reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

staraczki 2013 !

Zonqa- kurczę ,a już myślałam ,że kolejny bobasek nam się szykuje , no to czekamy teraz na kwiecień i Twoje staranka muszę iść luknąć kto tam następny w kolejce.
No to tak mamy teraz staraczki :
Bunny- już się postarała
Kinga i Sylwia - się starają
Zonqa- kwiecień 2012
Joweg, Jord- maj 2012
Kamea-czerwiec 2012
JustK-jesień 2012
ja - maj 2013
Phoenix- a Ty kiedy się starasz?
Diablica- jeszcze nie wiesz dokładnie.
Edyta- a Ty kiedy dokładnie bo Diablica zanotowała ,że najszybciej jak się da czyli to już?
Karola- a Ty kiedy zaczynasz staranka?
No to takie podsumowanie naszych planów starankowych ,ja na szarym końcu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kamea ja nie prasuje odkąd mały się urodził. Mój mężuś należy do tych osób co tonami brudzą ubrania więc się zbuntowałam i przestałam prasować. Staram sie teraz kupować rzeczy które nie wymagają prasowania.

Co do bąbla to nawet nie czyje rozczarowania bo po pierwsze się nie staraliśmy, po drugie piłam sporo % i brałam leki więc bym się zamartwiała o jego zdrowie.

Czesc dziewczyny weszlam dopiero teraz bo rano nie mailam za duzo czasu,a i mialam dzisiaj scan i niedawno wrocilismy,a musze jeszcze zrobic zupe dla dzieci ...

Kobietka no moglabym zaczaj juz staranka ale bylam dzisiaj na usg i nie wykazalo ze cos sie tam dzieje i napewno moje plamnienia wynikaja z nadmiaru prolaktyny ktora bede musila uregulowac,no ale zanim to zrobie musze byc pokierowana przez GP na takie badanie a to napewno chwile potrwa :zawstydzona/y:
Najwazniejsze ze w srodku jest wszystko ok,nia ma torbieli ani stanu zapalnego wiec to nastawia mnie optymistycznie ze niedlugo wszystko wroci do normy,a no i juz nigdy w zyciu nie bede stosowac pigulek anty :no:

Dziewczyny może mam głupie pytanie czy stosowałyście antytab i jak długo ja w sumie brałam je po porodzie ale to dlatego że nie karmiłam już młodego a @ mi nie wróciła i by ją wywołać miałam je przez miesiąc. I to tyle mojego doświadczenia z tabsami. Poza tym to nie metoda dla mnie bo nie potrafię brać czegoś regularnie.

Edyta- to dobrze ,że wszystko jest ok:tak:,a prolaktynę to sobie unormujesz pomalutku i wszystko się ułoży po Twojej myśli na pewno, a czemu nie będziesz brała anty?Ja nie biorę bo się fatalnie po nich czułam.
Zonqa- jak ja nienawidzę prasować, mój M lubi mieć wszystko poukładane i uprasowane ,ale też się trochę zbuntowałam i po prostu prasuję na bierząco jak coś ma założyć to i mówi i mu wtedy prasuję bo i tak się w szafce wygniecie jak leży.
ja już prawie mam zupkę jeszcze tylko boczek podsmażam.
ja brałam tylko microgynon i miałam dość po 10 dniach ciągle plamiłam i bolały mnie jajniki i głowa więc przerwałam i już nie łykam nic wolę użyć już tej prezerwatywy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zonqa w sumie ja dlugo ich nie bralam bo tylko jakies 3 miesiace ale glowa mnie po nich bolala i odstawilam :zawstydzona/y:

Kobietka dziekuje ;-) no mam nadzieje ze juz niedlugo uda mi sie zaciazyc bo maly zaraz skonczy dwa latka a ja jeszcze w ciazy nie jestem :-p a latka lecaaaa ...

A jaka zupke gotujesz ? bo ja pomidorowke ...

Też prasuje jak mnie ładnie poprosi :-D a tak nie pasuje bo właśnie i tak w szafie się gniecie bo wyjmując jedną rzecz kolejnych 10 jest poprzewracanych i na pewno nie będzie na nich śladu żelazka i tak przed założeniem trzeba będzie to przeprasować kolejny raz

zonqa no to masz rację, tylko byś się stresowała.

A ja za dużo myśle... To nie dobrze, podobno zbyt intesywne myślenie może nawet zaszkodzić:eek: Ciągle sie zastanawiam kiedy zacząć staranka - czerwiec czy listopad? Serce mówi czerwiec, a rozum listopad, a mój maż - teraz już. Niech mnie któraś kopnie!!!:szok:

Edyta- z tego co wiem to z wysoką prolaktyną nie ma żartów jeśli chodzi o ciążę więc trzymam kciuki żeby Ci się udało ją ładnie unormować:tak:oj lecą te latka ja marzyłam ,żeby w tym roku urodzić ,ale plany planami ,a życie swoje....

reklama
Kamea ja na Twoim miejscu zaczelabym juz teraz bo nigdy nie wiadomo kiedy zaciazysz :sorry2: ja tez myslalam ze Starajac sie o trzecie dziecko pojdzie szybko i zonk...trwalo to dluuugie dwa lata ,nie chce straszyc ale przewanie jak sie chce to nie mozna ,jakas blokada czy co ?:eek: sama nie wiem...Nasza Kobietka tez myslala ze w tym roku urodzi i co ? zycie dalo jej w kosc i niestety musi czekac na swoja kolej ,ach to jest takie skomplikowane :hmm:

Do góry