reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

anuszek ja mam co prawda wózek innej firmy, ale zadzwoniłam do dystrybutora i przysłali mi zepsutą część koła. Polecam więc skontaktować się z producentem - bo xlander to chyba jest polska firma. Serwis na pewno będzie miał koła i najwyżej wam wyślą nowe.

reklama
dzwon do serwisu. ale to juz chyba jutro bo z tego co pamietam to do 16 pracuja. jesli masz wozek na gwarancji to na pewno cos zdzialasz, jesli juz poza gwarancja to powinni Ci bezproblemowo sprzedac nowe. deltim ma swietny serwis.

Afi ja wybierając fotelik kieruję się przede wszystkim testami ADAC. Wiem, że u nas w samochodzie nie ma możliwości zamontowania bazy Isofix także większość Maxi Cosi u nas odpada a szkoda bo podobają mi się ich foteliki...zastanawiamy się nad Cybexem ewentualnie właśnie Romer bądź Recaro.

Alis, ale MC Tobi, Mobi i Priori można zamontowac też bez isofixa

Ja dzisiaj zakupilam wlasnie maxi cosi Priori jest bez izofixa.. miesci mi sie idelanie do 3 drzwiowej corsy. Mateusz narazie musi do niego dorosnac...ale w tym tempie przybierania na wadze 1,4kg to tylko kwestia max 2 miesiecy heheh...zarlok jeden. z fotelikiem sie tak pospieszylam...bo w czwartek zlatuje rodzinka na chrzest i potrzebny nam jest fotelik dla moje 2,5letniej siostrzenicy.
Chrzest sie zbliza wielkimi krokami i powoli caly dom zapelnia sie sprzetem dla Mateuszka...dzisja kolega juz przyniosl prezent..lozeczko turystyczne...od razu bedziemy je testowac bo musimy sie z domu wyprowadzic. Rodzxinke lokujemy u nas a sami idziemy do rodzicow V. wiec pojdziemy z lozeczkiem juz :-)

a no i najwazniejsze...w czwartek przylatuje mclaren w prezencie od dziadkow. wybralam tego mclarena....bo leciutki 5,5kgi sklada sie jedna reka albo noga...potrzebuje taki wlasnie wozek do wszelki tranferow do Polski, w ostatniej podrozy co mialam skladac wozek a mam spacerowke maxi cosi city..to wreczalam komus dziecko...bo ten sprzet sklada sie dwoma rekami
mi i z dzieckiem na reku ani rusz..a wytlumaczyc komus co sciscka i ciagnac w tym samym momencie. Wszelkie tlumaczenia to strata czasu wiec dziecko na rece a ja skladam.... ale to juz ostatni raz.... zycie z mclarenem stanie sie latwiejsze. Wybralam quest sport Coffee Brown/ Sky Blue.

Ja też jutro idę kupić Jaśkowi spacerówkę - inglesinę zippy. Prawdopodobnie będę musiała w listopadzie sama pojechać z nim raz na basen, więc nie wyobrażam sobie pakować się ze swoją gondolą do komunikacji miejskiej. No i wypady do marketu na zakupy czy spotkanka z kumpelami na kawę też tym opędzę. Spacerki nadal będą w gondoli. Właśnie szukam na alledrogo jakiegoś fajnego śpiworka.

Z kolei dziś przyszło do nas zamówione krzesełko do karmienia.Jasiek został do niego komisyjnie włożony i jak na zamówienie nagle zaczął drzeć się o jedzenie :-D, więc zaliczył swój pierwszy deserek w krzesełku i chyba mu się spodobało, bo leży w nim wyżej niż w podłogowym leżaczku, więc inna perspektywa.

A w przyszłym miesiącu czeka nas jeszcze zakup łóżeczka, bo Jasiek już powoli wyrasta z wiklinowego, czas na większe.

oglądałam dzis foteliki i u nas będzie MC Tobi lub Mobi i facet w sklepie polecał mi jeszcze taki fotelik Romer Fotelik samochodowy King Plus - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl Co o nim myślicie? Nie znam tej firmy... :/ ale w testech ADAC wypada dobrze

u nas właśnie ten fotelik będzie jako drugi.. pierwszy też mamy z roemera... mają bardzo wysokie noty w ADAC'u.. w Niemczech praktycznie wszędzie są te foteliki jako jedne z najbezpieczniejszych.. dla mnie równie istotne, co wyniki testów, jest możliwość regulacji pozycji dziecka, włącznie z tą do spania... mało fotelików w tej klasie ma tę opcję... no i łatwośc podnoszenia pasów (nie wypinania) wraz ze wzrostem dziecka.. robi się to jedną ręką.. podobnie jak z pasami zagłówek też się leciuchno podnosi.. co jest w tego typu fotelikach rzadkością...

reklama
Do góry