reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Środki lokomocji maluchów

reklama
ja nie jestem zwolenniczka takich wynalazkow 'nołnejm' ale kazdy ma wolny wybor ;)
co masz na myśli ??
Mikrus Sprint X i Treeco to wózki polskiego producenta czy coś w tym nie tak ??

będę wdzięczna za wszelkie opinie i porady ... z góry dzięki

pozdrawiam wszystkie oczekujące i te już cieszące się pociechami

Nataliak - zgadzam się w 100%!! Kupi się takie badziewie "no name", za chwilę można to-to wyrzucić. Koleżanka tak się wrobiła z wózkiem coneco. Jak jej się zepsuł po raz 3 w przeciągu miesiąca, to go po prostu walnęła na śmietnik. Jak się to mówi, co tanie to drogie! A tak kupisz może trochę drożej, ale też i dłużej CI posłuży!
Ja polecam Slalom Jane i Symbio Graco, bo tych używam i jestem bardzo zadowolona.
Moja koleżanka ma termin ma 10.06, byłam z nią w kilku sklepach i szukałam z nią wózka. Była już zdecydowana na concord fusion, bardzo dobry, ale dość drogi, bo coś około 1500. Sprzedawca doradził jej Unlimit, jest podobno taki sam, z tym że ma przekładaną rączkę no i znacznie tańszy niż concord, bo od jane. Ma wejść do sklepów dopiero jakoś pod koniec maja, ale Gosia mówi, że poczeka, bo bardzo fajny. No i parę stówek zostaje w kieszeni, a jakość jest super, jak concord.

Kachna, te Sprinty troche pod mutsy widze sa robione- podobna konstrukcja stelaza, tyle ze pewnie im do mutsy daleko ;-). Ja sie podpisuje reka i noga pod Szanownymi przedmowczyniami- nie kupuj rzeczy "podobnych do", "w stylu", itp. bo to po prostu zwykle podroby, nawet, jesli firmy je produkujace maja jakies nazwy. Lepiej kupic tanszy model wozka jakiejs dobrej firmy. Na pewno sie nie zawiedziesz na jakosci, bo sa to rzeczy sprawdzone przez wielu uzytkownikow, a i problemow z serwisem w razie czego nie ma. Co w przypadku takich firm-nie firm juz nie jest regula...

a ja chciałam sie pochwalic fura mojego dziecka...w końcu wóz dotarł...na żywo jest piękny!!!

dziewczyny ja nie wiem czy wszystko dobrze zamontowaliśmy w foteliku maxi cosi, naszemu dziecku się główka tak zapada, że napewno nie jest mu wygodnie, brodę na przycisnietą do klatki piersiowej,
ma ktoś fotelik maxi cosi i wkładał tam dziecko?

klariss wózeczek bomba ale ja obiektywna nie jestem bo to był również jeden z moich typów ;-)

reklama
dziewczyny ja nie wiem czy wszystko dobrze zamontowaliśmy w foteliku maxi cosi, naszemu dziecku się główka tak zapada, że napewno nie jest mu wygodnie, brodę na przycisnietą do klatki piersiowej,
ma ktoś fotelik maxi cosi i wkładał tam dziecko?

bali, ja mam ten fotelik, ale oczywiście obecnej córci jeszcze nie mogłam do niego wkładać ;)) natomiast miałam przy poprzednich córach i ten problem nie występował.
Może to dzięki wkładce dla noworodka, a może dlatego, ze w największe zagłębienie fotelika (koniec plecków, a początek pupy) wkładałam zwinięty mały kocyk.
Ale dzidziuś, z tego co pamiętam, ma chyba taką pozycję w foteliku samochodowym, chyba że u Ciebie to mocno odstaje od "normy".
JustMe5 wklejała fotkę swojego Synka, to porównaj może ;))

klariss, wózek miodzio :)) A fotelik jaki ładny :))

Do góry