reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

staraczki 2013 !

Zonqa- kurczę ,a już myślałam ,że kolejny bobasek nam się szykuje , no to czekamy teraz na kwiecień i Twoje staranka muszę iść luknąć kto tam następny w kolejce.
No to tak mamy teraz staraczki :
Bunny- już się postarała
Kinga i Sylwia - się starają
Zonqa- kwiecień 2012
Joweg, Jord- maj 2012
Kamea-czerwiec 2012
JustK-jesień 2012
ja - maj 2013
Phoenix- a Ty kiedy się starasz?
Diablica- jeszcze nie wiesz dokładnie.
Edyta- a Ty kiedy dokładnie bo Diablica zanotowała ,że najszybciej jak się da czyli to już?
Karola- a Ty kiedy zaczynasz staranka?
No to takie podsumowanie naszych planów starankowych ,ja na szarym końcu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kamea ja nie prasuje odkąd mały się urodził. Mój mężuś należy do tych osób co tonami brudzą ubrania więc się zbuntowałam i przestałam prasować. Staram sie teraz kupować rzeczy które nie wymagają prasowania.

Co do bąbla to nawet nie czyje rozczarowania bo po pierwsze się nie staraliśmy, po drugie piłam sporo % i brałam leki więc bym się zamartwiała o jego zdrowie.

Czesc dziewczyny weszlam dopiero teraz bo rano nie mailam za duzo czasu,a i mialam dzisiaj scan i niedawno wrocilismy,a musze jeszcze zrobic zupe dla dzieci ...

Kobietka no moglabym zaczaj juz staranka ale bylam dzisiaj na usg i nie wykazalo ze cos sie tam dzieje i napewno moje plamnienia wynikaja z nadmiaru prolaktyny ktora bede musila uregulowac,no ale zanim to zrobie musze byc pokierowana przez GP na takie badanie a to napewno chwile potrwa :zawstydzona/y:
Najwazniejsze ze w srodku jest wszystko ok,nia ma torbieli ani stanu zapalnego wiec to nastawia mnie optymistycznie ze niedlugo wszystko wroci do normy,a no i juz nigdy w zyciu nie bede stosowac pigulek anty :no:

Dziewczyny może mam głupie pytanie czy stosowałyście antytab i jak długo ja w sumie brałam je po porodzie ale to dlatego że nie karmiłam już młodego a @ mi nie wróciła i by ją wywołać miałam je przez miesiąc. I to tyle mojego doświadczenia z tabsami. Poza tym to nie metoda dla mnie bo nie potrafię brać czegoś regularnie.

Edyta- to dobrze ,że wszystko jest ok:tak:,a prolaktynę to sobie unormujesz pomalutku i wszystko się ułoży po Twojej myśli na pewno, a czemu nie będziesz brała anty?Ja nie biorę bo się fatalnie po nich czułam.
Zonqa- jak ja nienawidzę prasować, mój M lubi mieć wszystko poukładane i uprasowane ,ale też się trochę zbuntowałam i po prostu prasuję na bierząco jak coś ma założyć to i mówi i mu wtedy prasuję bo i tak się w szafce wygniecie jak leży.
ja już prawie mam zupkę jeszcze tylko boczek podsmażam.
ja brałam tylko microgynon i miałam dość po 10 dniach ciągle plamiłam i bolały mnie jajniki i głowa więc przerwałam i już nie łykam nic wolę użyć już tej prezerwatywy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zonqa w sumie ja dlugo ich nie bralam bo tylko jakies 3 miesiace ale glowa mnie po nich bolala i odstawilam :zawstydzona/y:

Kobietka dziekuje ;-) no mam nadzieje ze juz niedlugo uda mi sie zaciazyc bo maly zaraz skonczy dwa latka a ja jeszcze w ciazy nie jestem :-p a latka lecaaaa ...

A jaka zupke gotujesz ? bo ja pomidorowke ...

Też prasuje jak mnie ładnie poprosi :-D a tak nie pasuje bo właśnie i tak w szafie się gniecie bo wyjmując jedną rzecz kolejnych 10 jest poprzewracanych i na pewno nie będzie na nich śladu żelazka i tak przed założeniem trzeba będzie to przeprasować kolejny raz

zonqa no to masz rację, tylko byś się stresowała.

A ja za dużo myśle... To nie dobrze, podobno zbyt intesywne myślenie może nawet zaszkodzić:eek: Ciągle sie zastanawiam kiedy zacząć staranka - czerwiec czy listopad? Serce mówi czerwiec, a rozum listopad, a mój maż - teraz już. Niech mnie któraś kopnie!!!:szok:

Edyta- z tego co wiem to z wysoką prolaktyną nie ma żartów jeśli chodzi o ciążę więc trzymam kciuki żeby Ci się udało ją ładnie unormować:tak:oj lecą te latka ja marzyłam ,żeby w tym roku urodzić ,ale plany planami ,a życie swoje....

reklama
Kamea ja na Twoim miejscu zaczelabym juz teraz bo nigdy nie wiadomo kiedy zaciazysz :sorry2: ja tez myslalam ze Starajac sie o trzecie dziecko pojdzie szybko i zonk...trwalo to dluuugie dwa lata ,nie chce straszyc ale przewanie jak sie chce to nie mozna ,jakas blokada czy co ?:eek: sama nie wiem...Nasza Kobietka tez myslala ze w tym roku urodzi i co ? zycie dalo jej w kosc i niestety musi czekac na swoja kolej ,ach to jest takie skomplikowane :hmm:

Do góry