reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

Widzialam u nas kobiete z tym wozkiem(oczywiscie Polka bo Angielki nie maja takich wozkow!) i mi sie podobal.Ona byla z niego zadowolona.Siedzenie mozna montowac w 2 strony co jest akurat dla mnie wazne.Chyba kupuje podwojna wersje tego wozka ale jeszcze do konca nie wiem:-D.Musze wymiary dorwac wozka zlozonego z siedzeniami a nie moge nigdzie tej informacji znalezc.

reklama
Widzialam u nas kobiete z tym wozkiem(oczywiscie Polka bo Angielki nie maja takich wozkow!) i mi sie podobal.Ona byla z niego zadowolona.Siedzenie mozna montowac w 2 strony co jest akurat dla mnie wazne.Chyba kupuje podwojna wersje tego wozka ale jeszcze do konca nie wiem:-D.Musze wymiary dorwac wozka zlozonego z siedzeniami a nie moge nigdzie tej informacji znalezc.

O którym wózku piszesz? O tako?

A tak z ciekawości - jakie Angielki kupuja wózki?

teraz wystarczy ze firma krzak zrobi cos co wygladem przypomina x-landera xa i juz im sie to sprzedaje. mimo slabszej funkcjonalnosci, gorszych materialow itd.
wiele dziewczyn pyta czym sie te wozki tak naprawde roznia. no coz... jesli ktos chce wozeczek na spokojne spacerki i nie mysli o tym zeby go po pierwszym dziecku zostawic dla kolejnego albo sprzedac to mozna sie bawic w cos co wyglada jak xa. natomiast o x-landerze tyle sie pisze ze nie ma watpliwosci ze to w tej kategorii cenowej najsolidniejszy wozek ktory nie zrobi nam zadnego zonka po kilku miesiacach.

Miałam takie samo zdanie jak Ty Nataliak - tylko, że widziałam dokładnie ten wózek w sklepie i trochę to zdanie zmodyfikowałam... Cena tez jest podobna. Naprawdę nie mogłam się do niczego przyczepić, dlatego Was pytam o konkrety, materiały dobrej jakości, amortyzacja, itp.
Na te starsze tako nawet patrzeć nie mogłam - oprócz tego, ze niezbyt ładne, do tego właśnie ich jakośc pozostawiała wiele do życzenia. Nawet nie pomyslałam, że będę w ogóle zainteresowana tym wózkiem, a teraz mam sporo wątpliwości i myslę sobie, że to jednak fajny wózek - oczywiście mówię o tych najnowszych modelach :-).
Chciałabym jednak poznać opinie dziewczyn, któe faktycznie mają porównanie i miały z tym wózkiem do czynienia :-)

berbel-tak o Tako pisalam(jumper duo).
W Anglii sa popularne wozki Graco jesli chodzi o pojedyncze, i Maclaren(nawet od urodzenia) a z podwojnych sa popularne Phil and Ted's, czy tez Graco.Wszystko spacerowe, raczej rzadko sie widzi cos z porzadna gondola i na duzych kolach.3-kolowe tez swego czasu byly popularne ale juz nie tak bardzo.Najbardziej nie lubie jak widze noworodka w parasolce a tu czesto sie widzi.Ja to z daleko wiedzialam ze ta dziewczyna z Jumperem to Polka:tak:Ostatnio widzialam tez dziewczyne z Tako duodriverem-tez Polka.

berbel najlepsze co Ci moge doradzic to wygooglanie roznych modeli wozkow. opinie uzytkownikow sa najistotniejsze i to takich ktorzy troche juz wozka uzywaja a nie kupili i uwazaja ze jest zajebisty bo ladnie wyglada jak stoi w mieszkaniu a dziecko zacznie nim jezdzic za miesiac bo jeszcze sie nie urodzilo albo byli na kilku spacerkach w pobliskim parku i twierdza ze jest ok. trzeba tez wykluczyc marketing szeptany bo tego pelno nawet na bb, w wiekszosci wozkowych tematow trafia sie jakis zachwalajacy z kilkoma postami o tym samym, najczesciej to robota producentow polskich wozkow ktorzy jakos musza sie rozreklamowac i wejsc na rynek. opiniami sprzedawcow sklepowych tez bym sie nie sugerowala bo czesto dzialaja niczym lekarze nakreceni przez przedstawicieli farmaceutycznych albo po prostu wcisna najgorszy szajs bo im zalega w magazynie a za to sa premie.
ja sobie postanowilam ze nie bede krytykowac juz dziewczyn ktore chca kiepskie polskie wozki albo jakies zagramaniczne wynalazki o ktorych nikt nie slyszal. wiem ile ja moge wydac, znalazlam 2modele ktorych jestem pewna do tego stopnia ze moge je nawet w ciemno kupic na dowolnej aukcji na allegro i nie bede sie bala niespodzianek. moja decyzja jest poparta godzinami czytania opinii w sieci i rozmowami z uzytkownikami. moze to troche smieszne ale dla mnie kwota okolo 1500zl to duzy wydatek i chce po prostu uniknac usterek i kupic wozek ktory posluzy niejednemu dziecku.

Witajcie kobitki :-)

Widzę, że ten x-lander ma bardzo duże powodzenie. Mam jednak do Was pytanie jeszcze o tako jumper x - czy któraś z Was widziała go osobiście? Co w nim ewentualnie kest nie tak?
ja widziała, ogolnie ok, chociaz mi sie nie podobał podnózek, cięzko sie podbijał, materiał taki sobie, ale cenowo atrakcyjny ( coś za coś)

reklama
Do góry