reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

staraczki 2013 !

Kamea witaj:) oj nie jesteś na pewno stara! :-p a tak wogóle to ważniejsze jak się czujesz duchem a nie ciałem:tak:
Może jednak zdecydujesz i wcześniej zaczniecie staranka....

Ja już od 7 nie śpie. spacer z psem zaliczyłam jak co dzień o tej porze:]
teraz popijam kawkę. Syn jeszcze śpi. za dobrze ma.. Od poniedziałku mu się skończy i bedzie wstawał rano do zerówki.

mnie już brzuch ćmi wiec @ tuż tuż... :)

reklama
Witam się piątkowo dziś piątek tygodnia koniec i początek:-)
Ja mam na dziś ambitny plan zrobić kotlety z piersi kurczaka z ananasem i serem żółtym na jutrzejszego Sylwestra , a jutro u szwagierki robię pizzę, namoczyłam już kuraka zaraz biorę się do pracy.
Pozdrawiam wszystkie dziewczynki
Kamea- fajnie ,że jesteś.
Kinga - muszę wypróbować te Twoje śledzie:-p

Phoenix wszystko się zgadza tylko może się tak zdażyć że dojdzie do wtórnego zakażenia. A to jest bardzo groźne dla dzieciaczka nie dla mnie. Dziś byłam u ginka i zlecił CMV I taxo bo pomimo jedzenia owoców prosto z drzewka to jeszcze tego nie przechorowałam:D

Co do prowadzenia ciąży na NFZ to tak źle nie jest poprzednią prowadziłam na NFZ i tą też mam zamiar tak prowadzić.

A co rozumiecie przez ponadstandardowe badania w ciąży lub przed??

Ostatnia edycja:
Ponadstandardowe jest np- zespół antyfosfolipidowy , tego nie refundują refundują dopiero po 3 poronieniach ,a ja nie chcę czekać do 3 razy sztuka , bo już raz poroniłam i wolę dmuchać na zimne, robiłam też wymazy na chlamydię, ureoplasmę, mykoplasmę na własną kieszeń ,ale się opłaciło bo wykryliśmy prawdopodobną przyczynę mojego poronienia ,a była to ureoplasma.

ja korzystam już z okazji i życzę Wam:

W tym Nowym Roku spełnienia marzeń i samych uśmiechów na twarzach , szczęśliwego zafasolkowania i porodu , aby wszystkie wasze plany się spełniły i abyście były szczęśliwe , no i zdrówka dla Waszych pociech ,aby rosły zdrowo:tak:

witam was

kobietka widzę że chyba lubisz gotować co? :)) Ja przyznam szczerze że sprawia mi to przyjemność a jeszcze wiekszą jedzenie! :D i to że smakuje.
Miłego wieczoru piątkowego wam życzę
Jutro raczej mnie nie bedzie bo mam plan na cały dzień od rańca do nocy:-)
Do południa bede buszowała po sklepach bo mam w planie kupna nowego notebooka:]

Kinga - oj tak lubię gotować, wiadomo czasem mam lenia ,ale ogólnie sprawia mi to przyjemność i jedzenie też dzisiaj się nawąchałam ,że hej a spróbuję dopiero jutro na Sylwestra:-).
To przyjemnego buszowania na mieście życzę.
Mnie też jutro może nie być bo wyjeżdżamy na Sylwestra ,a o której dokładnie to nie wiem
:no:.

Kobietka tu się zgadzam, że jeśli w grę wchodzą poronienia to lekarzom nie chce się szukać przyczyny. I warto zrobić sobie wszelkie badania, które mogą wskazać takową przyczynę.

Ja sama miałam podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego, który uniemożliwiał w moim przypadku jakąkolwiek ciąże, a wyszło to wszystko przez przypadek. Przeżyłam okropne trzy miesiące w ciągu których okazało się że nie ma przeszkód by starać się o dziecko a ulga była wielka.

Dziś gin wypytam się o wszystko: o choroby jakie miałam, czy były problemy z zajściem w ciąże, jak przebiegała sama ciąża i czy coś działo się z dzieckiem po porodzie. Więc wydaje mi się że ok. Dał skierowanie na CMV i taxo by wykluczyć świeżą chorobę. Więc jestem zadowolona.

Zonqa- dokładnie mi lekarz powiedział ,że to była infekcja (miałam gorączkę niewiadomego pochodzenia) i przypadek, ale mi to nie dawało spokoju , dlatego poszłam do innego lekarz i mu mówię o tym i pytałam jakie badania powinnam zrobić na co on do mnie ,że skoro infekcja to warto by było zrobićte patogeny czyli tą chlamydię itd bo to są częste przyczyny infekcji w ciąży no i wyszła ureoplasma, a jeśli chodzi o zespół antyfosfolipidowy to moja babcia ma problemy z krzepliwością krwi i dlatego chcę się przebadać pod tym kontem, wtedy bierze się chyba zastrzyki cleaxen jak wyjdzie ten zespół.

reklama
Czesc :-)

Maz pojechal do sklepu wiec znalazlam chwile na bb,zameldowac ze jestem z Wami , po Nowym Roku bedzie mnie wiecej ;-)

Bunny to kciuki zaciskam i czekam do srody na dobre wiesci z wizyty :tak:

Przepraszam ze nie nadrobie ale teraz jak najwiecej czasu spedzam z rodzinka,buziaki :**

Do góry