reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

staraczki 2013 !

reklama
Hej

Kinia,Jord,Diablica hej :-)

Zonqa ja dopiero wrocilam ze sklepu,dzisiaj T ma wolne dlatego jezdzimy ogladac meble,kafelki itd...
Mowisz ze szukacie jakiegos samochodziku dla siebie ,moja siostra 2 miesiace temu kupila Forda Galaxy i sa zadowoleni a Wy jaki chcecie kupic ? Jakas konkretna marke ,model ?

Edyta chcemy kupić autko najpóźniej z 2006r. mało awaryjne,, tanie w eksploatacji benzyna lub benzyna z gazem dla rodzinki z 2 dzieci do 13000zł

Po Astrze spłukaliśmy się z kaski i drugiego mało udanego zakupu chcemy uniknąć, bo samochód ma jeździć a nie stać wiecznie w warsztacie

Astra była dieslem i jak zaczęła się psuć to wszystko po kolei leciało.
Zaczęło się od chłodnicy klimatyzacji dziurka niewielka ale do roboty, rozrząd, pompa wtryskowa, wymienialiśmy cały silnik, w chwili sprzedawania wiedzieliśmy, że do naprawy jest turbo sprężarka, zawieszenie i skrzynia biegów. Dziękowaliśmy Bogu, że facet wjechał nam w dupę i ktoś ten samochód chce kupić i oddaliśmy go bez żalu i chwili zastanowienia.

No to troszke Was ten samochodzik kosztowal :zawstydzona/y: my Citroena mamy tez diesla ale my zawsze jak kupujemy obojetnie jaki samochod to pierwsze co wymieniamy w nim rozrzad aby nie bylo niespodzianek,nawet jesli ktos sadzi ze byl wymieniany i ma na to papiery to i tak go wymieniamy ,filtry i oleje ;-) mamy swietnego mechanika i niedrogo nam liczy bo jak trzeba to naprawiamy u niego nasze dwa auta,ale jak narazie w moim wymienial tylko filtry, oleje,pasek rozrzadu,i robil przeglad ...takze dopuki sie nie popsuje to bede nim jezdzic i tak moj namawia mnie na scenika ale ja nie chce jestem zwiazana z tym :tak:

Mam brata ciotecznego w aso opel i on powiedział że widział taki silnik ze 3 razy w swojej karierze.

Rozrząd wymieniliśmy jak tylko asterkę kupiliśmy. Mamy znajomych mechaników i głównie oni nam naprawiają samochody:-) bo inaczej byśmy dawno zbankrutowali.

Generalnie każdy samochód mamy wyjątkowy każdy na swój sposób ale do tej pory nie mieliśmy żadnych z nimi problemów. Pierwsza była Astra.

Ostatnia edycja:
Witajcie ja tak na chwilkę wpadam się przywitać bo miałam gości ,a zaraz jedziemy do teściowej do szpitala więc dziś mnie już pewnie nie będzie.Pozdrawiam.

reklama
Heh, widzę, że rozmowa zeszła na samochodowe sprawy ;-) Aż wolę sie nie wypowiadać, bo mogły by być brzydkie wyrazy :-D Nasz Nissan tak jak jest super to jak przyjdzie pora na "remont" to do wymiany jest wszystko - na szczęście generalny przegląd za nami, więc niespodzianek nie powinno być (tfu tfu odpukać!)..
Weekend mam zapracowany, ostatnio też siedzę w pracy dużo (za dużo) i mam dosyć! Nawet jak wchodzę na forum to na pisanie nie mam chęci :-( Byle do urlopu [tyle, ze póki co żadnego nie planujemy ;-)] :-D
Super weekendu Wam życzę!

Do góry