dziecko jest jeszcze nie mobile.Ale przeważnie wtedy człowiek nie myśli o wyjściu do kina. Później to się mija z celem bo dziecię pełza i chodzi gdzie tylko może
reklama
Zaczynamy w marcu 2012 Mam 19 lat.Córeczka ma 5mies.My planujemy dzieciaczka narodziny od stycznia do września czyli starania zaczynamy w kwietniu i kończymy w grudniu. Jeśli nam się nie uda to robimy przerwę i z powrotem starania. Ale mam nadzieję, że szybko pójdzie i będziemy cieszyć się z kolejnej ciąży i narodzin nowego członka rodziny.