reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

reklama
wszystko bedzie zalezalo od ceny. najwygodniej bedzie mi pojsc do jednego z dwoch blizniaczych sklepow na solidarnosci w wawie, chyba najpopularniejsze u nas, bo tam zawsze jakis rabacik mozna ugadac. zakup bedzie na poczatku kwietnia, sprawdze wtedy ceny w sklepach internetowych i jesli bedzie gdzies taniej niz na solidarnosci to biore. allegro w ostatecznosci.

(jak patrzę teraz na dzieci w spacerówkach, siedzące przodem jak im na buzki snieg pada i wiatr wieje, a nasze dzidizie też na zimę będą już w spacerówkach, to uważam że przekładana rączka to mus).

Też mieliśmy ten dylemat. Model x-landera z 2010 ma opuszczaną budkę niemal aż do barierki ochronnej + pokrowiec na nóżki. Nam się wydaje, że to wystarczy tym bardziej, że pół roczne dziecko woli podziwiać świat niż rodziców ;-)

No domyślam się jak czasem tam musi od morza pizgać.
Ja używałam folii nie tylko jak padał deszcz, ale też jak silny wiatr wiał np. wczesną wiosną.
Wózek, który ja wybrałam nie ma przekładanej rączki, ale ma możliwość montowania spacerówki w dwóch kierunkach. Na dobrą sprawę to i tak młoda będzie jeżdzić przodem żeby sobie pooglądać to i owo.

Pewnie, przodem do rodzicow, to sie z reguly tylko gondole montuje, a spacerowke to juz potem przodem do swiata. Dzieci lubia sie na wszystko patrzec, takie male dzieci wszystko interesuje.

A mi dzis kolezanka ma oddac za darmo, maclarena quest, bo jej dziecko ma juz 4 lata i jezdzic juz nie chce, a wiecej dzieci ona nie planuje. Jest tez przy nim ta folia przeciwdeszczowa. To bede juz miala wozki do 4 lat, jezeli tyle syn w wozkach wytrzyma. Jak mi go przywiezie to na dowod ;-)wstawie zdjecie, po czym wozek pojdzie do skladowki obok tego z gondola kupionego wczesniej...

My się zdecydowaliśmy na wózek firmy Tako Jamper,w sumie jak czytałam opinie to tak samo jak X lander ma i pozytywy i negatywy a nie ukrywam że cenowo trochę sie różnia. Zastanawiam się jeszcze nad kolorem ale chyba ten szary z dodatkiem zielonego.

reklama
My się zdecydowaliśmy na wózek firmy Tako Jamper,w sumie jak czytałam opinie to tak samo jak X lander ma i pozytywy i negatywy a nie ukrywam że cenowo trochę sie różnia. Zastanawiam się jeszcze nad kolorem ale chyba ten szary z dodatkiem zielonego.

Też zastanawiałam się nad Tako i byliśmy już zdecydowani właściwie ale u nas w rezultacie wygrał jednak Jedo Fyn 4ds. Ceną specjalnie się nie różnia a na żywo wydał nam się fajniejszy i ma większy wybór kolorystyczny.O Tako słyszałam dobre opinie od osób które go użytkowały także myślę że jest równie dobry :)

Do góry