reklama
N
nataliak
Gość
zwroccie uwage na to ze kierujecie sie glownie testami ktore robia niemcy i to ich firmy je wygrywaja, cos w tym musi byc
N
nataliak
Gość
bo w polsce nie ma kasy na przeprowadzanie takich testow, nie ma tez polskich producentow ktorzy sprzedawaliby foteliki na taka skale zeby bylo ich stac na niemieckie testy. nawet gdyby znalazl sie ktos kto chcialby w to zainwestowac to i tak wiekszosc ludzi wybieralaby drozsze sprawdzone marki wiec pieniadze wyrzucilby w przyslowiowe bloto. polskie foteliki maja jedynie homologacje czyli europejskie certyfikaty bedace takim minimum jesli chodzi o bezpieczenstwo.
mnie nie interesuje czy fotelik jest polski, niemiecki czy chiński, ma byc przede wszystkim bezpieczny i cenowo do zaakceptowania, a foteliki bez certyfikatów są niewiele tańsze , nie wiem czy warto ryzykować
wolałamzrezygnować z kolejnej zabawki, czy jakies innej pierdoły dla Lilki a dołożyć do fotelika
wolałamzrezygnować z kolejnej zabawki, czy jakies innej pierdoły dla Lilki a dołożyć do fotelika
N
nataliak
Gość
bywaja duzo tansze, sporo jest fotelikow noname polskich producentow ktore sprzedawane sa tylko na allegro i niestety ida jak woda...
N
nataliak
Gość
ja mam ciagle dylemat co do fotelika. na pewno nie kupimy nowego wypadajacego swietnie w testach bo to spory wydatek a korzystamy srednio raz na 2miesiace i to zwykle na wypad do marketu. opcje sa dwie: uzywane maxi cosi/roemer/recaro albo nowy deltim...
wiadomo, że im większa i bogatsza firma tym ma wiecej kasy na crash testy (a ostatecznie kupujący płaci za te testy, no i za marketing). Ale jak inaczej sprawdzić wykonanie fotelika? Rozumiem, że producent ma inżynierów projektantów, wyliczenia, zapewne też kopiuje gotowe sprawdzone patenty. Ale dopóki się go nie wypróbuje w zderzeniu prawdziwa jakość nie może być sprawdzona...
Nataliak - ja bym kupiła używany lepsiejszy. (jakiś niedawny rocznik) Ludzie czasem z różnych wzgledów szybciej zmieniają i powinno się trafić coś fajnego :-)
Nataliak - ja bym kupiła używany lepsiejszy. (jakiś niedawny rocznik) Ludzie czasem z różnych wzgledów szybciej zmieniają i powinno się trafić coś fajnego :-)
reklama