reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Środki lokomocji maluchów

reklama
a czy któraś wie czym sie rozni maxi cosi citi od cabrio?

różnią się..
..twardością - citi jest bardziej miękki, te boczki są z miękkiej gąbki, w cabrio masz taki jakby kubełek, jest sztywniejszy, bardziej zwarty
..wyglądem - w citi boczki masz z tego bardziej śliskiego materiału, z tego co w dokładce dla niemowlaczka masz osłonkę dla główki, cabrio natomiast cały wewnątrz jest z "normalnego" materiału
..ceną - citi tańszy o jakieś 30-40%

chyba tyle co do różnic

z mojej strony mogę powiedziec, że ogólnie te foteliki są bardzo udane, a który lepszy? chyba ten, który bardziej Wam wpadnie w oko, my kupowaliśmy fotelik jakieś dwa lata temu i wybraliśmy cabrio, ale wtedy różnica w cenie to było jakieś 50zł, cabrio bardziej nam się spodobał, teraz chyba wzięłabym citi chcąc zaoszczędzic te 200zł

krewetka i który bierzecie? bo my zdecydowaliśmy się na city i nawet na allegro znalazłam dużo taniej niż w sklepie :-)

ja właśnie nie wiem, powiem szczerze, że nie podoba mi się to jak fotelik jest na stelażu, ale z drugiej strony jakie to praktyczne:-) a adaptery też nie są takie drogie.. sama nie wiem...

adaptery kosztują 99zl wiec chyba sobie daruje zwłaszcza ze wydaje mi się ze nie będę miała potrzeby wożenia dziecka w foteliku na stelażu

myślałam, ze tańsze są te adaptery, no to w takim razie ja też sobie daruję, poza tym jak będę miała taki piękny wózek, to będę chciała, zeby gondola była, a nie fotelik :-D:-D

reklama
My wzięliśmy city i adaptery choć też początkowo ich nie chciałam, ale stwierdziliśmy że jakbyśmy jechali do rodziców tylko na weekend to weźmiemy tylko stelaż i się fotelik wepnie. Ale tak ogólnie to też zamierzam z gondolą paradować:-)

Do góry